Zoveel ruimte als ik Fenne geef, zo streng ben ik voor mezelf.

Waar ik steeds meer ontdek dat ik Fenne nóg meer ruimte mag geven, hou ik mezelf, ondanks alle stappen die ik al zette en alle healings die ik al deed, nog steeds aan ‘regels’. Over hoe het moet, hoe het hoort, wat ik denk dat van me verwacht wordt, hoe het altijd meer, beter of anders moet.


 

Waar ik bij een ander perfect zie en aanvoel waar de schoen wringt, struggle ik zelf soms met het doorzien van mij niet helpende patronen (check eens bij jezelf, hoe doorzie jij dit soort patronen bij jezelf?).

Patronen die ik mag doorbreken. Doorbreken voor mezelf en voor Fenne. En alle generaties voor en na mij. Patronen van controle. Goed bedoeld, maar zo tegenstrijdig.

Wijsheid van kinderen, moederliefde, leuke dingen doen, levensvragen, loslaten

Zorgen dat Fenne niet valt, zorgen dat de pijn die ze ervaart zo snel mogelijk weg is, zorgen dat ze altijd tevreden en gelukkig is (nou is dat in Fenne haar geval easy, but still 😉), zorgen de teleurstelling die ze ervaart niet te groot is.

Die controle mag ik loslaten. Meer en meer los. Want vrijheid geeft de ruimte om te ontdekken. Ontdekken wat Leven is. Want that’s all she wants. Leven met een hoofdletter ‘L’. Niemand die haar het Levensliefhebben hoeft te leren. She has it all. It’s all she IS. Dat is alles wat onze kinderen én wijzelf hier op aarde te doen hebben. Het leven Leven met een hoofdletter ‘L’.

Het enige dat ik hoef te doen is haar de ruimte geven, holding space for her. Zorgen dat zij zich veilig en zelfverzekerd genoeg kan voelen om alles in het Leven te ont-dekken. Te ervaren en zichzelf meer en meer te ont-wikkelen.
Zie je die woordspeling? Ont-dekken. De bedekking er af. En Ont-wikkelen. De wikkel er af.

Stiekem hoeft zij hier niets mee, maar is dit precies wat IK mag doen. Precies wat MIJ help die controle los te laten.
Zij is nog amper bedekt. Zij is veel meer puur zichzelf. Ik mag de oordelen, de verwachtingen, de angsten ont-dekken door ze onder ogen te komen. Te voelen waar de schoen wringt, waar ik mezelf stiekem meer tegen- dan meewerk. En me daarin ont-wikkelen. Nog meer laagjes los laten om zo te groeien. Ik geloof dat dat is wat onze kinderen hier komen doen.

They teach us how to Live and how to Love.

Laten we allemaal wat meer van de kinderen om ons heen overnemen.

Leef, Levensliefhebber, Leef!

Vind jij dit soort dingen ook interessant, Leven vanuit Liefde, onvoorwaardelijke Liefde, of heb je andere soortgelijke interesses waar je een keer met me over wilt sparren? Vraag dan een gratis Nieuwe Kijk-sessie aan (t.w.v. €197), dan spreken we elkaar binnenkort hier even over en geef ik je meteen wat tips! Superleuk om elkaar zo te leren kennen én we bekijken meteen of ik verder nog wat voor je kan doen. 

En vind jij het leuk mijn mails te ontvangen net zoals honderden anderen? Schrijf je dan hier in

Jennifer

“Dat gevoel van vertrouwen in de toekomst is heel lekker!”

Lees hier Jennifer‘s hele ervaring

Of mail me persoonlijk met jouw vraag of reactie!

9 + 13 =

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Trust your intuition

Ik dacht net tijdens het voeden van ons meisje aan mijn kraamtijd terug. De eerste paar dagen verbleven we in het ziekenhuis na de spoedkeizersnede. Een heel verwarrende en dubbele tijd was dat. Enerzijds omdat ik de bevalling totaaaaal anders had gehoopt, anderzijds...

Ben jij een Levens-Lef-hebber?

Voor Leven is Lef nodig. Om voluit te Leven, moet je durven. Durven los te laten. Verwachtingen, hoe het hoort, patronen, oordelen (van jezelf en anderen). Durven kiezen. Kiezen voor jezelf, voor wat jij nodig hebt, voor wat jou blij maakt. Durven voelen. Voelen wat...

Onze kinderen: They teach us how to Live

Zoveel ruimte als ik Fenne geef, zo streng ben ik voor mezelf. Waar ik steeds meer ontdek dat ik Fenne nóg meer ruimte mag geven, hou ik mezelf, ondanks alle stappen die ik al zette en alle healings die ik al deed, nog steeds aan ‘regels’. Over hoe het moet, hoe het...

Ik vond mezelf STOM

“Jij lijkt altijd zo zen!” Dat stuurde iemand me laatst via Instagram in een persoonlijk bericht (PB). Fijn dat hoe ik me vaak voel, ook zo overkomt. Want ja, ik bén vaak zen. Vaak. Niet altijd. Van de week bijvoorbeeld, toen niet alles liep zoals ik wilde. Of...