Zoveel ruimte als ik Fenne geef, zo streng ben ik voor mezelf.

Waar ik steeds meer ontdek dat ik Fenne nóg meer ruimte mag geven, hou ik mezelf, ondanks alle stappen die ik al zette en alle healings die ik al deed, nog steeds aan ‘regels’. Over hoe het moet, hoe het hoort, wat ik denk dat van me verwacht wordt, hoe het altijd meer, beter of anders moet.


 

Waar ik bij een ander perfect zie en aanvoel waar de schoen wringt, struggle ik zelf soms met het doorzien van mij niet helpende patronen (check eens bij jezelf, hoe doorzie jij dit soort patronen bij jezelf?).

Patronen die ik mag doorbreken. Doorbreken voor mezelf en voor Fenne. En alle generaties voor en na mij. Patronen van controle. Goed bedoeld, maar zo tegenstrijdig.

Wijsheid van kinderen, moederliefde, leuke dingen doen, levensvragen, loslaten

Zorgen dat Fenne niet valt, zorgen dat de pijn die ze ervaart zo snel mogelijk weg is, zorgen dat ze altijd tevreden en gelukkig is (nou is dat in Fenne haar geval easy, but still 😉), zorgen de teleurstelling die ze ervaart niet te groot is.

Die controle mag ik loslaten. Meer en meer los. Want vrijheid geeft de ruimte om te ontdekken. Ontdekken wat Leven is. Want that’s all she wants. Leven met een hoofdletter ‘L’. Niemand die haar het Levensliefhebben hoeft te leren. She has it all. It’s all she IS. Dat is alles wat onze kinderen én wijzelf hier op aarde te doen hebben. Het leven Leven met een hoofdletter ‘L’.

Het enige dat ik hoef te doen is haar de ruimte geven, holding space for her. Zorgen dat zij zich veilig en zelfverzekerd genoeg kan voelen om alles in het Leven te ont-dekken. Te ervaren en zichzelf meer en meer te ont-wikkelen.
Zie je die woordspeling? Ont-dekken. De bedekking er af. En Ont-wikkelen. De wikkel er af.

Stiekem hoeft zij hier niets mee, maar is dit precies wat IK mag doen. Precies wat MIJ help die controle los te laten.
Zij is nog amper bedekt. Zij is veel meer puur zichzelf. Ik mag de oordelen, de verwachtingen, de angsten ont-dekken door ze onder ogen te komen. Te voelen waar de schoen wringt, waar ik mezelf stiekem meer tegen- dan meewerk. En me daarin ont-wikkelen. Nog meer laagjes los laten om zo te groeien. Ik geloof dat dat is wat onze kinderen hier komen doen.

They teach us how to Live and how to Love.

Laten we allemaal wat meer van de kinderen om ons heen overnemen.

Leef, Levensliefhebber, Leef!

Vind jij dit soort dingen ook interessant, Leven vanuit Liefde, onvoorwaardelijke Liefde, of heb je andere soortgelijke interesses waar je een keer met me over wilt sparren? Vraag dan een gratis Nieuwe Kijk-sessie aan (t.w.v. €197), dan spreken we elkaar binnenkort hier even over en geef ik je meteen wat tips! Superleuk om elkaar zo te leren kennen én we bekijken meteen of ik verder nog wat voor je kan doen. 

En vind jij het leuk mijn mails te ontvangen net zoals honderden anderen? Schrijf je dan hier in

Jennifer

“Dat gevoel van vertrouwen in de toekomst is heel lekker!”

Lees hier Jennifer‘s hele ervaring

Of mail me persoonlijk met jouw vraag of reactie!

13 + 6 =

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Rouw en een punt zetten

Twee intentie kaartjes naast me. M’n tweede koffie al op. Een glas water en op mijn rug de zon. Zo zit ik er op dit moment bij. In mijn praktijk met mijn laptop voor me. Ik zucht even diep. Mijn lichaam voelt nog beurs van de massage van gisteravond. Spanning voelde...

De echte reden om te delen wat ik deelde

Nou.. Ik deelde dus laatst de reden van mijn paniekaanvallen, die ik in december 2022 ervaarde. Dat voelde spannend. Allerlei overtuigingen en patronen staken de kop op met betrekking tot afgewezen worden, raar gevonden worden, niet begrepen worden, veroordeeld...

De reden van mijn paniekaanvallen

Ik had een plan. En toen stelde ik uit. Ik at nog een cracker. Ik gooide mijn online winkelmand vol met 19 stuks en kocht uiteindelijk niks. Ik verdwaalde op insta en ververste mijn mailbrowser 30x in 10 minuten zonder een nieuwe email te ontvangen…. Vanochtend onder...

How to handle doemscenario’s

Doemscenario’s.Ze zijn mij niet vreemd.Ooit botste ik tegen een andere auto aan, in een langzaam rijdende file. De persoon uit de andere auto reageerde nergens op en reed gewoon verder.Ondanks dat, schoot ik volledig in de paniek en doemscenario’s als (en beloof me,...