Twee intentie kaartjes naast me. M’n tweede koffie al op. Een glas water en op mijn rug de zon.

Zo zit ik er op dit moment bij. In mijn praktijk met mijn laptop voor me.
Ik zucht even diep. Mijn lichaam voelt nog beurs van de massage van gisteravond. Spanning voelde hij. Gespannen spieren. In mijn rug, nek en onderrug.

En tja, spanning. Terwijl ik hier nu zit voel ik dat die spanning er is. De afgelopen maanden hebben veel in het teken gestaan van mezelf. Loslaten wat nog in mij speelde en mij niet meer dient. Van begin dit jaar ontdekken dat ik een alleen geboren tweeling ben (mijn tweelinghelft heeft het  fysieke leven al vroeg in de buik ‘losgelaten’), tot dynamieken in mijn familiesysteem en (verlate) rouwverwerking van een verloren kindje in mijn eigen buik, een bijna naar schoolgaand kind en recent ook nog een kitten erbij. Ik voel dat ik dat één ding eigenlijk helemaal niet durf te delen. Over het verlies van een kindje.
Bang dat iemand er wat van vindt. Ik heb het er ook niet vaak over. Het verlies is ook niet recent. Het gaat over een vroege miskraam een jaar voor ik zwanger werd van Fenne. Toen soort van ‘niet opgemerkt’. Geen aandacht aan geschonken. Onder het mom van: ‘Valt allemaal wel mee’. Toch kwam dat verdriet dit jaar naar boven. Het wilde gevoeld worden. Speelde onbewust nog in mij, en diende mij niet meer.

Grappig… of nou ja.. confronterend misschien meer. Al een aantal jaar komen er vrouwen op mijn pad waarbij verlies van een zieltje/ kindje (vroege- en op latere termijn). Vaak komt dat verlies en het gemis dat dat (onbewust) met zich mee heeft gebracht ‘plotseling’ naar boven tijdens een healing en/of opstelling. Onverwachts vaak. En soms is het juist duidelijk onderdeel van de hulpvraag van de vrouw.
Ondanks dat ik al zo vaak het belang van het erkennen van zo’n gebeurtenis heb gezien en gevoeld, deed ik dat voor mezelf nog niet. En meer dan ooit kan ik daar vanuit zachtheid naar kijken. Naar mezelf. Wetende dat alles haar tijd en plaats kent. Wetende dat zo’n proces niet te forceren is en dat, dat wat ik altijd tegen de vrouwen met wie ik werk zeg, ook voor mij geldt.

“Je mag naar jezelf kijken zonder oordeel. Realiseer je gewoon wat er gaande is, wat er speelt en heeft gespeeld, en zet dan een punt. Zet vooral wat vaker een punt.”

Zonder overal een verhaal van te maken, verklaringen en redenen voor te zoeken. Soms is het gewoon wat het is en kijken naar- en accepteren van de situatie zoals ‘ie is, is vaak al zo hel(p)end.

En dat zonder oordeel, of misschien nog passender verwoord: met liefde en zachtheid, kijken naar jezelf is echt niet altijd vanzelfsprekend. Dat kost veel van ons moeite. Want die oordelen liggen vaak zo ontzettend op de voorgrond. En komen vaak van ‘diep’. Het zijn vaak oordelen die we al heel jong over onszelf ‘leren’ en/of ‘overnemen’. Zonder als volwassen vrouw die we nu zijn te kijken naar de realiteit van die oordelen. Laat staan ze los te kunnen laten….
En precies daar help ik je graag mee. Die verzachting vinden in jezelf. Zodat je met minder oordelen naar jezelf, jouw Leven en jouw keuzes kunt kijken. Zodat je gemakkelijker ándere keuzes kunt gaan maken dan je tot nu toe deed. Zodat je gemakkelijker andere gedachten over jeZelf en jouw situatie kunt vormen dan je tot nu toe kon. Zodat je meer de Levensliefhebber wordt, die jij bent.

Mocht er ook maar íets zijn, in deze mail dat jou raakt, voel eens wat jij daar nu mee wilt. Diep van binnen. Niet die oppervlakkige ‘wil’. Maar het diepere verlangen daaronder.

Weet dat je welkom bent om hier samen met mij mee aan de slag te gaan. Echt die verdieping in tijdens een 4 maanden 1-op-1 traject. Óf door nu een losse sessie te boeken. Dat is nieuw in mijn aanbod en alleen te boeken tot en met eind oktober nu. Een losse sessie van een uur, waarin we samen in gaan op wat op dat moment in jou speelt en jou niet langer dient. Je kunt je sessie zelf inplannen door op deze link te klikken. Een losse sessie kost je nu €115. Ik kijk er naar uit jou te ontmoeten en samen aan de slag te gaan! Omdat ik het jou ook gun, die Levensliefhebber zijn, die jij van binnen stiekem altijd al bent.

Heel veel liefs, Lanne

Saskia

“Ik voelde mij in het gesprek gehoord en Lanne legde al vrij snel de vinger op de zere plek. Dat gaf mij de doorslag om aan de slag te gaan met Lanne.”

Lees hier meer ervaringen

Of mail me persoonlijk met jouw vraag of reactie!

5 + 2 =

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Rouw en een punt zetten

Twee intentie kaartjes naast me. M’n tweede koffie al op. Een glas water en op mijn rug de zon. Zo zit ik er op dit moment bij. In mijn praktijk met mijn laptop voor me. Ik zucht even diep. Mijn lichaam voelt nog beurs van de massage van gisteravond. Spanning voelde...

De echte reden om te delen wat ik deelde

Nou.. Ik deelde dus laatst de reden van mijn paniekaanvallen, die ik in december 2022 ervaarde. Dat voelde spannend. Allerlei overtuigingen en patronen staken de kop op met betrekking tot afgewezen worden, raar gevonden worden, niet begrepen worden, veroordeeld...

De reden van mijn paniekaanvallen

Ik had een plan. En toen stelde ik uit. Ik at nog een cracker. Ik gooide mijn online winkelmand vol met 19 stuks en kocht uiteindelijk niks. Ik verdwaalde op insta en ververste mijn mailbrowser 30x in 10 minuten zonder een nieuwe email te ontvangen…. Vanochtend onder...

How to handle doemscenario’s

Doemscenario’s.Ze zijn mij niet vreemd.Ooit botste ik tegen een andere auto aan, in een langzaam rijdende file. De persoon uit de andere auto reageerde nergens op en reed gewoon verder.Ondanks dat, schoot ik volledig in de paniek en doemscenario’s als (en beloof me,...