“Jij lijkt altijd zo zen!”

Dat stuurde iemand me laatst via Instagram in een persoonlijk bericht (PB). Fijn dat hoe ik me vaak voel, ook zo overkomt. Want ja, ik bén vaak zen. Vaak. Niet altijd.

Van de week bijvoorbeeld, toen niet alles liep zoals ik wilde. Of misschien zeg ik beter: Toen niets liep zoals ik wilde.

Ik was niet zen. Ik was boos, moe, gefrustreerd en vooral: Ik vond mezelf STOM. Heel stom. Omdat het niet allemaal ‘goed’ ging.

Ik veroordeelde mezelf. En hard. Want op zo’n moment gun ik mezelf niets. Doe ik niets goed en blijf ik vooral mezelf heel stom vinden. Tenminste, als ik niet anders kies.


Lanneleeft, levensliefhebberscoaching, reiki, healing, burnout, intentiekaartjesHet stomste is: Ik weet dat dit niet werkt, mezelf zo veroordelen. En precies dáár word ik dan ook weer boos over op mezelf.
Enig idee wat dat doet?
Vrij weinig. Als in: NIETS dat me helpt.

Want boos en gefrustreerd zijn en blijven helpt me niet. Maakt me niet beter. En verandert de situatie ook niet ten goede.

Mezelf ‘straffen’ lijkt dan even een passend antwoord op ‘het niet goed gaan’. Maar is het allerminst.
Het enige dat helpt is: ANDERS KIEZEN.

Als je doet wat je deed, krijg je wat je kreeg.

Dus als ik in dezelfde mood blijf (dezelfde energie blijf voelen en verspreiden) verandert er niets aan de uitkomst. Ik heb in zo’n situatie dus anders te kiezen. Om mijn mood én de uitkomst te veranderen heb ik anders naar mezelf te kijken dan zo oordelend.

Dat betekent niet dat ik die boosheid en het mezelf stom vinden ga zitten ontkennen en ‘doen alsof’ er niets aan de hand is. Want uit ervaring kan ik je vertellen:

Energie wint altijd of anders gezegd: de intentie wint altijd.

Doen alsof er niets aan de hand is verandert de (negatieve/ niet helpende) energie er achter niet. Die versterkt die eerder. Dus laat ik het gevoel er even zijn. En durf te voelen wat er écht is. Zo maak ik ruimte voor een nieuwe ervaring. Voor wél helpende energie.

Dit keer gebruikte ik twee edelstenen (rozenkwarts en maansteen) tijdens het voelen/ mediteren en legde één hand op mijn hart en gaf mezelf Reiki voor meer ontspanning, balans en het doorbreken van dit patroon.

Ik voelde alle negatieve emoties en gedachten weg ebben en ruimte maken voor nieuwe emoties en gedachten. Voor dankbaarheid en vertrouwen. Voor zachtheid en bewondering voor mezelf. Trotsheid zelfs. Trots omdat ik toeliet wat moeilijk was en deed wat ‘nodig’ was om vooruit te komen.

 

Doorbreek wat jij niet helpt en Leef!

Herkenbaar, die veroordeling van jezelf? Het boos en gefrustreerd zijn op jezelf als niet alles ‘goed’ gaat? Je bent niet de enige! Meer dan 100 mensen stemden mee in een poll op Instagram en 94% herkende dit.

Begrijpelijk, maar superjammer en niet nodig om dit te blijven doen. Het kan anders namelijk! Door dit gevoel toe te staan, ruimte te geven, te helen en anders te kiezen. Om dat te vergemakkelijken plan ik graag een reiki healing met je in.

Op afstand (jij thuis, ik thuis) of op mijn kantoor. Wat jij wilt. En wil je écht doorpakken, dan is de combi met een coachingsessie helemaal tof. Want dan spreken we zowel je ‘mind’ als je onderbewuste aan en wordt het doorbreken van patronen en integreren van nieuwe ervaringen/ gedachten door elkaar versterkt.

 

Ff bellen, ja!

En vind jij het leuk mijn mails te ontvangen net zoals honderden anderen? Schrijf je dan hier in

Jennifer

“Dat gevoel van vertrouwen in de toekomst is heel lekker!”

Lees hier Jennifer‘s hele ervaring

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Trust your intuition

Ik dacht net tijdens het voeden van ons meisje aan mijn kraamtijd terug. De eerste paar dagen verbleven we in het ziekenhuis na de spoedkeizersnede. Een heel verwarrende en dubbele tijd was dat. Enerzijds omdat ik de bevalling totaaaaal anders had gehoopt, anderzijds...

Ben jij een Levens-Lef-hebber?

Voor Leven is Lef nodig. Om voluit te Leven, moet je durven. Durven los te laten. Verwachtingen, hoe het hoort, patronen, oordelen (van jezelf en anderen). Durven kiezen. Kiezen voor jezelf, voor wat jij nodig hebt, voor wat jou blij maakt. Durven voelen. Voelen wat...

Onze kinderen: They teach us how to Live

Zoveel ruimte als ik Fenne geef, zo streng ben ik voor mezelf. Waar ik steeds meer ontdek dat ik Fenne nóg meer ruimte mag geven, hou ik mezelf, ondanks alle stappen die ik al zette en alle healings die ik al deed, nog steeds aan ‘regels’. Over hoe het moet, hoe het...

Ik vond mezelf STOM

“Jij lijkt altijd zo zen!” Dat stuurde iemand me laatst via Instagram in een persoonlijk bericht (PB). Fijn dat hoe ik me vaak voel, ook zo overkomt. Want ja, ik bén vaak zen. Vaak. Niet altijd. Van de week bijvoorbeeld, toen niet alles liep zoals ik wilde. Of...