“Jij lijkt altijd zo zen!”

Dat stuurde iemand me laatst via Instagram in een persoonlijk bericht (PB). Fijn dat hoe ik me vaak voel, ook zo overkomt. Want ja, ik bén vaak zen. Vaak. Niet altijd.

Van de week bijvoorbeeld, toen niet alles liep zoals ik wilde. Of misschien zeg ik beter: Toen niets liep zoals ik wilde.

Ik was niet zen. Ik was boos, moe, gefrustreerd en vooral: Ik vond mezelf STOM. Heel stom. Omdat het niet allemaal ‘goed’ ging.

Ik veroordeelde mezelf. En hard. Want op zo’n moment gun ik mezelf niets. Doe ik niets goed en blijf ik vooral mezelf heel stom vinden. Tenminste, als ik niet anders kies.


Lanneleeft, levensliefhebberscoaching, reiki, healing, burnout, intentiekaartjesHet stomste is: Ik weet dat dit niet werkt, mezelf zo veroordelen. En precies dáár word ik dan ook weer boos over op mezelf.
Enig idee wat dat doet?
Vrij weinig. Als in: NIETS dat me helpt.

Want boos en gefrustreerd zijn en blijven helpt me niet. Maakt me niet beter. En verandert de situatie ook niet ten goede.

Mezelf ‘straffen’ lijkt dan even een passend antwoord op ‘het niet goed gaan’. Maar is het allerminst.
Het enige dat helpt is: ANDERS KIEZEN.

Als je doet wat je deed, krijg je wat je kreeg.

Dus als ik in dezelfde mood blijf (dezelfde energie blijf voelen en verspreiden) verandert er niets aan de uitkomst. Ik heb in zo’n situatie dus anders te kiezen. Om mijn mood én de uitkomst te veranderen heb ik anders naar mezelf te kijken dan zo oordelend.

Dat betekent niet dat ik die boosheid en het mezelf stom vinden ga zitten ontkennen en ‘doen alsof’ er niets aan de hand is. Want uit ervaring kan ik je vertellen:

Energie wint altijd of anders gezegd: de intentie wint altijd.

Doen alsof er niets aan de hand is verandert de (negatieve/ niet helpende) energie er achter niet. Die versterkt die eerder. Dus laat ik het gevoel er even zijn. En durf te voelen wat er écht is. Zo maak ik ruimte voor een nieuwe ervaring. Voor wél helpende energie.

Dit keer gebruikte ik twee edelstenen (rozenkwarts en maansteen) tijdens het voelen/ mediteren en legde één hand op mijn hart en gaf mezelf Reiki voor meer ontspanning, balans en het doorbreken van dit patroon.

Ik voelde alle negatieve emoties en gedachten weg ebben en ruimte maken voor nieuwe emoties en gedachten. Voor dankbaarheid en vertrouwen. Voor zachtheid en bewondering voor mezelf. Trotsheid zelfs. Trots omdat ik toeliet wat moeilijk was en deed wat ‘nodig’ was om vooruit te komen.

 

Doorbreek wat jij niet helpt en Leef!

Herkenbaar, die veroordeling van jezelf? Het boos en gefrustreerd zijn op jezelf als niet alles ‘goed’ gaat? Je bent niet de enige! Meer dan 100 mensen stemden mee in een poll op Instagram en 94% herkende dit.

Begrijpelijk, maar superjammer en niet nodig om dit te blijven doen. Het kan anders namelijk! Door dit gevoel toe te staan, ruimte te geven, te helen en anders te kiezen. Om dat te vergemakkelijken plan ik graag een reiki healing met je in.

Op afstand (jij thuis, ik thuis) of op mijn kantoor. Wat jij wilt. En wil je écht doorpakken, dan is de combi met een coachingsessie helemaal tof. Want dan spreken we zowel je ‘mind’ als je onderbewuste aan en wordt het doorbreken van patronen en integreren van nieuwe ervaringen/ gedachten door elkaar versterkt.

 

Ff bellen, ja!

En vind jij het leuk mijn mails te ontvangen net zoals honderden anderen? Schrijf je dan hier in

Jennifer

“Dat gevoel van vertrouwen in de toekomst is heel lekker!”

Lees hier Jennifer‘s hele ervaring

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Ik vond mezelf STOM

“Jij lijkt altijd zo zen!” Dat stuurde iemand me laatst via Instagram in een persoonlijk bericht (PB). Fijn dat hoe ik me vaak voel, ook zo overkomt. Want ja, ik bén vaak zen. Vaak. Niet altijd. Van de week bijvoorbeeld, toen niet alles liep zoals ik wilde. Of...

Oude patronen doorbreken

Weet je dat je in het NU vaak reageert vanuit TOEN?Dat betekent dat je vandaag op iets reageert met een reactie uit/ gebaseerd op het verleden.  “Oke.. Misschien reageerde ik wel een beetje overdreven ja.."Zo ben ik nou eenmaal opgevoed."Of loop jij al tijden steeds...

Er zit beweging in stilstand

“Er zit beweging in stil staan” Het briefje met bovenstaande tekst hangt al maanden aan mijn computerbeeldscherm. Een reminder aan mezelf. En aan jou. Want dat deze blog nu voor je ligt, zal niet voor niets zijn. Een paar weken geleden schreef ik dit op nadat ik een...

Als je maar je best doet

“Als je maar je best doet…” Hoe vaak heb jij dat gehoord? Of hoe vaak hoor jij dat nu nog? Misschien zeggen anderen het tegen je, of prent je het jezelf vaak in. Niets mis met je best doen natuurlijk. Toch werkte het niet helemaal zo voor mij. Want heel lang dacht ik...