Synchroniciteit. M’n vorige blog eindigde ik hiermee. Vorig jaar schreef ik er ook al een keer wat over, maar er echt diep op ingaan vind ik spannend. Bang dat anderen me raar vinden. Te vaag. Maar so be it. Als dat zo is,  heb jij een keuze. Stoppen met lezen ?. Vind je het vaag, maar toch ook interessant, dan kun je natuurlijk gewoon verder lezen. Want ik heb besloten hier mee over te gaan delen.

Dat is namelijk waarom ik in 2016 mijn blog startte. Liefde Delen Inspireren Leven. Dat waren de kernwoorden. Daar ga ik weer naar terug. Voor mij is dit Liefde. Synchroniciteit is daar onderdeel van. Dat wil ik Delen. En daarmee hoop ik jou te Inspireren.

Zo dat is er uit. We kunnen door.


Hoe ik synchroniciteit ervaar

Verder met synchroniciteit. Op het juiste moment op de juiste plaats zijn. Experimenteren. Ontdekken. Bevestiging krijgen. Op een leuke en speelse manier. Dat is wat synchroniciteit voor mij is. Voel je vrij om de betekenis te googelen, als je echt een definitie wilt.

Ik hoorde voor het eerst van dat woord toen een oud-collega de film ‘The Power of the Heart’ liet zien. De film zelf vond ik niet zo bijzonder. Super Amerikaans en gewoon.., weet niet. Maar de boodschap. Die vond ik wél heel mooi. Als je je hart

volgt, contact maakt met je Hart, dan gebeuren mooie dingen. Maar ook over de kracht van je gedachten. Dat wat je gelooft je werkelijkheid wordt enzo…

Ik kocht het boek en heb het meerdere keren gelezen inmiddels. Jammer genoeg heb ik niet alle voorvallen m.b.t. synchroniciteit opgeschreven, want daar zou ik een boek mee kunnen vullen. Maar ik weet er nog wel een paar. ?

“Alles klopte precies”

Een mooi voorbeeld is hoe we in Stockholm terecht zijn gekomen. Hoe de timing van zowel het opzeggen van mijn baan, als het appartement dat we konden huren als ‘het juiste moment’ in ons Leven samenviel.

Alles kwam precies zo uit als we gewild hadden. Het ‘klopte’. Precies een schooljaar af kunnen ronden (wat voor iemand die op een school werkt natuurlijk het mooiste moment is om afscheid te kunnen nemen van alle lieve collega’s en leerlingen).

De startdatum van de baan van m’n Allerliefste lief (waarvoor we naar Stockholm verhuisden) viel precies in augustus. Zodat we nog een paar weken in Nederland hadden om afscheid te nemen van familie en vrienden. Het appartement dat vrij kwam in de maand dat wij het ‘nodig’ hadden, omdat het gezin voor een zelfde periode ook naar het buitenland zou verhuizen.

Een nieuwe fase in gaan in ons Leven. Precies toen ik weer opgekrabbeld was na een k*tjaar vol ziek zijn, stress en frustratie én het besef: “Ik kan nog veel meer… Ik weet alleen nog niet wat.”.

Hoe masterlijk dat dat allemaal samenviel en er een heel nieuw hoofdstuk begon, waarin ontdekken en doen wat me blij maakte nóg meer aan de orde was dan ooit.

In m’n volgende blog vertel ik hier meer over. Ben benieuwd of jij ook zo’n situatie herkent. Of je het nu synchroniciteit, toeval of ‘alle puzzelstukjes op een plek vallen’ noemt… Ik ben benieuwd!

Vertrouw dat het altijd goed komt en Leef!

Vind jij dit soort dingen ook interessant, Leven vanuit Liefde, onvoorwaardelijke Liefde, of heb je andere soortgelijke interesses waar je een keer met me over wilt sparren? Vraag dan een gratis Nieuwe Kijk-sessie aan (t.w.v. €197), dan spreken we elkaar binnenkort hier even over en geef ik je meteen wat tips! Superleuk om elkaar zo te leren kennen én we bekijken meteen of ik verder nog wat voor je kan doen. 

En vind jij het leuk mijn mails te ontvangen net zoals honderden anderen? Schrijf je dan hier in

Beetje vaag, maar wel interessant toch!

Dit en nog veel meer komt ook aan bod tijdens het coachingstraject ‘Doen wat je blij maakt’. Want zoals ik in de inleiding zei: Dit is waar het allemaal mee begon in 2016. Dit is waardoor ik heel veel beter in mijn vel kwam te zitten en de vermoeidheid die maar niet over leek te gaan achter me liet. Die periode hielp me verwachtingen achter me te laten en écht mijn eigen weg te kiezen. Tuurlijk met up’s en down’s. Maar terug naar hoe het was ga ik nooit meer! Ik neem jou er graag in mee!

Dankzij dit coachingstraject voel ik weer meer die dankbaarheid voor wat er allemaal is en kan ik vanuit daar verder groeien! Nogmaals: Bedankt Lanne!

Claudia

Of mail me persoonlijk met jouw vraag of reactie!

1 + 12 =

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Rouw en een punt zetten

Twee intentie kaartjes naast me. M’n tweede koffie al op. Een glas water en op mijn rug de zon. Zo zit ik er op dit moment bij. In mijn praktijk met mijn laptop voor me. Ik zucht even diep. Mijn lichaam voelt nog beurs van de massage van gisteravond. Spanning voelde...

De echte reden om te delen wat ik deelde

Nou.. Ik deelde dus laatst de reden van mijn paniekaanvallen, die ik in december 2022 ervaarde. Dat voelde spannend. Allerlei overtuigingen en patronen staken de kop op met betrekking tot afgewezen worden, raar gevonden worden, niet begrepen worden, veroordeeld...

De reden van mijn paniekaanvallen

Ik had een plan. En toen stelde ik uit. Ik at nog een cracker. Ik gooide mijn online winkelmand vol met 19 stuks en kocht uiteindelijk niks. Ik verdwaalde op insta en ververste mijn mailbrowser 30x in 10 minuten zonder een nieuwe email te ontvangen…. Vanochtend onder...

How to handle doemscenario’s

Doemscenario’s.Ze zijn mij niet vreemd.Ooit botste ik tegen een andere auto aan, in een langzaam rijdende file. De persoon uit de andere auto reageerde nergens op en reed gewoon verder.Ondanks dat, schoot ik volledig in de paniek en doemscenario’s als (en beloof me,...