“Er zit beweging in stil staan”

Het briefje met bovenstaande tekst hangt al maanden aan mijn computerbeeldscherm.

Een reminder aan mezelf. En aan jou. Want dat deze blog nu voor je ligt, zal niet voor niets zijn.

Een paar weken geleden schreef ik dit op nadat ik een foto van een schilderij bekeek. Logisch.., een schilderij is stilstaand beeld. En tóch zag ik beweging.


 

Het is maar hoe je het bekijkt

“Goed geschilderd” kun je denken. En ja, zeker! Maar ook: “Waarheid als een koe!”.

We willen vaak als een malle door. Bang om stil te staan. Bang om dingen te missen. Bang om anderen niet bij te kunnen houden. Door. Door. Door.

Groei. Ontwikkeling. Verder komen in het Leven. In je werk. Meer. Groter. Beter. Die auto. Dat huis. Die promotie. Dat diploma.

Geloof mij: Ik ben ook vóór groei en ontwikkeling. Maar ik besef me ook steeds regelmatiger dat er beweging in stilstand zit.

Even rust. Even kijken vanaf een afstandje. Even niks.

Juist dáár zit beweging in. Juist dan is er mogelijkheid voor nieuwe stappen. En heb je ook nog de kans dat je die stappen en mogelijkheden die langskomen ziet! Want hoe vaak razen we wel niet door, als een gek, en zijn alleen maar bezig in ons hoofd met hoe is zal/moet gaan (of vooral niet!), zonder nog écht te zien wat gebeurt?! Zonder die kansen die ‘gewoon’ voorbij komen op te merken?

Uit eigen ervaring kan ik zeggen: “Vaak” maar ik kan daar ook aan toevoegen: “En steeds vaker zie ik ze wél! Neem ik de rust en voer ik de kunst van het even stil staan uit.”

Durf jij het aan? Bewegen door stil te staan?

Want dat vraagt moed, commitment en ruimte.

Durf stil te staan, beweeg en Leef!

 

Vind jij dit soort dingen ook interessant, Leven vanuit Liefde, onvoorwaardelijke Liefde, of heb je andere soortgelijke interesses waar je een keer met me over wilt sparren? Vraag dan een gratis Inspiratiesessie aan (t.w.v. €197), dan spreken we elkaar binnenkort hier even over en geef ik je meteen wat tips! Superleuk om elkaar zo te leren kennen én we bekijken meteen of ik verder nog wat voor je kan doen. 

En vind jij het leuk mijn mails te ontvangen net zoals honderden anderen? Schrijf je dan hier in

Let's get together!

Dit is zo vet. Hiermee aan de slag gaan. Ontdekken waar je heen wilt. Moed tonen en keuzes maken die je wél verder helpen. Of het nou gaat om meer jezelf zijn, meer zelfvertrouwen, weten wat je wilt, je eigen weg kiezen of eindelijk af van die eeuwige twijfels.. I’m your girl ;-).
I feel you, namelijk.. Ik was daar ook. Niet al te lang geleden. Maar man.., wat heb ik veel geleerd en ontdekt! En dat wil ik delen. Met jou! Want dat is gaaf! Doen wat je blij maakt, maakt jou een leuker mens namelijk. En wie wil dat nou niet?!
Binnenkort starten we weer met een toffe groep jonge vrouwen. Ben jij er bij?!

Jennifer

“Dat gevoel van vertrouwen in de toekomst is heel lekker!”

Lees hier Jennifer‘s hele ervaring

Of mail me persoonlijk met jouw vraag of reactie!

11 + 10 =

0 reacties

Trust your intuition

Ik dacht net tijdens het voeden van ons meisje aan mijn kraamtijd terug. De eerste paar dagen verbleven we in het ziekenhuis na de spoedkeizersnede. Een heel verwarrende en dubbele tijd was dat. Enerzijds omdat ik de bevalling totaaaaal anders had gehoopt, anderzijds...

Ben jij een Levens-Lef-hebber?

Voor Leven is Lef nodig. Om voluit te Leven, moet je durven. Durven los te laten. Verwachtingen, hoe het hoort, patronen, oordelen (van jezelf en anderen). Durven kiezen. Kiezen voor jezelf, voor wat jij nodig hebt, voor wat jou blij maakt. Durven voelen. Voelen wat...

Onze kinderen: They teach us how to Live

Zoveel ruimte als ik Fenne geef, zo streng ben ik voor mezelf. Waar ik steeds meer ontdek dat ik Fenne nóg meer ruimte mag geven, hou ik mezelf, ondanks alle stappen die ik al zette en alle healings die ik al deed, nog steeds aan ‘regels’. Over hoe het moet, hoe het...

Ik vond mezelf STOM

“Jij lijkt altijd zo zen!” Dat stuurde iemand me laatst via Instagram in een persoonlijk bericht (PB). Fijn dat hoe ik me vaak voel, ook zo overkomt. Want ja, ik bén vaak zen. Vaak. Niet altijd. Van de week bijvoorbeeld, toen niet alles liep zoals ik wilde. Of...