Af en toe kijk ik even terug in één van mijn vele notitieblokjes. Het meeste van wat ik er nu in schrijf is heel leuk, open en positief. Maar dat is wel eens anders geweest, kan ik je vertellen. 
Jeetje, wat heb ik me soms rot gevoeld. Totaal geen idee waar te beginnen om dat ‘beter’ te maken. Zoveel geprobeerd, maar lang niet alles met blijvend resultaat. 
Van speciale dieeten tot ‘hard uitrusten’ (is that even possible?!) en van alle adviezen aannemen en proberen tot totaal mijn eigen weg gaan. En ja.. alles wat er tussenin zat. 

Van alles probeerde ik! Boeken lezen, conditie opbouwen met een fysiotherapeut tot revalideren.
Dat alles proberen is wel kenmerkend voor mij. Ik neem niet graag iets aan van een ander, ben koppig en ‘leer’ vooral door te ontdekken en ervaren.
Misschien niet de snelste weg, misschien ook niet de fijnste, maar wel een weg die mij heeft gebracht waar ik nu ben.
In Stockholm. Met mijn eigen bedrijf. Hoe vet is dat?!

Regelmatig krijg ik de vraag hoe het toch kan dat ik nu helemaal lekker in mijn vel zit, na zo’n rotperiode.
Alles wat ik de afgelopen jaren heb gedaan en meegemaakt heeft er voor gezorgd dat ik nu ben waar ik ben en wie ik ben.

Ik heb ontzettend veel geleerd over mezelf en dat maakt mij blij. Dat maakt ook dat ik beter weet wat mij helpt om me zo goed te voelen en de energie te voelen om te doen wat ik wil doen. Want dat is natuurlijk waardoor ik me een paar jaar geleden zo rot voelde. Omdat ik het gevoel had niet meer te kunnen doen wat ik wilde doen.
Daardoor wist ik zelfs niet helemaal meer wie ik was. Ik herkende mezelf niet meer. Doen wat ik echt wilde en daar volle bak voor gaan, gaf mij weer vertrouwen in mijzelf. Vertrouwen in mijn lichaam en vertrouwen in mijn kunnen. Ik kwam in een positieve vibe en vervolgens leek alles in een stroomversnelling te komen.
Van bloggen vanuit de ziektewet, naar bloggen naast mijn werk. Naar bloggen als mooi onderdeel van mijn werk. 🙂

Ondanks dat alles wat ik probeerde mij heeft gebracht waar en wie ik nu ben, voel ik ook dat het belangrijkste om te doen was, om mijn boosheid en frustratie los te laten, te vertrouwen en geloven in mezelf en gaan voor wat ik op dat moment écht wilde. Gaan voor wat op dat moment écht goed voelde.

En precies dat is wat ik nu iedere dag mezelf weer afvraag.

“Wat kan ik nu doen om mijn Leven nóg leuker, fijner, rijker,
liefdevoller of wat dan ook te maken?”.

Voor mij werkt dat en daar word ik blij van!

Nu ik dit zo typ krijg ik vanzelf een lach op mijn gezicht. Want heel eerlijk:–

“Ja, het verbaast mij soms ook echt nog weleens, hoe snel
en anders alles opeens kan gaan!”

…maar hoe vet is dit? En dan voel ik me toch wel trots op wat ik nu voor elkaar heb gekregen en hoe ik dit samen met mijn Allerliefste lief allemaal doe.

Ja! Daar ben ik zeker trots op. Niet echt iets wat ik vaak uitspreek, maar toen laatst een vriendin tegen me zei: “Lanne, ik weet nog dat jij een paar maanden geleden zei dat je van je Leven! je werk wilde maken en zie waar je nu staat!?”, dat was weer zo’n moment waarop ik dacht:

“Yes!! Alles kan!! Niet altijd gemakkelijk,  maar de belangrijkste stap is de eerste en dat was: mijn keuze om er voor te gaan!!”

Dat kan ik, dus dan kun jij het ook!

Neem dat besluit vandaag nog, blijf niet in het verleden leven, maar kies jouw nieuwe vandaag iedere dag opnieuw!

Leef!

Vraag nu een Nieuwe Kijk-sessie aan als jij dat ‘pushen’ herkent en wat meer wil leren loslaten.
Heb jij al een tijdje het gevoel er meer uit te willen halen, omdat je voelt dat er meer in zit? Of voel jij dat het tijd is meer te gaan ‘doen wat jou écht blij maakt’, kom op en ga voor die gratis sessie (t.w.v. €197,-).

En vind jij het leuk mijn mails ook te ontvangen? Schrijf je dan hier in