Sinds we in Stockholm wonen kijken mijn Allerliefste lief en ik eigenlijk geen Nederlandse televisie meer.
We kijken eigenlijk alleen nog series of films via Netflix. Maar afgelopen week hadden we zin om gewoon even iets Nederlands te bekijken. Het was vrijdagavond en ik had een vriendin over Expiditie Robinson gehoord. Dus dacht: Dat is wel leuk om te kijken.

Sowieso een tof programma vind ik, maar was het compleet vergeten. We keken. Chill om even gewoon Nederlands te horen en niet afhankelijk te zijn van ondertiteling. Uhh nou jaa.. wel alles werd ondertiteld by the way, maar dat is toch anders dan wanneer je iets Engels-taligs of Zweeds-taligs kijkt. Maar dat dus even terzijde.

Soundos vinden we eigenlijk allebei meteen niet sympathiek. Ze noemt zichzelf ‘moeder gans’ en komt best wel dwingerig over. Brace is best leuk. Roeland komt op ons over als een nietsnut (in dit spel in ieder geval) en de rest.. daar kennen we er eigenlijk maar weinig van. (Ligt dat trouwens aan het feit dat wij al ruim een jaar geen Nederlandse televisie meer kijken, of hebben meer mensen dat??)

Op Lil’ Kleine na natuurlijk. Die kennen we wel. En hij is ook meteen de reden voor mij om deze blog te schrijven. Wie had dat gedacht, ik niet in ieder geval.
Zijn team verloor de proef en er moest dus gestemd worden op de eilandraad. Er moest iemand naar huis. Hij vond het wel prima om naar huis te gaan. Na drie dagen had hij zijn belangrijkste doel wel bereikt.

Superenthousiast en gedreven begon hij aan de expiditie, maar na het verliezen van de proef was het voor hem wel oké. Hij heeft genoten zegt ‘ie.
De paar dagen zonder telefoon, social media en familie heeft hem meer gebracht dan de prijs of de roem van het winnen van de expeditie. Hij heeft de tijd genomen om stil te staan bij wat hem gelukkig maakt in zijn huidige Leven! Hij mist zijn vader en zijn vriendin.
Hij heeft zich gerealiseerd dat ‘een goed mens zijn’ is wat voor hem telt.

Het jonge pikkie (zoals Dennis ‘m noemt) dat een grote mond had tegen de burgemeester van Hilversum en lang niet altijd positief in beeld is gekomen, zegt daarna wel iets dat mij raakt.
Hij mist zijn vader en hij vindt het belangrijk dat zijn vader trots op hem is.

“… maar dat heeft niets te maken met rijkdom en nog meer presteren. Dat heeft te maken met dat ik een goed mens ben, goed ben voor anderen, dat ik gelukkig ben en dat ik achter iedere keuze sta die ik maak”.. 

Zo.. zegt ‘ie ff hoor. Je kunt van ‘m vinden wat je wilt natuurlijk.. maar ik kan niet ontkennen dat ‘ie hier wel iets heel moois zegt. Met trillende stem en waterige oogjes.
Thanks Jorik, voor de herinnering. Goed genoeg zijn, trots zijn heeft niets te maken met de buitenkant.. het gaat om wat je zelf maakt van jouw Leven!, dat je daar blij mee bent en anderen blij kunt maken en je daar volle bak achter staat..
Whoopwhoop. Blij dat we weer even iets van de Nederlandse televisie bekeken laatst 😉

Denk jij: Ja lekker makkelijk, maar hoe weet ik dan wat me blij maakt? Vraag dan een gratis Nieuwe Kijk-sessie aan (t.w.v. €197), dan spreken we elkaar binnenkort hier even over en geef ik je meteen wat tips! Want ik heb daar gelukkig heel veel manieren voor die ik graag met je deel ?

En vind jij het leuk mijn mails te ontvangen net zoals honderden anderen? Schrijf je dan hier in