Passie.. een veel besproken woord. Het valt mij in ieder geval steeds vaker op. Voor veel mensen is helemaal zo duidelijk niet wat passie is, laat staan wat hun passie is.

Als ik iemand hoor zeggen dat het leven ‘zijn gangetje gaat’, dan voel ik medelijden.. Want.., niet precies weten wat je passie is, of überhaupt vergeten dat je leeft dát vind ik wel weer het andere uiterste. En misschien kleur ik die zin van dat alles ‘zijn gangetje gaat’ voor sommigen te negatief in, sorry dan.

Passievrucht, passioneel, compassie… Passie, volgens het woordenboek: “Sterk gevoel van liefde”. Gezien het aanbod van coaches, trainingen, workshops die ons allemaal beloven te helpen bij het vinden van onze passie, is het een hot item. En is het voor velen dus geen vanzelfsprekendheid te weten wat diens passie is.

Ik ben blij dat ik weet wat  mijn passie is. Met passie en enthousiasme probeer ik mijzelf te ontwikkelen, door te leren, door te lezen, door te communiceren. Verbeteren van communicatie, met anderen, maar ook zeker met jezelf. Mezelf steeds meer bewust worden van het waardevolle leven dat ik leid, dat problemen relatief zijn, dat kennis en wijsheid niet alleen te vinden is in studieboeken of op school, dat we zoveel kunnen leren van onszelf en van elkaar, dat ontdekken, durven en doen meer waard is dan iets perfect uitdokteren voordat ik er aan begin, dat positief denken meer doet dan alleen even mijn gemoedstoestand verbeteren, dat uiting geven aan dit gevoel van passie mijn hart sneller doet kloppen. Voorheen in mijn vaste baan, nu in het genieten van het leven zoals dat er nu is, door schrijven en delen over wat ik mee maak en leer, in de mensen die ik ontmoet, in de dingen die ik zie en door het vertrouwen in dat wat voor mij is, zich vanzelf aan zal dienen of ik dit aan zal trekken en misschien nog wel meer door  iedereen die dit leest nog eens na te laten denken over wat passie nou eigenlijk voor jou is, want wat boeit die definitie uit het woordenboek nou eigenlijk?! 😉

Leef met Passie!

Vraag nu een Nieuwe Kijk-sessie aan als jij deze vraag ook écht wilt beantwoorden. Heb jij al een tijdje het gevoel er meer uit te willen halen, omdat je voelt dat er meer in zit? Of voel jij dat het tijd is meer te gaan ‘doen wat jou écht blij maakt’, kom op en ga voor die gratis sessie (t.w.v. €197,-). 

En vind jij het leuk mijn mails te ontvangen net zoals honderden anderen? Schrijf je dan hier in