Nieuwe Vandaag

De laatste weken heb ik weer heel wat Nieuwe Kijk-sessie gehad. Even 45 minuten met iemand sparren over hoe diegene zijn/haar nieuwe vandaag kan creëren. Welke stappen daarvoor nodig zijn, welke focus daarbij pas en het belangrijkste eigenlijk: Ontdekken hoe die Nieuwe Vandaag er eigenlijk uitziet!

Want als je niet weet waar je heen wilt, is richting kiezen en knopen hakken ook eigenlijk niet te doen. Tijdens zo’n sessie nemen we dus uitgebreid de tijd om alvast een begin te maken met het concretiseren van die Nieuwe Vandaag. Uiteraard hebben we het ook over hoe het komt dat iemand zijn/haar Nieuwe Vandaag nog niet Leeft. En het valt me op dat ik steeds terug hoor:

“Ik kom mezelf steeds weer tegen”

of

“Ik loop steeds tegen mezelf aan”

Allebei dezelfde betekenis denk ik. En ik herken dat zo goed. Dat is echt iets waar ik ook heel erg tegenaan liep en ja, zeker nu ook nog hoor.

Gelukkig Leven

Op mijn afscheurkalender stond een quote:

“Een gelukkig leven bestaat niet. Gelukkige dagen wel.

Ik geloof daar ook oprecht in. Tuurlijk, Jouw Nieuwe Vandaag is een Leven waarin jij bewust kiest voor wat bij jou past, voor wat jou blij maakt. Waarbij je je eigen keuzes maakt en je vertrouwt op je eigen kennis en ervaringen. Maar dat staat niet gelijk aan alleen maar gelukkig en blij zijn. Het Leven kent nou eenmaal pieken en dalen en alles wat daar tussenin zit.
En daar hoort tegen jezelf aan lopen ook bij. Ik merk dat ook iedere keer weer. Zeker in mijn bedrijf. Het ondernemen is één grote rollercoaster. Heel blije en energieke momenten en verdrietige en onzekere momenten. De enige zekerheid die ik heb, ben ik zelf.
En ja, soms zit ik mezelf in de weg. Heb ik last van angsten en onzekerheden. En doe ik liever de was dan dat ik actief aan de gang ga. En nee, dan heb ik niet altijd een collega tegenover me zitten die het goede voorbeeld geeft. Maar wel mezelf. Mijn eigen mindset en mijn eigen focus.

Ik ga op reis en neem mee

Als je op reis gaat neem je jezelf ook altijd mee. Dat is in het ‘gewone’ Leven ook.
Helemaal niet erg, jezelf tegen komen. Vind ik in ieder geval niet. Al is het zeker confronterend en soms zelfs superfrustrerend. Mij geeft het wel weer iedere keer (nieuwe) inzichten. Over mezelf. Over de keuzes die ik maak. Over de ervaringen die ik heb opgedaan. Zelfkennis is dat. 😉 Ik denk ook oprecht dat dat de weg is naar meer gelukkige dagen.
Dus weetje: Ik loop tegen mezelf aan, zeker! Ik kijk dan ook maar gewoon even naar wat er gebeurt en wat ik er mee kan. Want ja.. De enige zekerheid ben ik zelf. Ik ben er zelf alt

Doe lekker je eigen ding en Leef!

Denk jij: Ja lekker makkelijk, maar m’n eigen ding doen.. Geen idee waar ik moet beginnen? Vraag dan een gratis Nieuwe Kijk-sessie aan (t.w.v. €197), dan spreken we elkaar binnenkort hier even over en geef ik je meteen wat tips! Want ik heb daar gelukkig heel veel manieren voor die ik graag met je deel ?!

En vind jij het leuk mijn mails te ontvangen net zoals honderden anderen? Schrijf je dan hier in