Familie Flodder op vakantie

Met ons hele gezin, met vier kinderen, gingen we iedere zomer op vakantie. Kamperen. Met een vouwwagen en een of twee koepeltentjes. Zie je het voor je?
Vader, moeder, drie dochters en de jongste een jongetje. Met z’n zessen in een auto is al een dingetje. Dus we hadden altijd speciale auto’s. Oldtimers met twee achterbanken bijvoorbeeld. En we hadden ooit een.. sorry voor het stereotyperen.. maar ik noemde het vroeger altijd zo: “Een Turkenbus”. Een grote witte Mercedes bus. Dan kon één van ons tussen papa en mama in en konden de andere drie op de achterbank. Achterin was de bus volgeladen met kratten. Netjes gesorteerd en met stickers er op, zodat je meteen kunt zien wat er in zit. Jup.. in tegenstelling tot mij.., zijn mijn moeder en oudste zus wél heel georganiseerd.

Aan de zijkant dus stellingen met kratten en op de vloer nog allerlei andere ‘zooi’. En daar dan weer een vouwwagen achteraan. Yes. Iedere keer als we aan kwamen op de camping waren we weer een attractie om te bekijken. Sowieso waren we al best een bijzonder stel bij elkaar.. en dan ook nog eens al die ‘zooi’ die maar zonder eind uit die bus leek te blijven komen.

Kamperen als luxepaardje

Nou.. kamperen, ik vond het allemaal wel leuk hoor. Al had ik een bloedhekel aan zandkorrels en grassprieten in je bed, lekke luchtbedden en insecten in m’n tent. Maar oké. Verder was het allemaal best leuk.
Eén jaar heb ik heel veel grapjes over me heen gekregen. Nou wel vaker hoor, haha. Maar één jaar in het bijzonder.

Ik hou namelijk van luxe. Heus, ik zit niet te wachten op mensen die voor me komen waaieren als ik het warm heb, maar een beetje comfort, daar hou ik wel van. En ja.. reizen in stijl doe je nou eenmaal niet in kratten en geruite veel te grote zakken.
Nee, reizen in stijl doe je met een koffer.

Dus tussen alle kratten en ‘zooi’ stond een koffer. Een grote, rode, harde koffer. helemaal gevuld met ‘zooi’ van mij. De koffer was overigens niet groot genoeg hoor, want er ging nog een krat met schoenen mee, maar dat terzijde.
Een koffer dus. Een grote koffer. Lekker praktisch in je hotelkamer als je zo’n standaard voor je koffer, of een kast waar je de inhoud uit je koffer in kwijt kunt.
Superonpraktisch als je in een koepeltentje ‘woont een paar weken.

Tuurlijk, mijn ouders hebben honderd keer gezegd dat het helemaal niet handig was. Mijn zus heeft grappen gemaakt.
Iedere keer als we langs een hotel reden of liepen:

“Lanne, zullen we je hier afzetten straks? Of loop je hier zelf heen met je koffer op wieltjes?” 

Mijn een hutkoffer in een koepeltentje

Ik heb het serieus geprobeerd. Ikzelf, m’n luchtbed én m’n koffer in één tentje. Paste niet. Het was de koffer of ik. Mijn luchtbed of de koffer. Toegegeven.. een luchtbed, zelfs als het misschien net te zacht is, ligt lekkerder dan een koffer. Dus besloot ik de koffer te ‘ditchen’. Dan maar alle losse spullen naast mijn luchtbed. En af en toe op en neer naar de vouwwagen om het juiste paar schoenen bij mijn outfit te matchen 😉
Soms moet je gewoon dingen doen, omdat je denkt dat het superpraktisch is. Soms moet je gewoon even die koppigheid laten floreren en daarna vooral heel hard lachen om je eigen geklooi. Dat is ontdekken.

Haha. Nooit meer een koffer meegenomen natuurlijk. Niet als ik ging kamperen in ieder geval. En ander handigheidje. Toen ik een aantal jaar later een rugzak ging kopen om te gaan backpacken in Thailand, wist ik precies wat handig was: Een rugzak met mogelijkheid ‘m aan de voorkant te openen, hoef je niet alles uit te laden en kun je gemakkelijk zien wat er in zit en wat je hebben wilt. Toch zomaar geleerd van m’n praktische ervaring met m’n hutkoffer in een koepeltent 😉

Beter spijt van wat je hebt gedaan, dan van wat je niet deed!

Doe lekker je eigen ding en Leef!

Denk jij: Ja lekker makkelijk, maar m’n eigen ding doen.. Geen idee waar ik moet beginnen? Vraag dan een gratis Nieuwe Kijk-sessie aan (t.w.v. €197), dan spreken we elkaar binnenkort hier even over en geef ik je meteen wat tips! Want ik heb daar gelukkig heel veel manieren voor die ik graag met je deel ?!

En vind jij het leuk mijn mails te ontvangen net zoals honderden anderen? Schrijf je dan hier in