“Als je net zo hard voor anderen zou zijn als voor jezelf,
zou je een heel leger kunnen leiden”

 

Zo bam. Die kwam binnen. Al moest ik er vooral ook hard om lachen hoor. En lachen is herkenning. Want ja.., dat wat mijn Allerliefste lief zo even tegen mij zei op een zaterdagmiddag was waar.

Althans.. of ik écht een leger zou kunnen leiden laat ik even in het midden, maar dat ik te hard was voor mezelf, dát was waar!


Ik moest alles goed doen. Overal goed in zijn. Er supergoed uitzien. Het mooiste haar hebben. De meeste klanten hebben. Veel meer volgers. Veel meer geld. Meer blogs. Frequneter. Video’s uploaden. Meditaties opnemen. Overal aan denken, alles onthouden. Overal een antwoord op hebben. De juiste reactie.

En het liefst allemaal NU.

 

Ik weet dat ik niet de enige ben. Ik weet hoe het anders moet. En ik weet dat ik het anders kan. En toch sluipt dat gevoel er af en toe in. Gelukkig merk ik steeds eerder op dat dat aan de hand is. Gewoon zelf, of door een opmerking van iemand anders. Maakt niet uit. Is allebei fijn. Want zodra ik het ‘weet’, laat ik het al weer een beetje los.

Want: Wat brengt het me zo hard zijn voor mezelf?

Op zo’n manier vrij weinig.

Wat kost het me op zo’n manier?

Heel veel: Mijn energie, humeur, enthousiasme, inspiratie, gezelligheid en ja hoor komt ‘ie: zelfliefde.

 

Ik weet nog dat ik een paar jaar geleden, als ik me zoiets realiseerde, vervolgens zelfs dat loslaten en NIET zo hard voor mezelf zijn goed moest doen. Als de beste.

Annnddd back again..!

Want precies dat wat ik wilde loslaten en anders wilde doen, was ik van plan op dezelfde manier aan te pakken. Ik kan je vertellen: Dat werkt niet.

 

Wat mij wél helpt?! Het beseffen. Er oké mee zijn. Want zodra ik het besef is het eigenlijk al (deels) doorbroken. Niets doen. Niet daarmee in ieder geval. Wel iets anders. Iets leuks. Met leuke mensen, of op een fijne plek. Even mijn gedachten verzetten en weer ontdekken wat eigenlijk écht belangrijk is.

Dat is voor mij niet alles goed, beter, best doen of zijn. Dat is voor mij het leuk hebben met fijne mensen, genieten van lekker eten, drinken en de zon, mijn kennis en ervaring delen en anderen inspireren. Dat maakt mij blij. Dat geeft mij het gevoel van vrijheid.

Is dit verhaal herkenbaar…? Ik gun jou dat gevoel van vrijheid ook!

Sta wat vaker stil bij hoe hard of streng jij voor jezelf bent. Merk het op. Laat het. Doe wat leuks en ontdek weer waar je het allemaal voor doet.

Geloof me… Dat maakt het allemaal een stuk leuker. Dat maakt JOU een stuk leuker. En jouw Leven!

Doe wat jou blij maakt en Leef!

 

Herken jij dat inderdaad, dat je zoveel moet van jezelf, dat je overal goed in moet zijn en dat je eigenlijk superstreng bent voor jezelf… Again.. Ik gun het je echt om daar anders in te staan vanaf nu! Is het lezen van deze blog nog niet genoeg voor je en wil je meer? Vraag dan een gratis Nieuwe Kijk-sessie aan (t.w.v. €197), dan spreken we elkaar hier binnenkort uitgebreid over en geef ik je meteen wat tips! Tijdens deze sessie krijg je de inzichten waar je stiekem al lang op wacht en aan het eind weet jij wat jou eerst volgende stap is om nu verder te komen!

En vind jij het leuk mijn mails te ontvangen net zoals honderden anderen? Schrijf je dan hier in

Lees dit, als je tenminste het beste uit jezelf wilt halen!

Als perfectionisme, teveel van jezelf vragen, zoekende zijn, het gevoel op een eeuwig kruispunt te staan jou al een tijdje in de weg zit is DIT het moment dat aan te pakken en te veranderen!
Dat gaan we samen doen tijdens een superintensief en leuk coachingstraject van meer dan 9 weken! Klik op del link hieronder om alle in’s & out’s te zien!
Time for change girlllll!

Thanks voor dit fijne gesprek! Je weet precies de vinger op de zere plek te leggen, op een heel fijne manier! Dit gesprek heeft me nu zoveel inzichten gegeven dat ik hier écht mee verder kan, bedankt! 

Leukerd die liever anoniem blijft

0 reacties