Herinnering

Een van de eerste nummers die ik op gitaar leerde spelen was er één van Pink.
Tijdens het schoonmaken hoorde ik net toevallig dat liedje voorbij komen. Het herinnerde me aan de keren dat ik in ons nieuwe huis in Waalwijk in de erker gitaar zat te spelen. Een rustig gevoel dat afgewisseld werd met frustratie, als mijn vingers teveel pijn gingen doen of gewoon niet te coördineren waren.
Ik zat daar altijd heel lekker. Kopje thee erbij en een glas water. Gitaar op schoot, krukje met de bladmuziek voor me, muziek aan zodat ik mee kan spelen.
Daar in die erker, dat was precies de goede hoogte, speelde gemakkelijk en was sowieso één van mijn favoriete plekjes in ons huis. Ik vond het superleuk dit nummer te spelen en mee te zingen, als kwam dat mijn timing en gitaarspel compleet niet ten goede.. ‘t Voelde heel fijn 😉

Vooral frustratie

Sinds we in Stockholm wonen heb ik mijn gitaar niet meer aangeraakt. Tjah.. om ‘m mooi neer te zetten, af te stoffen of op te vangen als ik ‘m bijna omstootte tijdens het stofzuigen. Maar verder… Niet.
Naaa twee keer denk ik. Heb ik een poging gewaagd, maar ik had het geduld niet, het lukte niet meteen zoals ik het wilde en toen heb ik het weer gelaten voor wat het was.

Dit nummer herinnerde mij aan die tijd. En tegelijkertijd besefte ik me iets nieuws. Over dit nummer. En dat sluit mooi aan bij de challenge die 14 augustus start, over het loslaten van het perfecte plaatje en meer te doen van wat jou blij maakt en jou voldoening geeft!

P!nk zingt onder andere over het verkeerd begrepen worden. Ik denk dat dat bij heel veel van ons op dit moment ook aan de orde is. Ik geloof zelfs dat dat een van de oorzaken is voor de vele burn outs onder jongeren. We voelen ons allemaal onbegrepen. Misschien wel het meest door onszelf. De maatschappij en social media geven ons een vast staand beeld van onze toekomst. Hoe wij onze successen zouden moeten vieren, welke successen het vieren waard zijn, wanneer we succes hebben. Wanneer we een succes zijn.

Misleidende gedachten

En misschien herken jij dat gevoel van onbegrip niet en heeft jouw Leven! niets met een burn out te maken. Maar we vergelijken onszelf stiekem toch heel vaak met wat we zien op tv, in bladen en op internet.
Ik betrapte me er gisteren zelf op, dat ik dacht:

Moet ik toch ook maar eens doen, van die nepwimpers, want dat heeft tegenwoordig iedereen.

Joh.. als ik mezelf dan zoiets hoor denken weet ik dat ik die gedachte er gewoon maar even moet laten zijn en dat ‘ie dan vanzelf weer weggaat. Want nepwimpers nemen omdat iedereen dat heeft?!
Nee toch..! Als ik ze echt graag wil, geen probleem, DOEN! Maar deze reden ging even te ver.. Bovendien.. Lang niet iedereen heeft nepwimpers ;-).

Dus.. P!nk zingt ook:

Alsjeblieft, heb nooit het gevoel dat je minder bent, minder bent dan perfect, je bent f*ckin’ perfect voor mij!

Misschien was dat wel waarom het spelen van dit liedje mij zo blij maakte.
Ik zong het vanochtend tijdens het schoonmaken ook uit volle borst mee! Misschien was het een ‘note to myself’ en nu ook voor jou 🙂

Weet dat jij perfect bent en Leef!

Ben jij nieuwsgierig naar de challenge en wil je graag meedoen? Meld je dan aan via deze link en ontvang maandag 14 agustus de eerste uitdaging!
Als ik écht iets leuk te delen heb, verstuur ik een mail. Wil jij die ontvangen, meld je dan aan via deze link en mis ze nooit meer 🙂
En heb jij interesse in één van mijn trainingen? Vraag dan meteen een (gratis) Nieuwe Kijk-sessie aan, dan bekijken we wat ik voor je kan betekenen.