De appel valt niet ver van de boom

Al een paar dagen doet mijn Allerliefste lief mij soms na. Hij zegt dan dat ik op m’n vader lijk. Mijn lief vindt namelijk dat m’n vader z’n kin een beetje naar voren staat. En ik schijn dat soms ook te doen.

Ik kan er niet onderuit. Hij heeft gelijk. In ieder geval: ik voel ook dat ik af en toe m’n onderkaak wat naar voren duw. Of ik dan meer op m’n vader lijk, geen idee.
Maar dus.., ik kan er niet onderuit. Want al een paar dagen voel ik dat m’n ondertanden zeer doen. Druk er op. En als ik iets kouds eet, voel ik dat aan m’n kiezen.
Haha, daar ben ik zowel in Nederland als hier in Stockholm al een paar keer voor naar de tandarts geweest, voor dat laatste.
Is gewoon tandenknarsen. Of in ieder geval. Spanning op mijn kaken. Tjah.. toen ik daar op ging letten, voelde ik inderdaad wel dat ik dat deed. Geen gaatjes dus. Gewoon chillen. 😉

Levende reminder

Maar ik doe dus m’n vader na. Het moment dat m’n lief dat tegen me zegt, weet ik: Oké! Relax!
Nu dus ook. Chillen en niet te druk maken. Want ja, ondanks dat ik heel positief, blij en enthousiast ben meestal. Maak ik me ook wel eens druk. Over hoe vaak m’n eBook gedownload is. Over of m’n site wel mooi genoeg is. Over of m’n Instagram wel mooi genoeg is. Over waarom ik niet meer volgers krijg op Facebook. Over of het wel goed gaat met m’n familie. Over of ik m’n Nederlandse vrienden niet te kort doe. Over of ik wel de juiste prijs vraag voor mijn diensten. Over of ik wel lief genoeg ben voor mijn Allerliefste lief. Over of ik niet heel slecht ben als ik niet écht precies iedere dag mediteer. Over of ik niet te lang een video op Facebook zit te kijken. Over of m’n neefje er ooit overheen komt dat ik zijn verjaardag gemist heb.

M’n inner drama queen aan het woord. Dat stemmetje dat alles erger maakt dan het misschien is, dat überhaupt bezig is met dingen die er niet persé toe doen. Lekker aandikken weet je wel.. Die bestaat in jou vast ook!

En als ik dat doe, weet ik nu, lijk ik dus een beetje meer op m’n vader.  Mijn Allerliefste lief fungeert ook als reminder 😉

Dit is van de hak op de tak, en dat is op z’n Lannes, maar dit verhaal doet me denken aan een liedje waar ik vroeger in een heel grote wijde gele rok van m’n oma in haar woonkamer danste. Die rok droeg ik als jurk. De mooiste bewegingen maakte ik. En het liefst zong ik mee.

“Papa.. ik lijk steeds meer op jou..!”

Als dat alles is..

Maar dat even terzijde. Lees nog even dat rijtje door van waarover ik me soms druk kan maken. Waardoor ik dus te hard op mijn tanden bijt (goh.. is er niet zo’n gezegde, die dit juist ambieert?!). Of lees het niet nog eens. Ook goed.
Ik heb via Instagram een groep Nederlandse meiden ontmoet. Soort van mijn ‘Insta-vriendinnen’. Haha ja dat bestaat, in mijn Leven dan.
We hadden via de chat een gesprek over de mogelijke verandering van drie foto’s op  een rij, naar 4 foto’s op een rij, binnen Instagram.
Daar was nog al wat commotie om. Want ja: dan ziet je feed er opeens heel anders uit…
Gelukkig kon ik toen heel fijn relativeren. Ik typte namelijk zoiets als:

“Weet je.. zo lang dat hetgeen is waar we ons druk om maken, weten we in ieder geval zeker dat we een heel fijn Leven! kunnen hebben.”.

En dat is het dan ook weer. Als ik een ‘m’n vader-tje doe’. Dan ga ik weer even na wat er allemaal door mijn hoofd spookt. Waar ik me allemaal mee bezig houdt, me druk om maak. Vraag ik me af of het allemaal écht zo belangrijk is. Of het klopt dat de wereld vergaat als het is zoals het is. Of die gedachte me helpt of juist niet.
En dan ‘poef’, lijk ik opeens weer een beetje meer op mezelf 😉

Maak jij je druk, voel je je gespannen, is jouw Inner drama queen regelmatig aan het woord? Check dan even welke gedachten er door je heen gaan, of ze écht kloppen, of ze je helpen of juist niet én vervang die niet-helpende gedachte dan door een veel fijnere gedachte. Wedden dat da werkt? 😉

Relativeer en Leef!

Enuh.. benieuwd naar mijn eBook over dromend doen wat je blij maakt? Download ‘m dan gratis HIER.

Denk jij: Ja lekker makkelijk, maar ik voel me echt al best wel lang gespannen en geen idee meer waar ik moet beginnen met ontspannen? Vraag dan een gratis Nieuwe Kijk-sessie aan (t.w.v. €197), dan spreken we elkaar binnenkort hier even over en geef ik je meteen wat tips! Want ik heb daar gelukkig heel veel manieren voor die ik graag met je deel ?!

En vind jij het leuk mijn mails te ontvangen net zoals honderden anderen? Schrijf je dan hier in