Dansend door het Leven!

Dansen en zingen kan zo fijn zijn! Ik mis het soms nu ik eigenlijk nooit meer auto rijdt. In de auto kon ik zo lekker hard en ongegeneerd (vals) meezingen. Ik las nu dus af en toe een paar minuten in op een dag om hard mee te kunnen zingen. Klein voordeel: in huis kan ik dansen, dat ging in de auto dan weer niet!

Het feit dat ik weet dat zingen en dansen zo belangrijk voor me is om me lekker te voelen, maakt dat ik bewust kies om dit in mijn dag in te plannen. Again, zelfkennis! Zo belangrijk! En belangrijker nog: keuzes maken die daarbij passen!

Iemand die dat ook doet is Lyanne!

 

Het ‘écht-lijstje’ van Lyanne

 

Yesss! Lyanne Vos van Your Happy Brand werkte ook met veel plezier mee aan dit interview! Ook Lyanne ken ik via Instagram én liep ik live toevallig tegen het lijf vorig jaar toen ik in Den Bosch was om een workshop te geven! Kleine wereld en te leuk mens!
Dansend door het Leven is haar op het lijf geschreven, haar enthousiasme is aanstekelijk en ze weet ook gewoon nog eens heel veel van branding!

Lyanne koos verschillende vragen uit voor dit interview, dat supertof is geworden als je het mij vraagt! En uh.. eerlijk: Toen ik zag dat het maar 9 vragen waren, in plaats van 10, wilde ik bijna nóg een vraag stellen… Maar hé.. Niet perfect is ook goed. Ik laat het lekker zo!

Komt ‘ie!


#1 Waar kan ik jou ’s nachts écht voor wakker maken?

Een mooie reis naar Zuid-Afrika. Ik hou van reizen, ontdekken en nieuwe culturen te leren kennen. Elke cultuur heeft zijn mooie dingen waar wij allemaal van kunnen leren. Afgelopen jaar ben ik in Zuid-Afrika geweest. Dit is een land dat in mijn hart zit. Waarom? Ik kan het je niet vertellen, je moet er gewoon zijn geweest. Ik heb als kind veel mogen reizen waaronder Australië, Fiji, Thailand, Canada, Cuba, Caribische Eilanden. Maar toch blijft Zuid-Afrika speciaal.

 

Jaa! Wij zijn vlak na elkaar naar Zuid-Afrika geweest! Ik vond het ook zo’n gave reis, al was ‘t ook confronterend! Maar die natuur.. Zo veelzijdig en supermooi gewoon..! Ik snap dat gevoel wel ja, dat je het gewoon ervaren moet hebben. En btw.. Hoe vet?! Al die reizen als kind al! Dat moet een toffe ervaring geweest zijn!

 

#2 Wat geeft jou het gevoel dat je écht Leeft?

Dansen. In mijn jeugd heb ik heel veel gedanst. Ik danste gemiddeld 5 keer in de week. Uit school ging ik gelijk door naar mijn balletschool. Dansen is voor mij een manier om dingen los te laten, te genieten en te voelen dat ik leef. Stiekem dans ik nog elke dag in mijn woonkamer. Een leuke tip om even te ontspannen en jouw energie te verhogen 🙂

Wauw! Ik danste vroeger ook, maar niet zo fanatiek! Tof.. de balletschool! Daar zou ik eigenlijk nog veel meer over willen weten, maar laten we dat een andere keer doen ;-).

Hihi en die tip geef ik ook vaak ja! Tussendoor even dansen en/of zingen in de woonkamer! Ik doe dat ook regelmatig en hoor ook van klanten dat ze dat, als ze over het ‘spannende’ of ‘gekke’ heen zijn gestapt, dat superfijn vinden!

Naast dansen..

 

#3 Wat maakt jouw dag écht een fijne dag?

Als het zonnetje schijnt, mijn klanten stappen zie maken en alles lekker loopt. Ook is het een fijne dag als ik lekker aan het werk ben in een koffietentje in de stad. 

Het grappige ik lus helemaal geen koffie, maar ik vind het altijd zo gezellig! Ik hou ervan om tussen de mensen te zitten. Dit doe ik misschien nog niet vaak genoeg. Ik kan dagen thuis blijven als ik geconcentreerd aan het werk ben, maar ik weet uit ervaring dat werken in een koffietentje soms veel effectiever is.

Goede reden om gewoon vaker de deur uit te gaan en ergens anders te werken! Ik zeg:

 

“Niet uitstellen, maar gewoon doen!”

#4 Wie motiveert/inspireert jou écht?

Oeh dat is een moeilijke vraag. Ik vind namelijk iedereen inspirerend die vol zelfvertrouwen hun dromen achterna gaan. Ik kan heel veel inspiratie halen uit ambitieuze ondernemers. Ook vind ik Desmond Tutu, de Zuid-Afrikaanse aartsbisschop, een inspiratiebron. De positiviteit die hij brengt, van elke situatie een positieve situatie maken. 

Oprah vind ik op het zakelijk gebied inspirerend. Hoe zij vanuit haar situatie een super succesvol platform heeft neergezet.

Ah grappig! Ik heb jou volgens mij in je Insta-story weleens gehoord over Desmond Tutu, ik herken die naam. Ik ken ‘m niet, maar ga ‘m meteen ff googelen! Ff kijken wie dat is en wat ‘ie doet!

Over inspirerende ondernemers gesproken en het ondernemen zelf…

 

#5 Welke fout wil jij écht nooit meer maken?

Ik heb verschillende fouten gemaakt op mijn ondernemersavontuur. Gelukkig maar, anders heb ik niets geleerd ;).

“Een grote fout die ik nooit meer zou maken is
geloven wat anderen van je zeggen”

Vaak zien anderen jou anders dan jijzelf. Ik heb een businesscoach gehad die mij in een volledige andere richting duwde. Omdat ik haar respecteerde en zij al succesvol bezig was, geloofde ik haar. 

Hierdoor heb ik zoveel tijd verloren. Ik ben gaan rebranden en dat kost veel tijd, energie en geld. Zorg dat je niet laat leiden van wat anderen van je denken, ga voelen wie jij bent en waarvoor jij staat. Zorg dat je ook laat adviseren en ondersteunen door de juiste personen.

Oehh! Deze fout herken ik zo en ik ben blij dat je dit zegt! Want inderdaad.. of het nou om ondernemen gaat of ‘gewoon’ je Leven.., bewust kiezen voor wat jij zelf écht wilt en dat uitstralen is zoveel waard! Soms ook echt wel moeilijk hoor, want ik laat me soms ook opeens per ongeluk even meer leiden door een ander of neem een advies klakkeloos aan, maar dat ook weer los kunnen laten en zelf de leiding nemen is zo fijn! Ik schreef daar ook een blog over trouwens, die kun je HIER lezen.

 

#6 Wat is één van jouw écht life-changing inzichten?

Jij bent verantwoordelijk voor jouw succes. Wat succes is, bepaal jezelf! Succes en geluk is maakbaar zolang jij je open durft op te stellen en echt naar binnen durft te kijken waar jij jouw geluk en energie uithaalt. Afgelopen jaren heb ik mij verdiept in deze onderwerpen want succes en geluk speelt een grote rol om een sterk merk te worden. Ik ben gaan uitzoeken hoe het werkt en wat jij daarvoor nodig hebt.

“Jouw succes is niet het succes van een ander.
Jij mag daar jouw eigen definitie van maken”

Mooi! Precies, succes is niet hetzelfde of méér bereiken dan een ander. Succes is iets dat jij zelf definieert! Vier het Leven, toch!? 😉

Hé.. ff iets heel anders.. Want naast dat je heel veel energie hebt en uitstraalt, weet ik dat rust voor jou ook heel belangrijk is. Ik weet dat je bijvoorbeeld ook mediteert..

 

#7 Welk geluid brengt jou écht tot rust?

Het geluid van de zee. Op dit moment woon ik in Den Bosch maar ik ben opgegroeid bij het strand. Mijn ouders zijn echt strandmensen, dus zodra het zonnetje scheen en het weer aangenaam was, gingen wij naar het strand. Ook tijdens de winter hoor! Het geluid van de zee, geeft mij rust maar ook het gevoel van thuis.

Mooi hoe je een bepaald geluid kunt associëren met ‘thuis’. En ja.. Den Bosch is heel wat anders dan wonen bij het strand.., maar toch.. ook een heel leuke stad! Daar kwamen wij elkaar ook toevallig tegen vorig jaar. Zo grappig.. Elkaar herkennen van Instagram..! Het kan allemaal tegenwoordig 😉

 

#8 Waar heb jij voor het laatst écht hard om gelachen?

Vorige week, ik heb verschillende business buddy’s maar een business buddy met wie ik zo enorm slap kan kletsen en ouwehoeren. Wij hebben dezelfde droge humor en we kunnen echt buikpijn krijgen van het lachen. Heerlijk om mensen om je heen te hebben die je zo aan het lachen maken. Dat zou iedereen moeten hebben.

Ah ja lekker hè, écht hard lachen! En zeker.. je omringen met mensen die je aan het lachen maken is echt de makkelijkste manier om te kunnen doen wat je blij maakt, toch?! Lachen is altijd leuk!

Laatste vraag al weer.. Want ja, Den Bosch is leuk, maar er zijn meer leuke plekken op de wereld!

 

#9 In welke andere stad zou jij écht (tijdelijk) willen wonen?

In 2016 heb ik een maand gespendeerd in Barcelona. Wat een heerlijke stad. Ik kwam daar om de taal te leren en te dansen. Een maand was te kort, als ik echt mocht kiezen dan zou ik wel langer in deze stad willen wonen. Het strand, de stad, het leven. Ken je het gevoel dat je ergens loopt waar jij in een keer denkt, ik ben thuis? Dat had ik in Barcelona! Een stad naar mijn hart.

Nou, dat is een mooi vooruitzicht toch? Een vakantiehuis in Barcelona, ik kom!

 

 

Ontdek wat écht bij jou past en Leef!

Kun jij wel wat hulp gebruiken bij het uitvinden van jouw écht-lijstje, omdat jij eigenlijk gewoon niet goed weet wat jou nou blij maakt?
Vraag dan een gratis Nieuwe Kijk-sessie aan 
(t.w.v. €197), dan spreken we elkaar binnenkort hier even over en geef ik je meteen wat tips!
 Want ik heb daar gelukkig heel veel manieren voor die ik graag met je deel ?!

En vind jij het leuk mijn mails te ontvangen net zoals honderden anderen? Schrijf je dan hier in

Na een serie fysieke tegenslagen koos ik voor het ondernemerschap waarbij ik niet afhankelijk hoefde te zijn van een baas. Ik had onwijs veel ideeën, maar ik kreeg het niet voor elkaar om deze in de praktijk te brengen. Lanne gaf me handvatten om de draad weer op te pakken en juist datgene te doen wat mij gelukkig maakt. Lees hier verder…

Nathalie

0 reacties