Balans tussen werk en privé

Bij ontdekken wat jou blij maakt hoort ook een voor jou juiste balans tussen werk en privé. Werken om te Leven in plaats van Leven om te werken. En/of zulk leuk werk creëren dat het niet eens altijd meer voelt als werken. Maar zelfs dan is balans, tijd voor jezelf en rust superbelangrijk wat mij betreft!

Hoe zit dat bij jou? Ga jij met plezier naar je werk? Krijg jij energie van de dingen die je doet? Goed om daar af en toe even bij stil te staan en bewust momenten te creëren die jou nieuwe energie/ inspiratie/ motivatie geven, zodat je met plezier kunt doen wat je doet!
Deze week deelt weer een ander leuk iemand haar lijstje met weetjes over zichzelf. Bekijk de antwoorden eens en ga na hoe dat voor jou zit? Wat kun jij daaruit meenemen in jouw leven of wat juist niet? Door jezelf steeds beter te leren kennen wordt bijvoorbeeld het creëren van balans gemakkelijker, omdat je die kennis kunt gebruiken bij de keuzes die je maakt!

 

Het ‘écht-lijstje’ van Girlboss Paulien

Deze week deelt Paulien van de Dutch Girlboss Academy haar 10 échte weetjes met ons. Paulien is een supertoffe jonge ondernemer in hart en nieren. Superambitieus en vooruitstrevend. A girl with a mission!

Ik leerde haar online kennen en zij heeft mij wat ondernemen betreft mooie kennis bijgebracht en ik vind het superleuk dit interview met jullie te kunnen delen! Komt íe!!

 

#1 Met welke uitvinding ben jij écht blij?

Het internet. Dat heeft mijn (en waarschijnlijk iedereen zijn/haar) leven veranderd. Mijn bedrijf draait op het internet en ik hou ervan. Van tijd tot tijd kan ik er ook een hekel aan hebben maar de afgelopen tijd heb ik een goede balans gevonden. Ik ben de baas over het internet, het internet is mij niet meer de baas. En dat voelt superfijn.

 

#2 Wat vond jij vroeger heel stom, maar nu écht leuk?

Leren. Op de middelbare school interesseerde mijn vakken me maar weinig. Nu kan ik niet genoeg krijgen van nieuwe dingen leren. Zo grappig om te zien dat wanneer je iets écht leuk vindt, het leren vanzelf gaat. Ik verslind boeken over business & persoonlijke ontwikkeling.

 

#3 Welke ervaring zou jij écht voor geen goud willen missen?

Mijn ervaring in de corporate functies die ik heb gehad en mijn ervaring in mijn eerste bedrijf samen met mijn partner. Die ervaring is echt goud waard. Ik heb zoveel geleerd door het te doen. Door de stappen te zetten. Ook al wist ik van te voren niet of het de juiste waren. Daardoor is het snel gegaan en ben ik nu zo gelukkig met mijn tweede bedrijf. Maar dat kwam niet uit het niets. Ik heb er hard voor gewerkt. Door veel dingen te ondernemen en continu te reflecteren of ik er gelukkig van werd. Stapje voor stapje kwam ik dichterbij mijn droombedrijf.

“Ik heb zoveel geleerd door het te doen!”

 

#4 Waar kan ik jou ‘s nachts voor wakker maken?

Ijs van Garrone in Haarlem. Ik ben er zo gek op. Zodra ze geopend zijn dan sta ik voor de deur. Op een zomerse avond sta ik ook gerust 15 minuten in de rij om mijn favoriete ijsje te bemachtigen. Witte chocolade en yoghurt bosbessen. Jummie!

 

#5 Hoeveel uur werk jij eigenlijk écht op een dag?

Ik ben stiekem wel echt een workaholic. Ik hou ook echt van wat ik doe en daardoor voelt het voor mij niet als werken. Ik probeer nu de vrijdagmiddag echt vrij te nemen. Maar ik merk dat wanneer er iets leuks voorbij komt ik toch geneigd ben om nog even mijn laptop te pakken. Ik vind het echt lastig om ervan af te blijven. Dat zit ik bijvoorbeeld op de bank en denk ik ‘ik doe alleen nog even dit, dan is dat klaar’. Van het één komt het ander en voordat ik het weet ben ik een paar uur verder. Het voelt gewoon altijd heel fijn en dan vind ik het ook echt niet aanvoelen als werken.

 

#6 Wat is één van jouw écht life changing inzichten?

Voor mij is dat wel echt het besef geweest dat je alles zelf in de hand hebt. Dat je een gelukkig & succesvol leven kunt creëren. Ik ben mij al jong gaan verdiepen in persoonlijke ontwikkeling en besefte mij dat je zelf aan het roer staat.

“Dit zijn clichés maar zo belangrijk om echt te beseffen en,
nog belangrijker, om deze ‘te leven’.”

Veel mensen zeggen dit te weten maar handelen er dan niet naar. Ze durven de moeilijke keuzes niet te maken en laten hun leven aan zich voorbij gaan. Ik besteed veel tijd aan reflectie en gooi zo het roer om wanneer ik er niet meer blij van wordt. Op een gegeven moment ben je eraan gewent bij te sturen en is verandering normaal geworden. Ik hou ervan om ieder jaar terug te kijken op een jaar van persoonlijke groei.

 

#7 Wat geeft jou écht het gevoel dat je Leeft?

Wanneer ik op reis ben. Ik hou van avontuur en nieuwe dingen ontdekken. Ik vind het ook heerlijk om dit te combineren met mijn werk. Mijn laatste workation was naar Sevilla. Het gevoel van door de stad slenteren en dan op een terrasje wat werk doen, daar word ik zo blij van.

 

#8 Wat vind jij écht lekker ruiken?

Chanel chance, mijn favoriete parfum!

 

#9 Wat vind jij écht lekker?

Pannenkoeken met rozijnen. Daar maak je mij stiekem echt heel blij mee.

 

#10 Welke taboe vind jij dat écht doorbroken mag worden?

Dat nog steeds minder vrouwen dan mannen ondernemen. En dat nog steeds in families de traditionele verdeling bestaat tussen mannen en vrouwen. Dat geloof je anno 2018 toch niet? Toch is het zo waardoor Girlbosses vaak voor grotere uitdagingen staan om een optimale werk/privé balans te creëren. Laten we dit in onze echt generatie doorbreken!

 

Ontdek wat écht bij jou past en Leef!

Kun jij wel wat hulp gebruiken bij het uitvinden van jouw écht-lijstje, omdat jij eigenlijk gewoon niet goed weet wat jou nou blij maakt?
Vraag dan een gratis Nieuwe Kijk-sessie aan 
(t.w.v. €197), dan spreken we elkaar binnenkort hier even over en geef ik je meteen wat tips!
 Want ik heb daar gelukkig heel veel manieren voor die ik graag met je deel ?!

En vind jij het leuk mijn mails te ontvangen net zoals honderden anderen? Schrijf je dan hier in

0 reacties