Inspiratie opdoen!

Yes…! Ontdekken wat jou écht blij maakt is soms best lastig. Ontdekken betekent dat je in actie moet komen, nieuwe dingen probeert of oude dingen weer eens oppakt. Zodat je (opnieuw) kunt bepalen of het je blij maakt of niet.

Soms heb je gewoon even geen inspiratie. Wat er dan gebeurt…? Tijdens trainingen hoor ik heel vaak dat mensen dan blijven uitstellen en juist niet in actie komen. No go! Vanaf nu kun je iedere week nieuwe inspiratie opdoen o.b.v. een écht-lijstje van heel leuke mensen!

Hoe tof dat we elkaar zo kunnen inspireren. Lees, probeer uit, ervaar en ontdek wat voor jou écht werkt!!

 

Het ‘écht-lijstje’ van Miranda

Dit écht-lijstje is van Miranda Endhoven, trotse eigenaar van haar bedrijf Media Bear. Zij vindt persoonlijke ontwikkeling heel interessant en is daar veel mee bezig. Dit écht-lijstje is daar voor haar een mooi onderdeel van.

 

“Ontzettend interessant om écht eens naar mezelf te kijken en eerlijke antwoorden te geven. 

Dankjewel, Lanne voor dit mooie initiatief!”

 

#1 Wat vind jij écht stom?

Ik vind die stom-lijstjes in de Linda altijd zo leuk! En dan bedenk ik dingen die ik echt stom vind. Ik kijk nu al een tijdje naar deze vraag en ik kom er gewoon niet op. Maar ik ga een paar dingen noemen.

  • Roltrappen! Ik weet niet precies waarom, maar al van kinds af aan ben ik bang voor die dingen. Ik vind ze eng, onhandig en gewoon stom dus!
  • Mensen die in de bus, trein of metro op de buitenste stoel gaan zitten. Als je vraagt of je naast ze mag zitten dat ze niet opschuiven, maar opstaan en jou erlangs laten. Vind ik gewoon stom.
  • Dat je vaak moet plassen als je thee drinkt. Ik snap dat natuurlijk wel, maar het is ontzettend irritant en stom!
  • Tegen een duur duwen terwijl je moet trekken.
  • Dat mensen ‘me’ als bezittelijk voornaamwoord gebruiken.
  • Dat veel te veel mensen ‘hun’ als persoonlijk voornaamwoord gebruiken.
  • Dat ik super veel antwoorden wil verzinnen.

#2 Wat helpt jou er écht bovenop als je het even niet meer weet?

Muziek. Ik vind het heerlijk om op zo’n moment niks te doen en alleen muziek te luisteren. De ene keer muziek die juist heel erg mijn emotie weergeeft, de andere keer rustige muziek. Ik ben bijvoorbeeld erg fan van Milow, zijn muziek luister ik op zo’n moment heel graag.

 

#3 Wat kun jij écht goed gebruiken als je moe bent of je niet energiek voelt?

Iemand die met hele goede ideeën komt. Ik krijg heel veel energie van goede ideeën. Op het moment dat iemand mij dan iets verteld waar ik echt iets in zie, krijg ik direct weer energie. Ik had laatst een ontzettende baaldag, alles ging mis. Om 15.00 u had ik een Skypegesprek met iemand die mij zoveel nieuwe inzichten gaf waardoor ik weer zin had om aan de slag te gaan. Daarna heb ik nog een paar uur heerlijk gewerkt en was ik mijn baaldag vergeten.

 

#4 Welke wijze les deel jij écht graag met zoveel mogelijk anderen?

Als je écht denkt dat het lukt dan lukt het ook. Ik ben daar de laatste tijd veel mee bezig. Positief denken en overtuigd zijn van dingen. Ik merk dat het ontzettend goed werkt. Er gebeuren hele gekke, mooie, ‘onverwachte’ dingen op zo’n moment. Als je iets écht wilt, wees er dan van overtuigd dat het gaat lukken. Zeg tegen jezelf dat het al zo is. Leef alsof het al zo is. Je zult merken dat het werkt.

 

#5 Wat vind jij écht vies?

SPEK! Als ik het ruik vind ik het al super vies. De geur, de smaak, de structuur… écht vies!

 

#6 Welk geluid brengt jou écht tot rust?

Het geluid van mijn trombone. Op het moment dat ik zelf trombone speel kom ik tot rust. Dat is voor mij vermaak, ontspanning en tegelijkertijd een uitdaging.

 

#7 Welke muziek luister jij als je écht hard wilt meezingen?

Nederlandstalige muziek. In de auto heb ik altijd heel hard 100% NL aanstaan. Ik vind het gewoon heerlijk om in de auto keihard mee te zingen. Bij het stoplicht word ik nog wel eens gek aangekeken, maar I don’t care!

 

#8 Welke video of film kun jij écht blijven kijken?

Ik kijk eigenlijk nooit films en series vaker dan één keer. Ik onthoud altijd alles heel erg goed, als ik het dan nog een keer kijk dan denk ik ‘oja, dat weet ik al’ en zet ik het weer uit. Maar er is één film die ik heel vaak heb gezien. In deze film komen veel aspecten samen waar ik van houd; geschiedenis, doorzettingsvermogen, liefde en ontzettend mooie muziek. Weet je al om welke film het gaat? The Gladiator! Ik denk dat ik deze film al twintig keer heb gezien. Elke keer krijg ik weer kippenvel en moet ik weer huilen. Prachtig!

#9 Met welke uitvinding ben jij écht blij?

Elke maand weet ik weer met welke uitvinding ik ontzettend blij ben; de menstruatiecup. Wat vind ik dat een verademing zeg! Mijn leven is een heel stuk makkelijker geworden sinds ik die gebruik. Haha, klinkt wat overdreven maar ik ben er écht heel blij mee. Ken je het nog niet? Zoek het op! Het is zo fijn dat je niet meer na hoeft te denken of je nog wel genoeg tampons of maandverband in huis hebt. Het is zo fijn dat je het niet meer zo vaak hoeft te ‘verschonen’. Top uitvinding!

 

#10 In welke andere stad zou jij écht (tijdelijk) willen wonen?

Paphos! Die stad heeft mijn hart gestolen. Ik ben er nog maar één keer geweest, maar ik ga zeker nog eens terug. Paphos is een stad op Cyprus. Het is een haven stad en heeft super veel ruïnes. Ik houd ontzettend van geschiedenis en de oudheid, daar zit iets mysterieus in. En ik zou ontzettend graag aan het water willen wonen. Ik zou best een tijdje in Paphos door willen brengen.

Ontdek wat écht bij jou past en Leef!

Kun jij wel wat hulp gebruiken bij het uitvinden van jouw écht-lijstje? Vraag dan een gratis Nieuwe Kijk-sessie aan (t.w.v. €197), dan spreken we elkaar binnenkort hier even over en geef ik je meteen wat tips! Want ik heb daar gelukkig heel veel manieren voor die ik graag met je deel ?!

En vind jij het leuk mijn mails te ontvangen net zoals honderden anderen? Schrijf je dan hier in

0 reacties