De spiegeltruc

Voor Happy with yoga schrijf ik sinds februari iedere maand een blog. Superleuk om te doen en zo nog meer mensen te kunnen inspireren.
Vorige maand schreef ik een blog over intentie. De intentie waarmee je op de mat gaat staan. Omdat ik heb gemerkt dat tijdens yoga, je houding op de mat, vaak een weerspiegeling is van je houding in het Leven.
Ik weet dat niet iedereen die mijn blogs leest into yoga is, maar ik wil dit toch graag even delen. 🙂
Het gaat namelijk niet persé om yoga. Wel om de manier waarop je naar jezelf kijkt. 

Beter nog: zelfkennis. Wéten hoe jij naar jezelf kijkt.

Yoga is een heel mooie manier om te kijken naar je houding ten opzichte van jezelf. Meditatie ook. Maar ik geloof dat je dat ook in andere bezigheden en sporten kunt ervaren. Als je het aandurft in ieder geval. Want het vraagt wel wat lef. Echt naar jezelf kijken :-).
Voorbeeldje:
Yoga geeft mij veel inzicht in hoe ik naar mezelf kijk bijvoorbeeld. En inderdaad.. dat wat ik op de mat doe, doe ik ook in het ‘echte’ Leven!

Ik ben bijvoorbeeld iemand die vaak tot het uiterste gaat. In yogahoudingen kan ik soms net iets te ver gaan. In het echte Leven! ook.

Focus ik me op mijn ademhaling, kom ik vrijer in de yogahouding. Laat ik me afleiden door (niet-helpende) gedachten, zet ik mezelf vast. Dat gebeurt me in het ‘echte’ Leven! soms ook.
Die herkenning, dat inzicht, is de spiegeltruc. Zoals ik op de mat sta, doe ik dingen in het echte Leven ook.

Bewust Zijn

Even helemaal los van yoga of mediteren. Is er een situatie zoals die ik hierboven beschreef. Weet jij van jezelf dat je jezelf soms vast kunt zetten? Frustreert dat je? Kies dan eens een bewuste intentie vóórdat je je in die situatie start. Ga even na wat je uit die situatie wilt halen. Of het nou iets qua sport is, een situatie op je werk of juist iets thuis. Durf naar jezelf te kijken, in de spiegel en bedenk vooraf wat jouw intentie is in deze situatie.
Kies je ervoor jezelf vast te zetten, zoals wel vaker, of ga je ademen en luisteren naar die bewuste intentie? Ga bewust Zijn 😉

Intentie van de dag

Sinds een tijdje mediteer ik weer (bijna) iedere ochtend en dan kies in bewust een intentie van de dag. Vaak deel ik deze ook op Instagram (<– als je me nog niet volgt, let’s do it!) in mijn story. We racen er vaak aan voorbij. Slaan het over en zijn ons er vaak helemaal niet bewust van. Het begin. 

Ik ben zeker voorstander van Doen en Gaan! Actie. Niet uitstellen, maar ondernemen. Maar het is superbelangrijk vooraf bij jezelf na te gaan wat je intentie is.
De intentie voor de dag bijvoorbeeld. Ik ben me er steeds meer bewust van dat het zetten van een intentie voor je de dag écht start, echt op je dag door kan werken. Positief!
En nee, je hoeft niet persé te mediteren om dat te doen. Nee, het hoeft niets vaags of zweverigs te zijn, wel even een bewuste keuze. Kiezen wat jij wilt uitstralen die dag. Wat je wilt aantrekken, ervaren. Wie je wilt zijn.

Geen inspiratie?

Vandaag was mijn intentie van de dag: Straal! Bij alles wat ik vandaag deed/ doe kies ik ervoor mezelf af te vragen of ik ervan ga stralen of niet. Ja? Go for it! Nee? Wat dan wel?
Waarom? Omdat ik geloof dat wanneer ik straal, de rest vanzelf mee straalt! Geeft mij echt een boost aan m’n dag!
Een intentie kan ook zijn:

“Vandaag kies ik bewust voor rust en vertrouwen.”

of

“Vandaag toon ik oprecht interesse in de mensen om mij heen.”

Het kan eigenlijk van alles zijn. Uiteindelijk maakt het allemaal niet uit. Het enige dat telt is namelijk jouw intentie. Het gaat niet om het resultaat, het gaat niet alleen om hoe goed of slecht je iets doet. Het belangrijkste is dat je handelt vanuit een positieve en liefdevolle intentie. Voor mij maakt dat fouten maken veel minder vervelend. Ik ben heel benieuwd wat jouw intentie is na het lezen van deze blog.
Stuur me even een mailtje (info@yournewtoday.nl) of laat een reactie achter hieronder. Ik reageer sowieso!

Begin bij het begin en Leef!

Denk jij: Leuk idee, maar geen idee waar ik moet beginnen? Vraag dan een gratis Nieuwe Kijk-sessie aan (t.w.v. €197), dan spreken we elkaar binnenkort hier even over en geef ik je meteen wat tips! Want ik heb daar gelukkig heel veel manieren voor die ik graag met je deel!

En vind jij het leuk mijn mails te ontvangen net zoals honderden anderen? Schrijf je dan hier in