Ohhh.. Soms heb je zo’n dag.. Zo’n dag waarop je van alles wil doen, moet doen, hebt bedacht om te doen. Maar niets lijkt echt te werken. Herken je dat? Ik wel soms in ieder geval! Heel irritant en vooral super-niet-productief. Zo’n dag waarop je alles uitstelt.
Dan zie ik ergens tegenop en  dat blokkeert me dan ofzo. Dat heeft dan vaak ook niet alleen invloed op die bewuste ‘taak’ die ik uitstel, maar vaak op veel meer op die dag. Dan komt er gewoon niet zoveel uit mijn handen. 

Ik had dat nu bijvoorbeeld met een video posten
Daar zag ik tegenop! Meerdere mensen vroegen er om, leek het leuk om me eens in het echt te zien of mijn stem te horen, want dat mis je natuurlijk als je mijn ‘gedachten’ alleen in een blog kunt lezen.  

Ongemakkelijk

Heel gek, want zo chill als ik me voel bij het bloggen, zo ongemakkelijk en onzeker werd ik van alleen het idee al om een video te ‘moeten’ posten. Het voelde als een moetje, niet per se als iets leuks.
Terwijl.. heel eerlijk.. Eigenlijk leek het me best leuk, maar ik werd er gewoon onzeker van.

“Zie ik er dan wel oké uit op video, klinkt mijn stem niet stom, wat zég ik dan in hemelsnaam???”

Op zo’n moment is het altijd goed om mijn eigen blogs nog eens te lezen en de vragen die ik stel aan meiden die ik train, eens aan mezelf te stellen. Want: Wat is nou eigenlijk het ergste dat kan gebeuren? Maar belangrijker nog: Wat houdt me nu écht tegen om dit te doen?
Nou, onzekerheid dus. Angst om te falen, niet de beste te zijn, ‘dom’ over te komen.., tjah zo kan ik er nog wel een paar noemen!

Dus toen…?

Maar wat is dan de reden dat ik het toch deed?
Supersaai antwoord: Eigenlijk ‘gewoon’, niks bijzonders.
Niet per se een belangrijke reden, maar wel omdat ik het tof vind zoveel mogelijk mensen te bereiken en te inspireren en motiveren te Leven!. Te doen wat ze willen en zich niet tegen te laten houden door al die gedachten die er eigenlijk niet eens echt toe doen.

En ja.., hoe kan ik anderen nou beter inspireren en motiveren er voor te gaan, dan wanneer ik dit zelf ook doe?!
Dus.. Dat filmpje moest er komen. Duurde niet eens lang, 3 keer opgenomen en dit was niet eens de beste, maar wel de enige waarin ik alles zei wat ik wilde.
Dan maar niet perfect. Maar wel gewoon zoals ik ben.
En ik vond het leuk om te doen. Ik vond het gaaf om het online te zetten en word helemaal blij van alle leuke reacties die ik er op krijg.

Schijt aan 🙂

Opeens maakte het me niet meer uit hoe mijn stem zou klinken, of je zou zien dat er een puistje op mijn kin zit of niet en ik maakte me niet meer druk om wat ik zou zeggen. Ik dacht:

“Doe nou maar gewoon!”

En dat werkt voor mij! Gewoon, doen! Niet eeuwig wachten tot het juiste plan er is om ooit eens een video op te gaan nemen, niet wachten tot ik zeker weet dat ik het kan of durf. Doen en gaan! Dat is wat werkt voor mij en wat zorgt dat ik stop met uitstellen.

Meer!?

Zo, dat zit er op. En natuurlijk.. Ook meteen een mooie stok achter de deur om het vaker te gaan doen! Heel eerlijk?? Eigenlijk kan ik niet wachten om nog meer video’s op te nemen!
Wil jij nog meer video’s van me zien en ontvang jij mijn mails nog niet? Meld je dan zeker aan, dan leer je mij nóg beter kennen en ontvang jij exclusieve video’s met tips, enthousiasme en positiviteit, die niet(!) op Facebook te zien zijn! 🙂 Leuk!!

Leef!

Vraag nu een Nieuwe Kijk-sessie aan als jij ook het gevoel hebt te willen gaan voor wat je écht wilt, maar nog niet goed weet hoe en wat! Heb jij al een tijdje het gevoel er meer uit te willen halen, omdat je voelt dat er meer in zit? Of voel jij dat het tijd is meer te gaan ‘doen wat jou écht blij maakt’, kom op en ga voor die gratis sessie (t.w.v. €197,-).

En vind jij het leuk mijn mails ook te ontvangen? Schrijf je dan hier in