Ik hou van seizoenen. Ik besefte me een paar maanden geleden pas echt hoe vanzelfsprekend ‘onze’ vier seizoenen zijn voor mij. Want tijdens één van de eerste Zweedse lessen, met mensen van over de hele wereld, bleek maar weer eens dat die vier seizoenen niet overal aan de orde zijn.
Tijdens één van deze lessen moesten we namelijk de vier jaargetijden vertalen naar het Zweeds. Waarop verschillende mensen zeiden: Vier?? Ik ken er eigenlijk niet eens twee..! Zomer. Of regenseizoen. Die begrippen kende ze wel. Maar lente, zomer, herfst en winter waren voor velen helemaal niet zo bekend. 

Best gek eigenlijk. Ik hou van die seizoenen omdat de herfst voor mij staat voor loslaten. Zoals de bomen hun bladeren loslaten om het volgende jaar weer mooi in bloei te kunnen staan. Tijdens de lente dus. De lente waarin nieuwe dingen ontstaan en groeien. 

Natuurlijk

Ik merk dat die dingen niet alleen in de natuur zo ‘werken’, maar ook in mijn hoofd. In mijn Leven. Klinkt misschien gek, misschien herkenbaar. Geen idee. Zo voelt het in ieder geval.
De lente hier in Stockholm is nog wat grillig. Waar het in Nederland al 31 graden is geweest, wisselt de regen en 20 graden elkaar hier nog af. Maar de bomen komen steeds meer in bloei. De parken krijgen steeds meer kleur en de mensen lachen gelukkig steeds iets vaker.

Mij geeft het een beetje het gevoel van:

“Go with the flow”

Mooie dingen in de natuur ontstaan ook ‘gewoon’. Natuurlijk met de nodige aandacht en verzorging. Licht, regen, warmte, ruimte, vrijheid. Dat geldt ook voor ons Leven. In ieder geval wel voor het mijne. Een beetje aandacht hier en daar, richten op dat wat goed voelt en dat wat ik op dat moment nodig heb, en Gaan! Want ook bij mij ontstaan nu allerlei nieuwe dingen. Nieuwe kansen. Nieuwe ideeën. Nieuwe inzichten. Nieuwe ontmoetingen.
Daar word ik blij van!

Ruimte

Precies door dit weer te beseffen, geef ik nóg meer ruimte aan nieuwe dingen. Ik schrijf weer dagelijks in mijn schriftjes en dat brengt me veel. Ik heb weer meer inspiratie om te schrijven. Ik begin aan nieuwe projecten, al zijn de stappen misschien nog klein. Zo fijn om op deze manier te doen wat goed voelt. Juist door die ruimte te geven en regelmatig te ontspannen, doe ik meer. Voel ik me productiever. Grappig eigenlijk, iedere keer als ik weer ervaar dat het écht zo werkt.
Logisch ook.. Die knoppen in de bomen komen ook alleen maar tot bloei als ze voldoende ruimte hebben. Leuk, heel veel knoppen in een boom, maar als ze elkaar in de weg zitten, niet de juiste ‘aandacht en verzorging’ krijgen en/of tot zich kunnen nemen, komt er niets van.

Ik mag

Steeds meer komt het gevoel “Ik mag” naar boven. Geen idee hoe precies, waarom precies of wat precies. Maar: Ik mag. Ik mag licht, regen, warmte, ruimte en vrijheid ontvangen en tot me nemen om ook dit jaar weer te laten ontstaan wat ontstaan mag. Zweverig, maar waar. Vaag, maar raak.

“Wat mag jij en hoe doe jij dat?”

Tjah.. En of het echt met de lente te maken heeft?! Geen idee! Ik vind het in ieder geval mooi het zo te zien 😉

Kom tot bloei en Leef!

Vraag nu een Nieuwe Kijk-sessie aan als jij voelt dat het voor jou tijd is tot bloei te komen. Er meer uit te halen, omdat je voelt dat dat er in zit. Of omdat jij voelt dat het tijd is meer te gaan ‘doen wat jou écht blij maakt’.