Al een tijdje ‘riep’ het boek “De kracht van het Nu” mij. Ken je dat? Dat iets steeds weer in je op komt of voorbij komt in je leven? Dat had ik dus met dit boek. Ik dacht er een paar keer opeens aan dat ik dat boek nog ongelezen op mijn e-reader had. Tijdens onze trip naar Berlijn kwam ik quotes tegen als: 

“What’s next?”

En 

“How long is now?”

Terwijl ik Skype met iemand zie ik op de achtergrond dit boek midden in beeld staan op haar boekenplank.. 

Dus. Dat zijn van die momenten waarop ik denk dat toeval echt niet bestaat. Kennelijk is het tijd voor me om dat boek te lezen. 

Hier en nu

Vanochtend ben ik er aan begonnen. De eerste 20 bladzijden gaan nog niet in op de inhoud, maar het feit dat ik met het boek zit, voelt al goed. In het park om de hoek. In de zon op een bankje met een beetje wind, niet teveel.
gek genoeg kwam er iemand naast me zitten, wel ‘helelmaal’ aan de andere kant van het bankje, maar dat voelde als iets totaal ‘niet Zweeds’. Nou ja.. denk ook maar niet dat ze oogcontact maakt, gedag zei, of dat er een lachje van af kon.., maar hé, dat terzijde dus.

De kracht van het Nu gaat natuurlijk over in het ‘hier-en-nu’ Zijn. Tot zo’n jaar geleden gebruikte ik die term hoofdzakelijk binnen een heel andere context, het hier-en-nu. Meestal gerelateerd aan de taalontwikkeling van mijn toenmalige leerlingen. Ergens ‘aan het begin van de taalontwikkeling’ zit een kind dan. Jonge kinderen dus. Zij hebben het voornamelijk over het hier-en-nu. Ze leren dan steeds meer begrijpen van de wereld en kunnen zich ook steeds beter uitdrukken en communiceren later ook ‘buiten het hier-en-nu’.

En daarna

Goh.. en daarna… Op latere leeftijd ‘communiceren’ we niet hoofdzakelijk ‘buiten het hier-en-nu’, nee, we Leven er ook hoofdzakelijk. Ten minste, ik wel. Jij??

Vooral die vraag: “What’s next?” zette mij hierover aan het denken. Want vaker dan écht in het moment Zijn, zijn we bezig met ‘wat hierna’. Op dit moment doe ik het zelf eigenlijk ook weer. Ik merk dat ik even afgeleid word, en denk meteen:

“Hierna ga ik nog even snel boodschappen doen”

Dus, ga ik dan met mijn nieuwe wijsheid uit het boek 😉

De boodschap

Maar ik geloof er wel oprecht in. Dat meer in het hier-en-nu Leven je blijer maakt. Gelukkiger. Minder zorgen. Minder druk. Ik merk dat ook oprecht in tijden dat ik iedere dag mediteer. Dat maakt dat voor mij namelijk een stuk gemakkelijker. Jammer alleen dat het me niet altijd lukt prioriteit te geven aan mediteren. Teveel met andere dingen bezig dan. Buiten het hier-en-nu dus… Lekker bezig, Lanne 😉
Deze week is weer zo’n week geweest waarin ik nauwelijks, nou.. laat ik maar gewoon heel eerlijk zijn, helemaal niet gemediteerd heb. Niet lekker, eigenlijk. Beter dus van wel! Misschien is dat ook wel de boodschap die het boek voor me heeft. Mijn weg vinden in wat vaker Zijn in het hier-en-nu. Op mijn manier. Of dat nu door te mediteren is, te lezen in de zon en helemaal in het boek op te gaan, door een wandeling te maken of weer eens een theetje te drinken op de bank zonder telefoon of tv.

Wow, heerlijk was dat trouwens, die No-phone-day, laatst! Daar schrijf ik later nog over! Dat was in het hier-en-nu Zijn! Dus die hou ik er in!

En nu.. Hoe lang is nu? Geen idee. Het is steeds weer anders. Lastige vraag.
What’s next? Mijn blog opslaan, inplannen en boodschappen doen 😉
Owja en daarna nog even stofzuigen, het aanrecht schoonmaken en mijn mail bijwerken.

Of… Was dat precies niet het idee?!

Ben in het Nu en Leef!

Vraag nu een Nieuwe Kijk-sessie aan als jij ook wat meer in het Nu wil zijn, maar je nog niet zo goed weet wat dat eigenlijk voor jou inhoudt. Heb jij al een tijdje het gevoel er meer uit te willen halen, omdat je voelt dat er meer in zit? Of voel jij dat het tijd is meer te gaan ‘doen wat jou écht blij maakt’, kom op en ga voor die gratis sessie (t.w.v. €197,-).