Oke, heel eerlijk: Vandaag trok ik niet één kaartje, of liet ik niet maar één kaartje mij kiezen. Nee… Ik vond het kaartje stom, dus ik besloot er nóg een te trekken. Hmm.. weer niet wat ik ervan verwacht had. Dan nog maar één.
Voor me liggen drie kaartjes, ik bekijk ze nog eens en lach een beetje om mezelf. Lekker dit. Het voelt een beetje als cheaten. En ik vraag me af waarom ik dat eigenlijk deed. 

“Vandaag ben ik met mijn volledige aandacht bij alles wat ik doe”
Saai. En wat nou?! Alsof ik dat niet altijd doe..! Dus..! Ander kaartje!

En

“Vandaag geef ik mijn lichaam een pittige work-out”
Uhhh ja daahaag.. Heb nog spierpijn van yoga gisteren, hoeissstt?! Dat doe ik niet hoor! Ik pak gewoon een andere!

‘s Middags zit ik samen met een vriendin in een cafeetje. Latte naast onze laptops, to-do-list aan de andere kant en lekker hip ‘werken’. Terwijl ik haar verhaal probeer te volgen typ ik gedachteloos een berichtje via Linkedin. In plaats van afmaken wat ik startte reageer ik op een melding op een like op Facebook. Afgeleid door alles wat het wereldwijde web mij te bieden heeft, vergeet ik het overgrote deel van mijn to-do-list.
Tuurlijk.. Met mijn volledige aandacht..!!

‘s Avonds typ ik nog wat berichtjes en een blog terwijl ik in kleermakerszit voorover gebogen aan de salontafel zit. Muziekje en kaarsjes aan, theetje erbij, niets kan hier nog misgaan. Of toch! Dorst. Thee is op. Opstaan. “ohhh.. pffff.. Zo stijf als iets!”
Misschien had ik toch een pittige work-out moeten doen. Pittig in de zin van stretchen, lengte in die spieren. Pittig of niet, helaas heeft mijn yoga-flow vanochtend niet geholpen mijn spieren nu wat minder stram te laten voelen.

“Vandaag vertrouw ik op het proces waarin ik zit. Ik probeer de uitkomst niet te forceren.”
Bam! Ja, echt! Mijn derde kaartje… Het antwoord op mijn waarom-vraag, geloof ik.

Oke, ik laat de controle los en ik vertrouw op het proces.
Morgen pak ik één kaartje en daar focus ik me de hele dag op.., eens zien welk kaartje mij kiest, dan!

Vertrouw en Leef!

Vraag nu een Nieuwe Kijk-sessie aan als jij ook wel wat minder bezig wilt zijn met forceren of druk van verwachtingen! Of heb jij al een tijdje het gevoel er meer uit te willen halen, omdat je voelt dat er meer in zit? Of voel jij dat het tijd is meer te gaan ‘doen wat jou écht blij maakt’, kom op en ga voor die gratis sessie (t.w.v. €197,-).