Even een bliksembezoekje naar Stockholm om een woning te gaan zoeken. Last minute boeken en hotel regelen en GAAN!
Mijn allerliefste lief kon niet mee, maar mijn moeder wilde graag mee!
Samen dus op pad in Stockholm met de makelaar om een drie woningen te bekijken.

Luisteren naar mijn gevoel gaat me goed af, we hebben een top appartement gevonden gebasseerd op ‘een goed gevoel’, huren het per 1 juli en verwachten er in augustus te gaan wonen!! Drie slaapkamers, aparte keuken en een balkon, mooie ligging ten opzichte van het centrum, twee bergingen, onze eigen meubels passen in het appartement en een “underbar vy” (prachtig uitzicht) over Stockholm stad. Veel toffer kan het niet!!

Leuk en superspannend tegelijk! Een vermoeiend weekendje met veel indrukken, maar zeker de moeite waard, met een topresultaat! En het was gezellig met mama 🙂

Maar oh, wat heb ik weer geleerd van mezelf. Geleerd dat een juiste mindset zo bepalend is voor hoe ik me voel en hoe ik wereld om me heen en ervaar.
Ten eerste ging ik vol vertrouwen naar Stockholm, dit ging goed komen, ik had er een goed gevoel over.
Dat goede gevoel was terecht, dat snap jij ook! Fijn die positieve mindset, want ik geloof in een maakbare wereld, vanuit angst schep je een andere wereld dan vanuit vertrouwen en liefde. Dat geloof ik en steeds vaker vind ik daar ook mijn rust in.
Maar ja.. na zo’n weekend vol indrukken werd ik moe. En moe staat gelijk aan een iets minder positieve mindset, als ik de vermoeidheid de boventoon laat voeren.

Dus zittend in een vliegtuig, van Stockholm naar Kopenhagen, dat onverhoopt 20 minuten later vertrekt dan gepland, met een overstaptijd van 45 minuten tot het vertrek van de volgende vlucht naar Düsseldorf, verliest mijn positieve mindset het even van de vermoeidheid en angst. Mama heeft hier minder last van na een wijntje, maar ik maak mezelf gek. Ik kijk iedere minuut op mijn horloge, kijk de vliegtuigen voor ons op de startbaan de lucht in en maak me druk om het op tijd bereiken van onze handbagage in een laadruimte ver achter ons, vanwege plaatsgebrek.
Mama leest ondertussen op haar gemak een boek op haar e-reader, terwijl ik zo’n beetje ín mijn horloge kruip.
Ik zucht nog eens en begin me nu serieus druk te maken om die overstaptijd die krimpt naar nog maar een half uurtje. Na navraag bij de stewardess blijkt dat we niet de enige zijn die deze overstap moeten maken, maar of we het gaan halen kan ze niet vertellen.
Na mijn zoveelste geërgerde blik herinnert mama me er aan dat ik toch al eens geblogt heb over de kracht van de gedachte. Ik duw dat advies opstandig weg, want ja.., daar haal ik mijn vliegtuig niet opeens mee!

Ik zucht nog een keer, pak mijn boek er weer bij en onthou opeens wat ik lees. Rust, aandacht voor iets anders dan de tijd en het besef dat ons uiteindelijk weinig kan gebeuren. We halen het of we halen het niet, het kost ons extra geld en zijn later thuis of we zijn gewoon op de verwachtte tijd thuis. Invloed heb ik niet. Positieve mindset. In ieder geval de negatieve mindset voorbij. “We halen onze tweede vlucht en ik zie mijn allerliefste lief straks om ons nieuwe huis te vieren!”.

De vertraging blijft op 20 minuten hangen, 25 minuten om het ene vliegtuig uit te komen en onze stoelen in het volgende vliegtuig te bezette. Het advies van een grondsteward is flink doorlopen, want de afstand tot de gate is groot.
We komen 8 minuten voor vertrek aan, wat ‘gehannes’ met de boarding pas, nog even iets uit de koffer halen, knielend in de slurf. Tot we ons realiseren dat ook nu de deur van het vliegtuig nog met een klap dicht kan vallen, voordat we er in zitten. Koffer dicht en luidruchtig lachend zetten we een eerste voet in het vliegtuig. We zijn er!

Chill lees ik een uurtje een boek en wacht tot we weer landen. Bij aankomst steekt papa onverwacht zijn hoofd om de hoek en daarna zie ik mijn allerliefste lief. Fijn, pas in Düsseldorf, maar nu al thuis.

Een happy mind is het halve werk. Leef!

Vraag nu een Nieuwe Kijk-sessie aan als jij ook wel wat minder bezig wilt zijn met forceren of druk van verwachtingen! Of heb jij al een tijdje het gevoel er meer uit te willen halen, omdat je voelt dat er meer in zit? Of voel jij dat het tijd is meer te gaan ‘doen wat jou écht blij maakt’, kom op en ga voor die gratis sessie (t.w.v. €197,-).

En vind jij het leuk mijn mails te ontvangen net zoals honderden anderen? Schrijf je dan hier in