Wachten tot ik een ons weeg

Al een tijdje, wat zeg ik, eigenlijk al heel lang, speel ik met het idee om een boek te schrijven. Hoe of wat precies wist ik steeds niet. Alhoewel, sommige hoofdstukken heb ik al stiekem eens in mijn (verborgen) notities uitgewerkt, maar verder nooit meer iets mee gedaan. Ik wist het dus wel een beetje. Zo.., heerlijk verhaal weer, “op z’n Lannes”, zou mijn Allerliefste Lief zeggen.
Maar dus… ik hou van schrijven. Ik word superblij van mijn kennis en ervaring delen met liefst zoveel mogelijk leuke, jonge, mensen die weten dat het Leven heel wat te bieden heeft en daar volle bak in willen gaan!
Maar een boek, óf eBook, was er niet.
Geen idee waarom ik dat steeds uitstelde. Soort van wachten op het juiste moment ofzo. Wachten tot ik het allerbeste idee had. Wachten tot ik ‘opeens’ wél zou weten waar ik precies moest beginnen.

Make it easy

Dat wachten niet mijn beste strategie was, wist ik inmiddels wel, want daar kwam niets van, letterlijk. Ook geen goed idee, het juiste moment, of de beste aanpak.
Dus dacht ik: Hoe moeilijk kan het zijn? Begin gewoon met typen. Open word en typ. Dus dat deed ik.
Wel essentieel om te weten is dat ik eerst lekker door de stad heb gelopen, op weg naar een pas geopende koffiezaak midden in het centrum, ik daar superlekkere koffie dronk en in een lekker hoekje tegen het raam zat, in kleermakerszit.
Wat wil ik daarmee zeggen:

“Ik weet inmiddels wel dat als ik zoiets wil ‘creëren’, ik het mezelf zo gemakkelijk en fijn mogelijk moet maken, ongedwongen, in een fijne sfeer.”

Dus dat deed ik, op mijn manier. Met mijn laptop, mijn ‘briljante ideeën schrift’ dat ik ooit van een oud collega kreeg en een leuk boek, wist ik zeker dat ik, in geval van nood, inspiratie op kon doen. Stiekem creëerde ik zelf nu ‘het juiste moment’.

Dus wil jij iets nieuws doen, iets leuks, maar stiekem zie je er tegenop: Maak het jezelf gemakkelijk, maak het zo interessant mogelijk om te gaan doen wat jij wilt doen. Dat helpt je in de flow te komen en tóch in actie te komen!

Wie schrijft, die blijft

En dus begon ik. Typen, gewoon beginnen. In het begin dacht ik nog wat veel na, maar even later typte ik gewoon wat in me op kwam. Wat ik wilde vertellen. Als vanzelf ontstond het idee om één van de 7 stappen die ik ontdekte in mijn eigen ‘reis’ vaan (meer) doen wat mij blij maakt, uit te werken, Beetje over mezelf én praktische tips om direct mee aan de slag te gaan.

Het ging vanzelf. Typen wisselde ik af met koffie drinken, even een bladzijde lezen in het boek dat ik bij me had, m’n aantekeningen doorbladeren, gesprekken beluisteren, voor me uit staren, maar vooral veel typen.
Eigenlijk was het binnen no-time af en ik heb zelfs opeens een tweede boek geschreven, over de volgende stap… Klinkt raar, maar dat was ik al helemaal vergeten, tot ik vorige week in een map ‘eBook 2’ tegenkwam. Hihi, compleet vanuit een flow geschreven! Superchill!

En dan..

Tja.. toen had ik de content, de inhoud van m’n boek. Voelde nog een beetje onwerkelijk. Nu moest het nog een echt boek worden. Een eBook dan. Maar hoe ging ik dat fixen? Zelf doen, ondanks de woorden die ik nog altijd in mijn achterhoofd hoor als ik iets creatiefs wil doen:

“Dat wordt ‘t toch niet, leuke ideeën, maar de uitwerking…”

Maar ik begon gewoon. In Canva, waar ik ook vaak quotes in maak die ik gebruik. Werd niets. Zag er niet uit. En ik hoor de laatste tijd zo vaak dat wie wil groeien in zijn bedrijf, dingen moet uitbesteden. Dus dat wilde ik ook. Ik dacht ik plaats een oproep op Ambitieuze Meisjes, een Facebookgroep. Superleuke reacties en hartstikke veel!
Maar ik kon niet kiezen en opeens ‘ voelde’ het alsof ik het zelf moest doen. Klinkt gek.. Maar ik begon opnieuw. Gewoon relaxt en met een open mind.

“Maar eens kijken wat ik er van kan maken!”

Vertrouwen

En nu.. superblij met het eBook dat toen ontstond. Blij ook met het inzicht dat sommige gedachten vooral irritant en totaal niet waar zijn. Blij met het inzicht dat uitbesteden en samenwerken zeker waardevol is, maar dat ik soms ook écht meer mag vertrouwen op mijn eigen intuïtie en creativiteit, zonder (voor)oordeel. De reacties zijn echt supertof! Dat bevestigd en verstevigd mijn vertrouwen weer! Zo tof!!

En owja… Het boek gaat over Dromend ontdekken wat jou blij maakt; Perfectie en verwachtingen loslaten en écht zien wat je zelf wilt. 
Nieuwsgierig? Dan kun je ‘m HIER gratis downloaden!! En uh… duurt het lang of komt de mail niet aan? Check dan even je spamfolder en markeer mijn mailadres als ‘veilig’. 🙂 
Je hebt er geen eReader voor nodig, je kunt ‘m gewoon op je telefoon of computer downloaden en lezen! 

Vertrouw op je eigen kunnen en Leef!