… While you’re busy making other  plans

Met mijn Allerliefste Lief had ik het over plannen. In de zin van ‘een planning’ maken.

Nu halverwege het jaar zijn zij met het bedrijf bezig met de planning voor volgend jaar.
En zeker, daar hebben ze allerlei heel goede strategieën en redenen voor en ik geloof ook dat dat voor zo’n groot bedrijf zo werkt.
Maar mij zette het wel aan het denken.

Het zette me aan het denken over mijn eigen planning.

Life is whatever happens to you whil you’re busy making other plans.. 

Mijn eigen planning

Sinds kort heb ik een planning van 6 weken. 6 weken waarbinnen in bepaalde dingen wil doen of starten. Daarnaast bekijk ik per week op basis van 5 hoofdpunten die ik belangrijk vind binnen mijn bedrijf wat ik  wil doen. Ik schrijf dan maximaal twee dingen per dag op die ik in ieder geval gedaan wil hebben.

Voor mij werkt het heel dubbel. Aan de ene kant geeft het richting en rust. Ik heb daardoor namelijk niet meer altijd het idee dat ik alles tegelijk moet doen, maar ik heb zicht op wat ik wil doen en op wanneer ik dit ongeveer wil doen.

Aan de andere kant vind ik het ook lastig en maakt het me onrustig. Ik heb namelijk 6 weken geleden in een bepaald moment, met een bepaalde gedachte iets bedacht, wat misschien een week later niet meer zo goed voelt.

Of het gevoel van het ‘moeten’ doen. Omdat ik dat heb afgesproken. Zo heb vastgelegd.
Tuurlijk… ik ben de enige die echt bepaalt of ik me daaraan houd of niet, maar ik merk dus dat dat spanning geeft.

Elk nadeel heb z’n voordeel

Tweeledig dus, die planning. Wat ik hieruit ontdek en meeneem zijn eigenlijk twee dingen:
Voor mij is het heel belangrijk ruimte te laten voor wat mag ontstaan. Geen vaste planning met doelen die ik moet behalen dus. Voor mij werkt het werken vanuit een visie en missie beter.
Dat geeft mij meer het gevoel van vrijheid. En dat komt mijn creativiteit en inspiratie ten goede. En belangrijker misschien nog wel. Dat geeft mij ook meer de kans open te staan voor nieuwe mogelijkheden, nieuwe kansen.

Want een vaste planning maakt mijn kijk op de werkelijkheid  en op de situatie smaller. Ik merk dat ik daardoor veel minder bewust kijk, ervaar en oppik wat er allemaal om me heen gebeurt en welke nieuwe ontdekkingen ik allemaal kan doen. Dat geeft mij voldoening. Daardoor ontstaan mooie dingen

Dus die 6 weken planning gebruik ik als richtingaanwijzer, maar ik laat ‘m ook los als het even minder goed voelt. Omdat ik er op vertrouw dat mijn gevoel en intuïtie mij de juiste plannen laten uitvoeren, als ik daar oog voor heb in ieder geval ?

Komen plannen eigenlijk uit? Of noem je het dan juist een droom?!

Blijf ontdekken en Leef!

Vraag meteen een Nieuwe Kijk-sessie aan als jij meer het gevoel wilt van écht Leven! en ook wat meer wilt ‘spelen’ met wat het Leven je brengt!
Heb jij al een tijdje het gevoel er meer uit te willen halen, omdat je voelt dat er meer in zit? Of voel jij dat het tijd is meer te gaan ‘doen wat jou écht blij maakt’, kom op en ga voor die gratis sessie (t.w.v. €197,-). 

En vind jij het leuk mijn mails te ontvangen net zoals honderden anderen? Schrijf je dan hier in