Een tijdje geleden had ik de eerste Q&A (Question & Answer) live in de Facebookgroep voor de meiden die in mei gestart zijn met het online coachingstraject dat ik heb opgezet.

We hebben dan een uur de tijd om alle vragen van de deelnemers door te nemen, extra tips te delen en soms ook gewoon je struggles te delen.

Dat maakt mij dus echt blij! Dat uurtje kan écht mijn dag maken! Online coaching m.b.v. video’s en opdrachten waarmee de deelnemers zelf aan de slag gaan, zijn superleuk en waardevol, maar het échte contact is wat mij betreft nóg leuker!

Deze keer kwam er ook een heel leuke vraag naar boven. Echt iets waarvan ik denk dat veel meer mensen daar tegenaan lopen..! Het had namelijk alles te maken met perfectionisme. Het goed willen doen. Bang om te falen.


 

En het grappige (is dat het juiste woord..?! dunno) was dat het ging om leuke dingen doen. Leuke dingen doen werd een ‘moetje’ en ze moest het van zichzelf vooral heel goed doen. Haha. Ik lach. Gelukkig zij ook tijdens de Q&A. Want ja.. hoezo houden we onszelf zo voor de gek..?! Goed zijn in leuke dingen doen. En leuke dingen MOETEN doen. Ook al heb je er helemaal geen zin in…

Weetje.. Dat werkt niet. Leuke dingen doen werkt alleen als je er zin in hebt. Tuurlijk, soms kun je je best even ergens overheen zetten, waardoor het alsnog leuk is. Maar is gaf haar de tip zichzelf de vraag te blijven stellen:

“Waar word ik nu blij van?”

Ik snap wel waar het ‘verplicht’ leuke dingen doen vandaan komt. Ik herken dat ook nog van mezelf een paar jaar geleden. Ik dacht dat ik iedere dag iets leuks moest doen als in:

  • parachute springen
  • leren skateboarden
  • een grote reis boeken
  • naar een feest gaan en dronken worden

Dat soort dingen kwamen in me op als ik dacht aan ‘iets leuks doen’. Maar.. je weet zelluf… Dat zijn niet de dingen die ik heb gedaan. Want ik werd toen helemaal niet perse blij van die dingen. Dat waren gewoon ideeën/ verwachtingen die ik (van mezelf?!) had en waaraan ik wilde voldoen.

Parachute springen lijkt me überhaupt helemaal niet leuk..! Die andere dingen heus wel, soms, maar dat zijn geen dingen, waardoor ik me opeens heel leuk voel. Extra veel zin in het Leven heb. Nee. Zo groots hoeft het helemaal niet te zijn.

Door mezelf de vraag te stellen waar ik blij van word kwamen er veel ‘fijnere’ ideeën.

  • Een rondje fietsen in de zon
  • een cadeautje kopen voor m’n allerliefste lief
  • even bellen met een vriendin
  • het feestje van die andere vriendin

Dat soort dingen. Veel kleiner. ‘Gewone’ dingen. Saaie dingen misschien. Maar..

“Who cares??”

Als het mij blij maakt is het prima toch..!?

Een soortgelijk antwoord gaf ik tijdens de Q&A. Haar reactie was er een met opluchting. Het voelde opeens een stuk minder zwaar. Niet meer als moeten. En veel minder als een prestatie die geleverd moest worden. Het enige dat ze hoefde te doen, was zichzelf zijn. Vertrouwen op haar eigen keuzes. Dankbaar dat ik aan dat lichtere gevoel heb mogen bijdragen. Dat maakt mij blij 😉

 

Doe wat jou blij maakt en Leef!

 

Denk jij: Ja lekker makkelijk, maar m’n eigen ding doen.. Geen idee waar ik moet beginnen? Vraag dan een gratis Nieuwe Kijk-sessie aan (t.w.v. €197), dan spreken we elkaar binnenkort hier even over en geef ik je meteen wat tips! Want ik heb daar gelukkig heel veel manieren voor die ik graag met je deel ?!

En vind jij het leuk mijn mails te ontvangen net zoals honderden anderen? Schrijf je dan hier in

Wist je al dat we binnenkort weer met een kleine nieuwe groep gaan starten
aan het coachingstraject ‘Doen wat je blij maakt’?
Daarin ontdek jij wat jij nou eigenlijk écht wilt, doorbreek je het patroon van uitstellen en meer bezig zijn met voldoen aan verwachtingen dan met dat wat JIJ wilt!
Je gaat zien dat Jij de belangrijkste persoon bent in jouw Leven en kiest bewust daar ook naar te Leven!

Vraag alvast de Sneak peek aan of mail me jouw belangrijkste vraag (waar jij nu het meest tegenaan loopt) dan kijk ik of je in aanmerking komt voor een gratis Nieuwe Kijk-sessie (t.w.v. €197,-)!

Thanks voor dit fijne gesprek! Je weet precies de vinger op de zere plek te leggen, op een heel fijne manier! Dit gesprek heeft me nu zoveel inzichten gegeven dat ik hier écht mee verder kan, bedankt! 

 

Leukerd die liever anoniem blijft

0 reacties