Lang verwacht

Ik had eigenlijk een heel andere blog klaarstaan om vandaag online te gooien, maar hé… ik wil jullie niet langer onthouden hoe mijn weekendje weg is geweest, voor het eerst in mijn eentje twee nachten weg! Ik heb er al veel mensen over gemaild, want ik kreeg superveel mails met de vraag hoe het was geweest en of ik het vaker zou doen, maar nu ff officieel én voor iedereen 🙂
Iets later dan gepland, want het is alweer iets langer dan twee weken geleden, maar nooit te laat om mijn ervaring met jullie te delen dacht ik zo!

 

Leuk spannend

Eén van de meiden die vorig jaar een training bij mij volgde, Jennifer, zei achteraf dat ze het Leven nu veel vaker ‘leuk spannend’ vindt dan ‘eng spannend’ (lees HIER haar volledige ervaring). Dat gevoel herkende ik zo! Dit weekend was, nadat ik alle bezwaren liet varen, ook écht ‘leuk spannend’!

‘s Avonds mijn spullen ingepakt na een leuke dag met die 4 mannen die op bezoek kwamen. Het was eigenlijk precies goed zo! Gezellige dag gehad en de volgende ochtend om kwart voor 7 afgezet door m’n Allerliefste lief op het station. Wel even gek, want wij zijn, zeker in Stockholm, echt heel veel samen, en zeker als we ‘ergens heen gaan’ doen we dat meestal samen. Maar ik had een te chille treinreis.

Eerste klas, inclusief ontbijt, onbeperkt thee en snacks. Haha Kon niet beter zeg maar! Dus, schoenen uit en in kleermakerszit op m’n extra brede stoel chillen. Ik was meteen helemaal in m’n element!

 

Het belangrijkste verschil

Ik was al een keer een middag in Gotheborg geweest. Vorig jaar toen we naar het concert van Coldplay gingen, maar toe hebben we niets van de stad gezien. Ik had dus geen idee hoe, wat en waar! Maar dat maakte het juist ook leuk! Toen de trein aankwam en ik de trein uitstapte had ik nog geen idee waar ik heen ging. Tuurlijk, ik had een hotel geboekt, dus wist wel waar ik uiteindelijk heen moest, maar ik had Google Maps nog niet gebruikt om te kijken hoe is moest lopen.

Dus, daar stond ik. Met m’n grote rugzak op een onbekend station. Best een mooi station, dus ik nam eerst even de tijd dat te bekijken. Daarna toch even Google Maps gebruikt om te zien welke kant ik op moest. Ongeveer 5 minuten lopen, moet lukken zonder dat iemand me precies vertelt welke kant ik op moet, dus navigatie uit en op gevoel die kant op. Kwam helemaal goed. Koffietje gedronken tegenover het hotel en daarna inchecken.

In die eerste paar uur wist ik al meteen wat het belangrijkste verschil was met reizen met mijn Allerliefste lief. Dan waren we namelijk doelgericht uit de trein gestapt en meteen richting het hotel gegaan. Niks mis mee. Het is wel anders.

 

Niks bleek ‘waar’

Haha zo grappig om te zien hoe je jezelf gek kunt maken, althans.. hoe ik mezelf gek kan maken. Want alle dingen die me spannend leken of waarvan ik niet wist hoe ik het zou gaan vinden, waren echt compleet niet aan de orde. Niks bleek waar te zijn eigenlijk.

Bij het inchecken had ik nog wel even het idee dat de jongen die me hielp een soort van medelijden met me had omdat ik alleen incheckte, maar waarschijnlijk was dat eerder mijn perceptie dan de zijne ;-).
Dus ingecheckt en klaar om de stad in te gaan!

Laptop, boek, schrift, pen en portemonnee mee en Gaan! Geen idee waarheen, want nog steeds had ik niet echt een plan behalve de stad bekijken en leuke plekken vinden om te winkelen, lezen, schrijven of werken 🙂
Dus ik ben gaan lopen. Beetje door de stad gewandeld, tot ik op een gegeven moment weer het centrum uitliep eigenlijk. Op Google maps zag ik dat er een hotspot zou moeten zijn een paar honderd meter verder op, dus daar ging ik kijken. Een kerk die tegenwoordig een vismarkt is. Niet zoveel aan als je het mij vraagt, maar zo kwam ik wel bij m’n eerste lunchplek. Boulebar. Zit in Stockholm ook, maar was daar nog nooit geweest.

Even gek om binnen te lopen en om een plekje te vragen voor mij alleen, maar dat was al snel geen ‘ding’ meer. Ik heb er superlekker geluncht, rondgekeken en later nog even geschreven. Het enige wat een soort van jammer was, is dat ik 30 minuten gratis mocht jeu-de-boulen. Dat heb ik toch aan me voorbij laten gaan, aangezien ik dat niet echt zag zitten in m’n eentje. Helaas. Volgende keer.

 

En verder..

Oké.. Ik ga er een beetje sneller doorheen, anders wordt dit verhaal veel te lang..! De rest van het weekend heb ik kleine stukjes gelopen en steeds weer ergens naar binnen, om op te warmen, want het was serieus koud! Leuke winkels gezien, en nog leukere koffietentjes en cafeetjes. Waar ik heb gewerkt, gezeten, gelezen en niks gedaan. ‘s Avonds ben ik bij een leuk restaurant gaan zitten en heb een lekkere pizza op. Ik stond niet eens meer echt stil bij het feit dat ik alleen was. Ik was gewoon..

Na het eten heb ik echt een te fijne avond gehad in m’n eentje bij de open haard van het hotel. Ik was echt helemaal in de wolken. Van trots, relaxtheid en inspiratie denk ik. Misschien hielp het flinke glas rode wijn ook wel hoor.. 😉
Liefde voor het Leven én liefde voor mezelf. Het feit dat ik het zo fijn en leuk kon hebben met mezelf was heerlijk. Haha.

Mijn belangrijkste inzicht

Zoals ik al zei.. superveel inspiratie op gedaan en heel veel geschreven voor mezelf. Maar wat eigenlijk het mooiste inzicht was, is dat ik dit weekend ben ingegaan, precies zoals ik ben. ‘Op z’n Lanne’s’. Gewoon gaan, niet teveel voorbereid, niet met een heel concreet plan, gewoon gaan en kijken hoe het loopt. En dat werkt.. 😉 Soms twijfel ik aan ‘mijn manier’. Word ik daar onzeker over, omdat ik zie dat anderen het anders doen. Maar mijn manier is gewoon op z’n Lanne’s en dat was goed. Het gaf mij weer heel veel vertrouwen in mezelf. Dit weekend voelde als een soort bevestiging dat ik niets anders hoef te doen, dan gewoon mezelf te zijn. Gewoon mijn eigen manier aanhouden en mijn eigen intuïtie vertrouwen, dan kom ik op de leukste plekken, ontmoet ik leuke mensen en heb ik de leukste dag.

Trots en dankbaar dat ik dit gedaan heb. En ik wil je hier echt nog heel veel meer over vertellen, want ik heb nog veel meer inzichten opgedaan die ik met je wil delen, maar dat komt later. Wait for it 😉

En heb je een specifieke vraag, stel ‘m hieronder in de reactie of mail ‘m me (info@yournewtoday.nl)! Altijd leuk!

 

Vertrouw op je eigen manier en Leef!

Denk jij: Ja lekker makkelijk, maar m’n eigen ding doen.. Geen idee waar ik moet beginnen? Vraag dan een gratis Nieuwe Kijk-sessie aan (t.w.v. €197), dan spreken we elkaar binnenkort hier even over en geef ik je meteen wat tips! Want ik heb daar gelukkig heel veel manieren voor die ik graag met je deel ?!

En vind jij het leuk mijn mails te ontvangen net zoals honderden anderen? Schrijf je dan hier in

0 reacties