Whaaa!! Soms heb je zo’n dag. Ik in ieder geval wel. Dan is het enige antwoord dat ik kan geven:

“Ik weet het gewoon even niet!”

Dat zou ik dan wel uit willen schreeuwen. Gelukkig kan ik dat meestal wel onderdrukken, want dat komt toch een beetje gek over. Al heb ik daar tegenover mijn Allerliefste lief totaal geen moeite mee. Die krijgt de volle laag op zo’n moment. Vaak gaat er dan al heel wat aan vooraf, voordat ik uiteindelijk gewoon toegeef dat ik het gewoon even niet weet. 

Je kent het wel

Want ja.. Toegeven dat ik iets niet weet doe ik niet graag. Vooral niet aan mezelf. In ieder geval niet op die momenten.
Je weet wel.. die momenten waarop je eigenlijk al te ver bent gegaan. Te ver gegaan met wat dan ook. Met werk, met sporten, met het huishouden, met alles wat nog ‘moest’. Te weinig tijd voor jezelf, te weinig aandacht voor wat je eigenlijk allemaal écht wilde doen. Of juist wil de laten. En yes… Op die momenten is mijn Allerliefste lief dus de zak. Lullig, maar wel waar. Niet verdient, maar wel gebeurt. Dat niet verdient vind ik by the way ook altijd pas later. Want op die momenten vind ik het ontzettend gerechtvaardigd dat ik tegen hem kat als een tiener in een bitch fight op de gang van de middelbare school.

Die momenten dus

Ja. Die momenten. Herkenbaar?! 🙂 Toen ik er een jaar of twee geleden even doorheen zat, niet meer wist wat ik met mezelf aan moest, wist ik het regelmatig ‘gewoon even niet!’. Heel irritant vind ik dat. Dat was ik niet gewend van mezelf en was ook totaal niet iets waarvan ik dacht:

“Goh, lekker dit joh!” 😉

Nee, in tegendeel. Ik wilde er vooral zo snel mogelijk van af! Geen idee hoe alleen. Want het lukte me helemaal niet te overzien wat ik wél wist, wat ik wél wilde en wat ik daar dan mee moest. Geen idee. “Ik wist het dus gewoon even niet” *zei zij gefrustreerd.

Een groot vraagteken

Laatst had ik het ook weer even. Toen we naar Nederland zouden vliegen en voor mijn gevoel ‘iedereen weer aan ons begon te trekken, om ons te kunnen zien’. Niet dat ik ‘iedereen’ niet zou willen zien. Maar ik kreeg wel stress bij het vooruit moeten plannen en de gedachte aan de volle dagen die ons tegemoet kwamen. Nou, toen wist ik het dus gewoon even niet. Dat was ook het antwoord dat mijn Allerliefste lief opnam en via whatsapp verstuurde aan een vriend van ons. Nou.. mooi dan, wat is ‘ie toch lief , hè?! 😉

Maarja.. stress dus. En druk. Het gevoel van het moeten wetennu te moeten beslissen, terwijl mijn hoofd daar helemaal niet naar staat. Dat dus. Dan voel ik vooral één groot vraagteken boven mijn hoofd hangen, reageer alles af op mijn Allerliefste lief en ben even totaal niet voor rede vatbaar. Gelukkig duurt dat meestal maar even. En kan ik, nadat ik de stress er uit heb gegooid, er weer om lachen en dan weet ik het meestal opeens wél!
Vaak is dan mijn antwoord: “Ik weet het nog even niet” of “Dat laat ik je later even weten”. Want dat is wat ik dan eigenlijk gewoon wil zeggen, maar dat lukt soms even niet.. ;-).

Laat los en Leef!

Vraag nu een Nieuwe Kijk-sessie aan als jij dat gestresste gevoel en gevoel van ‘druk’ en ‘zoveel moeten’ herkent en dat anders wilt! Of heb jij al een tijdje het gevoel er meer uit te willen halen, omdat je voelt dat er meer in zit? Of voel jij dat het tijd is meer te gaan ‘doen wat jou écht blij maakt’, kom op en ga voor die gratis sessie (t.w.v. €197,-).

En vind jij het leuk mijn mails ook te ontvangen? Schrijf je dan hier in