Ontdekken

Ha! Wat leuk! Ontdekken door te doen. Dat is zeker een van mijn motto’s. Zonder angst om te falen je ding doen en op je gevoel vertrouwen. Daar is zelfkennis én zelfvertrouwen voor nodig. En dat versterkt elkaar ook meteen. Wie zichzelf beter kent voelt zich vaak meer zelfverzekerd en andersom. Hoe chill..!?

Een vraag die ik de meiden en vrouwen tijdens training vaak stel is:

“Hoe kun jij NU al meer Jouw Nieuwe Vandaag creëren?” 

Welke keuzes kun jij maken om dichterbij jouw leukste Leven te komen? Mooie vraag ook voor jou als jij dit leest misschien. Iemand die hier ook veel mee bezig is, is Charlotte van Look by Lotte. Ik stelde haar 10 vragen (die zij zelf uitkoos uit een lange lijst) en leerde haar zo beter kennen.

Het ‘écht-lijstje’ van Charlotte

Charlotte ken ik eigenlijk niet erg goed. Ik leerde haar kortgeleden kennen via een Facebookgroep waar zij een oproep deed. We raakten in gesprek en mogelijk komt daar een leuke samenwerking uit in de toekomst. Looks by Lotte.. De naam zegt het al. Ze heeft verstand van kleding, kleur en vormen en combineert dat met coaching in haar eigen bedrijf. Hoe tof! Lees mee en laat je inspireren door haar verrassende en liefdevolle antwoorden!

Komt ‘ie!


#1 Wanneer voel jij je écht gelukkig?

Ik voel me écht volmaakt gelukkig als ik alleen iets aan het ondernemen ben. Afgestreept op de lijst zijn al: uit eten, naar de dierentuin, naar een meerdaags-festival, een mini-vakantie naar Parijs, naar de film. Ik wil nog dolgraag een keer een grotere reis maken in m’n eentje, en ik ga over een paar weken denk ik weer een dagje naar Parijs. De laatste keer dat ik daar was heb ik midden in de stad een prachtig exotisch parkje ontdekt, dat helemaal verlaten was! Daar wil ik dolgraag weer even naar de watervallen kijken.

“Ik ontdek wanneer ik alleen op pad ben
ontzettend veel dingen over mezelf”

Zo blijk je ineens mega onafhankelijk en dat is super fijn om te ontdekken over jezelf. Daarnaast houd je dan eens met niemand rekening en dat kan ook heel verfrissend zijn!

Wauw! Wat heb jij veel dingen in je eentje gedaan, tof! Zelfs een meerdaags-festival! Gaaf! Ik ben begin dit jaar voor het eerst een weekendje weggeweest in m’n eentje en herken zo wat je zegt. Ik vond het ook zo fijn en leerde mezelf ‘echt weer nog beter kennen. Hoe tof!

 

#2 Wat geeft jou het gevoel dat je écht leeft?

Mijn mobiele telefoon die uitstaat. Even bewust bezig zijn met dat wat iedere dag gebeurt, heerlijk!

Haha, zo simpel kan het zijn inderdaad! Meer offline, dat kan zo;n verschil maken in hoe je je dag beleeft inderdaad! Dat is ook iets waar ik steeds vaker bewust voor kies! Wel lastig soms vind ik hoor..! Superverleidelijk om je telefoon er bij te pakken als je aan het wachten bent bijvoorbeeld..!

Even iets heel anders…

 

#3 Wat vond je vroeger heel stom maar nu écht leuk?

Hyacinten! Oh die geur kon ik vroeger écht niet verdragen, maar tegenwoordig is het zelfs een plant die voor mij voor een nieuw jaar en voor nieuwe kansen staat. Je vindt ze nu dan ook veel in mijn badkamer, het ruikt dan zo lekker! De belofte van de lente hangt op die manier in de lucht en daar word ik heel vrolijk van.

Ow ja joh? Hyacinten. De belofte van de lente en nieuwe kansen klinkt superfijn, maar die geur.. hihi Dat is dan weer niet mijn ding. Grappig hoe iedereen hetzelfde ‘ ding’  compleet anders kan ervaren. Bizar dat je zelfs zelf in zoiets met geur zo kunt veranderen qua perceptie. Mooi!

En als we het dan over ‘vroeger’ hebben…

 

#4 Welke ervaring zou jij écht voor geen goud meer willen missen?

De ervaring van onvoorwaardelijke liefde geven en ontvangen. Een ervaring die ik van mijn ouders en broer vanaf mijn geboorte heb gekregen en nog steeds elke dag van ze ontvang. Ook mijn huisdieren worden ondergedompeld in onvoorwaardelijke liefde, en dit aan ze geven voelt zo fijn.

“Onvoorwaardelijke liefde.
Prachtig en hartverwarmend.” 

Het gevoel dat ik krijg wanneer mijn kat bij me op schoot in slaap valt, of wanneer mijn cavia hard begint te ‘wieten’ wanneer ik langs loop, is een gevoel van intens geluk. Net als wanneer ik met mijn moeder bel of wanneer ik met mijn vader uit eten ga of wanneer mijn broer even echt een grote broer is en zijn ‘kleine zusje’ wil helpen en beschermen. Prachtig en hartverwarmend.

Mooi beschreven… ik ‘voel’ het helemaal door de woorden die jij hiervoor kiest! Leven vanuit en v’o’or liefde is ook zo mooi..! Wat zou de wereld mooi zijn als we dat allemaal wat meer doen! I’m in! 🙂

 

#5 Waar heb jij écht een zwak voor?

Dieren! Dieren zijn zo heerlijk puur! Dieren zijn niet achterbaks of manipulerend, diertjes zijn gewoon puur wie ze zijn. Daar kunnen wij mensen wel wat van leren! Ik heb ooit een gerbil van straat geplukt in februari, toen het nog hartstikke koud was. Ik hoorde wat ritselen in de bosjes en dat bleek een zwarte gerbil te zijn die op mijn schoen ging zitten (en er niet meer van af wilde gaan). Gerbils zijn woestijnratjes en tegen de kou kunnen ze niet goed. Ik vroeg een voorbijganger om een doosje te halen bij de winkel verderop en toen belde ik mijn moeder op dat ik een vriendje mee naar huis zou nemen. Eerst hebben we het diertje naar de dierenwinkel gebracht, maar dat voelde zo verkeerd dat ik hem toch geadopteerd heb. De gerbil bleek een mannetje te zijn en ik noemde hem Tobi… Tot mijn moeder me een paar dagen later riep met de boodschap ‘ik denk niet dat het een mannetje is’. Toen hadden we NEGEN gerbils. De vrouwtjes wonen nog altijd bij mijn moeder, de mannetjes zijn verhuisd. Ik was ontzettend boos op de persoon die het beestje op straat gezet heeft (denk je nou echt dat een zwanger beestje dat niet tegen kou kan uit het hok loopt, en op één of andere manier zichzelf naar buiten werkt?)

Oh ja.. die verbinding met dieren is sterk en wat tof dat je dat kleine beestje gered hebt! Die Tobi 😉 Dat frustreert je écht he, als mensen zoiets doen.. Ik snap dat ook écht niet hoor.. Supersneu.. Ik heb ook een keer een bebloede duif die niet meer kon vliegen (maar nog best snel heen en weer rende) met m’n nieuwe witte jas gevangen en naar de dierenarts gebracht.. Superzielig dat soort dingen. I feel you!

 

#Wat is één van jouw écht life changing inzichten?

Een geweldig inzicht dat mijn oom ooit aan mijn kleine nichtje meegaf en dat ik echt helemaal het einde vind. Mijn nichtje vond het eten niet lekker, waarop mijn oom zie: “Het hóeft ook helemaal niet lekker te zijn”. Echt, wauw. Geloof me of niet, maar dat was best life changing!

Grappig hoe zo’n klein moment, zo’n ogenschijnlijk niks zeggende opmerking zoveel voor iemand kan betekenen. Ik moet eerlijk zeggen.., ik voel ‘m nog niet helemaal, maar ik laat ‘m nog ff indalen. Misschien komt ‘ie nog 😉

 

#7 Welke taboe vind jij dat écht doorbroken mag worden?

Misschien heel onverwachts, maar het lijkt alsof er een taboe hangt op stoppen met je studie. Het is alsof je studie vanaf het begin succesvol moet zijn en alsof alles meteen moet lukken. Heel veel mensen beginnen blij aan een studie en zijn na één, twee of zelfs drie of vier jaar er mee gestopt omdat het toch niks voor ze is. Dit wil niet zeggen dat je geen ruggengraat hebt, het wil juist zeggen dat je gaat kiezen voor jezelf.

“Waarom zou je ook iets blijven doen
wat geen energie aan je geeft?”

Veel mensen kiezen een studie die niet de juiste studie blijkt te zijn, ook ik heb dat gedaan, en niets is vervelender als er dan een oordeel over jou geveld wordt, of dat er tegen je gezegd wordt ‘maak gewoon je studie af’.  Nee, als je niet gelukkig bent, moet je er niet mee doorgaan. Geluk staat op één, klaar! De één maakt meteen een keuze die goed voor hem of haar is, de ander doet er wat langer over.

Jaa!! En je moet ook al zo jong kiezen wat je wilt. ‘Weten’ wat je wilt eigenlijk.. ik snap het helemaal!! Mooi om te kunnen delen via dit interview! Sluit ook helemaal aan bij wat ik altijd zeg en waar ik training/ coaching in geef “Doen wat je blij maakt!”

Even nog wat meer over jouzelf écht..

 

#8 Wat maakt jou een écht leuk mens?

Ik ben een heel open persoon.Ik ga ontzettend graag mee in mooie momenten en spontane beslissingen zijn tot nu toe altijd mijn beste beslissingen geweest. Daarnaast ben ik altijd bezig met zorgen dat anderen het goed hebben, gewoon omdat ik daar zelf blij van word. Ik bewaak mijn grenzen, en alles wat binnen die grens valt, doe ik super graag voor een ander! Simpele dingen als een kruidcake bakken voor mijn vriend of wat lekkers meenemen voor een paard dat ik altijd tegenkom als ik op pad ga.
Laatst heb ik in de HEMA een mevrouw een kleuranalyse cadeau gedaan. Ze zat zo te twijfelen en toen ik haar vroeg of ik misschien kon helpen, vertelde ze dat ze nooit make-up draagt maar dat haar vriend het leuk vond als ze dat deed. Ik heb toen haar huidskleur geanalyseerd en ik heb wat mooie make-up voor haar uitgezocht. Ze had tranen in haar ogen, ze vond het fantastisch. En dat geeft mij weer energie voor tien!

Superlief!! Jij geeft volgens mij heel veel, dat vind ik echt een toffe eigenschap! Zeker omdat je het combineert met óók jezelf veel geven! Lekker bezig! Laatste twee vragen al weer! Ff wat luchtigere vragen ook om af te sluiten

 

#9 Welke muziek luister jij als je écht hard wilt meezingen?

K3, de ‘oude’ dan. Die nummers zijn zó vrolijk, soms zelfs iets volwassener dan dat kinderen denken, maar er zitten echt mooie lessen in. Daarnaast hangen zoveel fijne jeugdherinneringen van me in deze nummers dat ik echt niet zonder een K3-afspeellijst op mijn Ipod kan.

Haha, grappig! Ik ontmoet de laatste tijd best wel wat mensen die hun K3-liefde durven te delen. Ik heb er zelf niets mee, ik heb die hype net gemist geloof ik, maar ik geloof meteen dat er wijze lessen in verborgen kunnen zitten! Misschien ga ik ook een keer wat luisteren 😉

 

#10 Met welke uitvinding ben jij écht blij?

Ik ben ontzettend gelukkig met één van de eerste uitvindingen die OOIT gedaan is en waar veel oude verhalen over te vinden zijn: vuur (en als mooie bijkomst: warmte). Hoe heerlijk is het als je met familie bij een kampvuur zit met een dekentje over je heen, gewoon met z’n allen lekker ‘zijn’? Dat is warmte van buiten én van binnen ervaren!

Cool! Die heb ik nog niet eerder gehoord, maar dat is inderdaad een uitvinding om superblij mee te zijn!! Mooie reminder!! Thanks for sharing! Zet me meteen weer aan het denken, leuk!

Ontdek wat écht bij jou past en Leef!Kun jij wel wat hulp gebruiken bij het uitvinden van jouw écht-lijstje, omdat jij eigenlijk gewoon niet goed weet wat jou nou blij maakt?
Vraag dan een gratis Nieuwe Kijk-sessie aan 
(t.w.v. €197), dan spreken we elkaar binnenkort hier even over en geef ik je meteen wat tips!
 Want ik heb daar gelukkig heel veel manieren voor die ik graag met je deel ?!En vind jij het leuk mijn mails te ontvangen net zoals honderden anderen? Schrijf je dan hier in

0 reacties

Dankzij jou voel ik weer meer die dankbaarheid voor wat er allemaal is en kan ik vanuit daar verder groeien! Nogmaals: Bedankt Lanne!

Claudia