Nee. Ik word geen conducteur. Maar ik kwam wel weer tot een inzicht dat ik heel graag met zoveel mogelijk mensen deel!
Komt ‘ie:

Yes. Knopen doorhakken. Doen wat goed voelt. Doen wat mij blij maakt.
Dat werkt zo mooi. Want nee.. het is niet altijd gemakkelijk toe te geven dat een eerder gemaakte keuze misschien niet de beste was. Maar ja! Wat kan het gevoel van opluchting daarna fijn zijn. Niet alleen de opluchting, maar ook de inspiratie die opeens weer tot me komt. Oude blog ideeën komen opeens weer naar boven en ik heb zin om te gaan schrijven.

Ik schreef laatst een blog over het oude los durven laten. Als ik ‘m nu terug lees, denk ik: “Goh, duidelijke ‘note to myself’ geweest.” Net zoals de klanten die ik op dat moment aantrok. Leuke meiden, en zo ontzettend een spiegel van wat ik op dat moment zelf meemaakte. Waar ik mezelf weer doorheen sleepte. 😉 Klinkt misschien wat vaag en ik wil niet teveel over de inhoud zeggen in dit geval. Maar ik geloof dat je aantrekt wat je uitstraalt en dat de wereld om je heen een weerspiegeling is van jouw ‘waarheid’. En dat zag ik dus in deze ontmoetingen terug.

Ik liep al een tijdje met vragen rond het project waarmee ik bezig was. Superenthousiast over de kennis en ervaring die ik wil delen, minder enthousiast over welke vorm ik hiervoor ging kiezen. Ik wist het niet. Dus vroeg ik om hulp. Luisterde naar wat me geadviseerd was en deed wat ik eerder gezien had. In de hoop dat dat zou werken voor mij. Ergens wist ik allang dat dit niet mijn manier was, maar ik dacht: “Probeer het gewoon, dan kun je daarna besluiten of het bij je past of niet.”.

Vaak werkt dat heel goed voor me. Zoals het vloggen bijvoorbeeld. Dat vond ik superspannend. Dus besloot ik dat minimaal 6 weken gewoon te gaan doen. Ik vond het spannend, maar ergens leek het me ook leuk en zag ik wel dat dit een mooie manier voor mij kon zijn om nog meer van mezelf te kunnen laten zien en nog meer inspiratie te kunnen delen. Want dat maakt mij bij.
In dit geval liep het anders.

Vasthouden aan wat iemand heeft geadviseerd te doen. Iets doen omdat anderen het ook zo doen. Terwijl ik mezelf zo’n twee weken geleden aan de telefoon met iemand nog hoorde zeggen: “Ik weet het niet hoor, ergens voelt het niet goed. Ik wil meer een vorm vinden die bij mij past.”. En toch.. ging ik door. Vanuit de gedachte: “Even doorzetten, komt vast wel goed.”.

Soms is dat ook zeker zo. Je weet dat ik voorstander ben van Actie! Doen&Gaan. Dus ik dacht dat dat in dit gevoel ook zou gelden.
Ik sliep een paar nachten slecht en had af en toe buikpijn.
Het ene moment superenthousiast, het andere moment compleet in de war en niet wetend welke kant ik nou eigenlijk op wilde. Vol twijfel aan de richting die ik nu gekozen had. Tot ik op het punt kwam dat ik dacht: “Wat nou als ik het gewoon niet doe. Écht anders doe.” Alleen die gedachte luchtte me al op.
Maar dat ook echt Doen… poeh. Voelt ook als falen. Confronterend om te besluiten dat een eerder gemaakte keuze echt niet bij me past. En aan de andere kant dus die opluchting.

Beter van niet dus. Who! Dat was er uit. Opluchting. Rust. En toen kwam de inspiratie dus weer. En zat ik weer met een glimlach te typen wat jij nu leest hier :-).

Alles is veranderlijk. Geen enkele keuze is zo definitief als ‘ie lijkt. Ieder moment is het juiste moment te kiezen voor wat op dat moment het beste bij jou past.
Tuurlijk.. als een kip zonder kop van hot naar her rennen en maar doen wat op korte termijn goed voelt, zonder een beetje vooruit te kijken, dat werkt misschien ook weer niet best.
Maar per moment durven kijken, oude ideeën los durven laten en vanuit daar aan een grotere missie werken, dat werkt voor mij wél heel lekker!
Ik ben blij met de keuze die ik gemaakt heb. De weg ernaartoe was niet even chill. Maar het feit dat de keuze me oplucht, ongeacht de reacties, voelt goed!

Dus:
Blijf trouw aan jezelf en Leef!

Herken jij jezelf hier misschien in en wil je hier eens over sparren? Vraag dan een gratis Nieuwe Kijk-sessie aan (t.w.v. €197), dan spreken we elkaar binnenkort hier even over en geef ik je meteen wat tips! 

En vind jij het leuk mijn mails te ontvangen net zoals honderden anderen? Schrijf je dan hier in

Mijn beste kampeerervaring