Spontane actie

Zit ik hoor, met mijn net gemaakte haverlatte (latte met havermelk, must try!!) voor me, aan mijn bureau.
Met een lach op mijn gezicht want ik heb net iets spontaans gedaan. En weet je.. daar is op zich niets nieuws of bijzonders aan, want spontane dingen doe ik wel vaker.
Maar nu is het anders.
Ik heb vandaag namelijk iets spontaans gedaan in de challenge die ik organiseer. Alle video’s en mails met uitdagingen voor de mensen die zich hadden ingeschreven (bijna 100 trouwens!!), stonden een week van te voren al klaar. Zo. Dat was dat. Alleen maar versturen nog en klaar!
Maar vandaag voelde het helemaal niet zo. Ik bekeek de video van vandaag nog eens. Ik kan me nog herinneren dat toen ik deze opnam, ik me niet heel briljant voelde. Waarom precies wist ik niet. Achteraf denk ik dat ik gestrest was over of er wel genoeg mensen zouden meedoen en of de uitdagingen en video’s wel leuk genoeg zouden zijn.
Niet het beste moment eigenlijk om zo’n video op te nemen dus.

Even eerlijk kijken

Dat zag ik ook vandaag toen ik de video bekeek. Het was ‘m niet. Paste niet bij mij en mijn energie. En de uitdaging vond ik bij nader inzien ook niet al te leuk passen. Bovendien heb ik heel veel nieuwe inzichten en inspiratie opgedaan naar aanleiding van de leuke reacties en mooie resultaten op de uitdagingen, die deelnemers delen in de besloten Facebook-groep.
De challenge heet Outside Perfection vs Inside Honesty.
Dus ja.. ga ik nu zelf reteperfectionistisch doen, terwijl ik anderen help die perfectie juist los te laten? Jup.. Heel even had ik een interne strijd met mezelf. Beetje jammer.
Toen keek ik even naast mijn beeldscherm en zag een blaadje hangen met een tekst die ik zelf schreef.

Ik mag!!

Ik mag!!

Stond er op het briefje. Ik geloof oprecht dat je dit soort dingen ziet op momenten dat het even nodig is, maar dat weet je vast al als je meer van mijn blogs gelezen hebt. Dus… ik nam dit serieus.
Ik mag! Ik mag doen wat ik nu wil. Dat heeft niets met perfectionistisch te maken, maar wel met doen wat bij mij past, doen wat mij blij maakt!
Dus… Ik nam een nieuwe video op! Een veel spontanere dan de eerste en met een veel leukere uitdaging. Vind ik zelf in ieder geval.
En weet je.. het mooie is dat het me nu niet eens meer uitmaakt wat anderen er van vinden. Ik geloof dat dit een leuke video is, dat de uitdaging past bij wat de groep nu nodig heeft en dáár vertrouw ik op. Want ik mag!

Ik mag mijn Leven Leven! zoals bij mij past!

Speels Leven!

Speels leven. Ik vind het eigenlijk een stom iets. Net zoals: “het kind in jezelf naar boven laten komen”. Ook zoiets vaags. En toch he.. Toch geloof ik wel dat het mijn Leven leuker maakt, zelfs dat het de wereld leuker maakt. Als we onszelf niet al te serieus nemen en gewoon een beetje Spelend door het Leven gaan. Niet dat we allemaal laks en lui moeten worden ofzo, maar gewoon.. wat meer voelen wat past bij het moment en daar voor gaan.
Zweverig, vaag of niet… Boeit niet. Ik vind het leuk en het geeft mij nieuwe energie!!

Speel wat meer en Leef!

Vraag meteen een Nieuwe Kijk-sessie aan als jij meer het gevoel wilt van écht Leven! en ook wat meer wilt ‘spelen’ met wat het Leven je brengt!
Heb jij al een tijdje het gevoel er meer uit te willen halen, omdat je voelt dat er meer in zit? Of voel jij dat het tijd is meer te gaan ‘doen wat jou écht blij maakt’, kom op en ga voor die gratis sessie (t.w.v. €197,-). 

En vind jij het leuk mijn mails te ontvangen net zoals honderden anderen? Schrijf je dan hier in