Over een positieve mindset gesproken.. Een paar weekenden geleden was ik samen met mijn Allerliefste lief op weg naar Schiphol. Een weekje Nederland in verband met een training die ik daar ging volgen. We vlogen met KLM. De avond daarvoor zaten we gezellig bij twee Nederlandse vrienden in Stockholm te eten en hadden we het nog over hoe weinig vertraging KLM altijd heeft. Dus..
Dit keer liep dat wat anders. Niet dat KLM er per se iets aan kon doen, maar we hadden wel ruim twee en een half uur vertraging.
Heel jammer natuurlijk, want dat betekende minder tijd met mijn zusje in Amsterdam. Maar verder was ik er eigenlijk wel relaxt onder. Geen stress. Toch niets aan te doen. En het mooie was dat ik heerlijk aan mijn nieuwe website voor YourNewToday heb zitten werken.

 

Natuurlijk is het vervelend en vertrek ik liever gewoon op tijd. Ik weet nog dat ik nu bijna een jaar geleden samen met mijn moeder in het vliegtuig zat. Ook van Stockholm terug naar Nederland. We hadden toen een overstap op Kopenhagen en we hadden ook vertraging. Ik was toen super gestresst in het begin. Totdat mijn moeder me er aan herinnerde eens even te denken aan alle adviezen en tips die ik geef in mijn blogs. Haha. Jup, that’s true. Gewoon mee gaan in het moment en maar gewoon laten gebeuren. Waar ik invloed op heb, daar kan ik mee aan de slag als ik het anders wil. Waar ik toch niets aan kan doen, is zoals het is en dan maak ik er het beste van.
Nu ben ik superblij met de vorderingen die we gemaakt hebben met mijn nieuwe website. Ik heb zelfs nog aan een interview gewerkt dat binnenkort online komt op een andere site, dus leuke dingen gedaan ondertussen.

Grappig hoe ik zo steeds vaker opmerk dat ik een stuk chiller ben dan ik ooit was. Hoe is veel meer ruimte kan geven aan wat er is en daarin steeds opnieuw kies wat mijn rol is in dat geheel. Dat gaat steeds meer vanzelf en dan denk ik achteraf:

“Hé, dat doe ik nu opeens heel anders, dan hoe ik dat voorheen zou hebben gedaan.”

Die rust is echt heel fijn. En het scheelt me ook heel wat frustratie en dus negatieve energie. En nee, dat betekent niet dat ik maar gewoon met minder genoegen neem tegenwoordig. Ik wil nog steeds altijd het beste uit mezelf en de situatie halen, maar ik kan me wel meer neerleggen bij wat op dat moment ‘het beste’ is.

Want zoals alles relatief is, is ‘het beste’ dat natuurlijk ook.
Op deze manier kijken naar wat ik doe helpt mij trouwens sowieso heel goed. Ik vertrouw mezelf steeds meer, als het gaat om ‘of ik heb gedaan wat me ‘het beste’ leek op dat moment. Dat maakt voor mij het maken van ‘fouten’ ook meteen een stuk minder ‘erg’. Ik weet dat ik altijd vanuit ‘mijn beste en meest oprechte intentie’ handel en dat geeft rust.

Heb vertrouwen, geef ruimte aan wat ontstaat, neem jouw ruimte hierin in en Leef!