“Lief zijn voor jezelf” Please.. Ik heb geen idee wat dat bij jou oproept, maar bij mij voornamelijk weerstand. Is dat bij jou niet het geval, chill, dan ben je er vast ook heel goed in! En ik moet zeggen, ondanks dat ik er een beetje ‘bleh’ van word, het is wel van essentieel belang voor een leuk Leven! En gelukkig boeien die woorden ‘Lief zijn voor jezelf’ mij steeds minder, maar is de betekenis voor mij wel heel belangrijk!
Ik denk dat het voor iedereen iets ander betekent en dat het voor iedereen iets ander inhoudt. Ik denk ook dat het een andere naam kan hebben, bijvoorbeeld ‘gewoon(?!)’ blij zijn met jezelf, jezelf alles gunnen en oké zijn met superchille dagen én een dag minder motivatie of energie.
Eén ding weet ik zeker: om lief voor jezelf te kunnen zijn, of hoe je het ook wilt noemen, moet je eerst weten wie je bent, wat je wilt en wat je leuk vindt!

En om daar achter te komen moet je jezelf leren kennen. Ik heb mezelf heel goed leren kennen de afgelopen jaren en voor mij is het een sport, of misschien eigenlijk, mijn werk, om daar alleen nog maar beter in te worden. Dat is gaaf. Dat is voor mij van mijn Leven mijn werk maken. En ik weet dat dát is wat ik écht leuk vind, door een hele zoektocht. Met pieken, maar vooral een lange periode van een diep dal. Zo moe, zo verdrietig en zo gefrustreerd dat ik niet meer kon doen wat ik wilde doen. Iemand vroeg me in die periode eens:

“Wat heeft dit je nu allemaal gebracht?”

Nou, het was dat ik het een leuk mens vond, maar anders had ik haar hoofd van haar romp kunnen rukken!

“Pff.. alsof dit me iets brengt?!”

Kon ik alleen maar denken. Vermoeidheid, boosheid, teleurstelling een deuk in mijn zelfvertrouwen. Dat bracht het. Niets, geen lief zijn voor mezelf. Lief zijn zou ik pas verdienen of van toepassing zijn als alles weer ‘goed’ was, als alles weer ‘normaal’ zou zijn. Lief zijn.. Hoe dan?!

En nu.., een jaar later kan ik haar vertellen dat het me inderdaad veel gebracht heeft. Zelfkennis. Inzicht. Motivatie. Verandering.
En dat voelt goed, dat voelt heerlijk zelfs! Heel relaxt en blij. Dat gun ik iedereen. Dat gun ik jou ook! Liefst zonder ziek te worden of zonder bijvoorbeeld eerst helemaal leeg te lopen op dingen die je eigenlijk helemaal niet (meer) zo leuk vindt.

Door mezelf beter te kennen is lief zijn voor mezelf opeens geen ding meer voor weerstand, maar eerder een ‘gewoonte’. Een vanzelfsprekendheid. Omdat ik nu duidelijker betekenis kan geven aan wat dat inhoudt voor mij. Weten wie ik ben, wat ik leuk vind, waar ik een hekel aan heb, wat ik wil heeft mij daarbij geholpen.

Wees lief en Leef!

Vraag nu een Nieuwe Kijk-sessie aan als jij ook wat meer in het Nu wil zijn, maar je nog niet zo goed weet wat dat eigenlijk voor jou inhoudt. Heb jij al een tijdje het gevoel er meer uit te willen halen, omdat je voelt dat er meer in zit? Of voel jij dat het tijd is meer te gaan ‘doen wat jou écht blij maakt’, kom op en ga voor die gratis sessie (t.w.v. €197,-). 

En vind jij het leuk mijn mails te ontvangen net zoals honderden anderen? Schrijf je dan hier in