Mijn eerste keer een weekend in m’n eentje weg… Haha wat vind ik het nu grappig als ik terug denk aan alle redenen die ik bedacht om dit idee vooral niet waar te maken. Ik stuurde er een mail over aan alle mensen die mij volgen. Best spannend om dit met hen te delen. Maar de reacties waren zo gaaf! Zo lief en zo open!

Voor het geval jij mijn mail niet ontvangen of gelezen hebt.., wil ik ‘m hier graag nog met je delen, omdat ik denk dat die gedachten die mij tegenhielden jou herkenbaar voor kunnen komen. Misschien heb je er wat aan 🙂
Ik stuurde deze mail de dag voordat ik vertrok.

 


Yes! Morgen, vrijdag, ga ik een weekend in m’n eentje weg! Mijn Allerliefste lief krijgt 4 heel leuke vrienden over, heel gezellig! Vorig jaar zijn zij ook geweest en ik vond het oprecht hartstikke leuk dat zij er waren. Toch heb ik er dit jaar bewust voor gekozen om er niet 4 dagen bij te zijn. Niet omdat ik geen zin in hen heb. Wel omdat ik behoefte heb aan een weekend met mezelf. En oké.. ook wel een beetje omdat een lang weekend (donderdag t/m zondag) met 5 mannen in huis best veel is.

Ik had eigenlijk al best snel het idee om dit weekend weg te gaan, om mezelf wat rust te geven en het voor hen een écht mannenweekend te laten zijn. Toch bleef ik het boeken uitstellen. Er kwamen echt allerlei verschillende gedachten in me op die me tegenhielden:

 

“Is het niet onaardig om weg te gaan als zij er zijn?”

 

“Het is wel duur hoor, trein of vliegtuig én een hotel..,
laat staan dan daar het eten en drinken nog”

 

“En dan ben ik daar straks in m’n eentje..
Beetje treurig zitten wezen en iedereen die naar mij kijkt”

 

 

Dat soort dingen. Maar ja.. als ik even bij mezelf check of die gedachten écht kloppen, weet ik dat het onzin is en dat het alleen maar reden zijn om niet te gaan omdat ik het stiekem best spannend vind.

“Is dat erg?”

 

Vroeg ik mezelf af. Nee! Helemaal niet. Het is gewoon. Ik doe het niet omdat ik hen stom vind. Ik laat het niet omdat ik het het mezelf niet gun. En ik weet ook dat ik niet in m’n eentje treurig ga zitten wezen, want ik heb er eigenlijk best veel zin in! Even een weekend een nieuwe stad ontdekken, in mijn eentje! Dat is waarom ik het doe! Nieuwe stad, nieuwe ervaring, uit m’n comfortzone!

Echt een keuze die mij blij maakt! Ik heb al wat koffietentje uitgezocht en kijk er naar uit daar een boek te lezen en nieuwe blogs te typen en aan mijn nieuwe online training te werken.

Maar ik mail je niet voor niets! Ben jij weleens in je eentje een weekend weg geweest of op vakantie gegaan? Waarom wel/ niet? Hoe vind je het? Heb je tips voor mij? En uh.. Herken jij (één van) die gedachten hierboven? Hoe ga jij daarmee om??

En owja.. Ik ga naar Göteborg, dus als je er al eens geweest bent, laat me jouw leukste ding weten!
😀

Doe iets nieuws en Leef!


 

 

En…? Ben jij weleens in je eentje weg geweest? In je eentje ontbeten, geluncht én gedineerd in een onbekende stad? Hoe vond jij dat? Herken jij de gedachten die mij tegenhielden? Hoe ga jij daarmee om?

In m’n volgende blog vertel ik je meer over mijn ervaring achteraf!

 

 

En vind jij het leuk mijn mails te ontvangen net zoals honderden anderen? Schrijf je dan hier in

En wist je al dat je gratismee kunt doen aan de challenge Meer Jezelf? 19 februari start ‘ie en dan ontvang je 5 dagen lang een mail met werkboek en ik licht alles toe in een Facebook Live! Dus: Wil jij perfectionisme loslaten, stoppen met uitstellen en vooral meer doen van wat jou blij maakt? Schrijf je dan in door HIER te klikken. 

0 reacties