Oké, laat me even echt persoonlijk worden. Want dit is iets waarvan ik zeker weet dat stiekem veel mensen dit herkennen.
Ik heb een zwak voor notitieblokjes en schriften. Ik schrijf superveel en word daar blij van. Eens in de zoveel tijd kijk ik m’n aantekeningen terug en ja.. daar kom ik dan allerlei ‘vergeten wijsheden’ in tegen 😉

Alsof ik die ‘reminder’ altijd precies op het juiste moment teruglees..  Oké, komt ‘ie:

In het midden van jouw Leven!

Ik was even mijn aantekening door aan het kijken. Aantekeningen van oktober 2016. Ik schreef toen:

“Ik merk dat ik heel goed op dagen dat ik mezelf NIET centraal stel, ik niet zo gezellig, lief en vriendelijk ben. MEZELF CENTRAAL STELLEN DUS!”

 

‘Mezelf centraal stellen’ die bewoording is niet van mij (maar van een coach die ik toen had) en die bewoording werkt ook niet helemaal voor mij.

De essentie wel! Ik noem het zelf het liefst ‘Ik in het midden van mijn Leven!’. Daar help ik mijn klanten ook dagelijks mee.

 

Beetje kattig wel

Waar ik tegenaan liep, en soms nog wel eens hoor, is dat ik merk dat op dagen dat ik me veel aanpas aan anderen, minder m’n eigen ding kan doen, minder op m’n eigen tempo leef dan ik zou willen, dat ik dan ongezelliger, kattiger en meer gehaast ben.

 

Niet omdat ik niet graag met andere mensen ben, niet omdat ik niet te beroerd ben me aan te passen aan anderen. Maar wel omdat.. naa… heel eerlijk. Ik denk dat ik niet eens echt precies kan verwoorden waarom.

Het is zo. Dat is genoeg voor mij om te weten. Te erkennen.

Mijn Leven is van mij. Ik ben de belangrijkste persoon in mijn Leven.

Want als het goed met mij gaat, ben ik een leukere Lanne. Gezelliger, enthousiaster, grappiger, fitter, energieker, inspirerender, creatiever, vrijer. Gewoon meer mezelf.

 

Win-win!

En dat levert iedereen om mij heen ook weer wat op. Meer dan wanneer ik mezelf vergeet en te lang en te veel naar de verwachtingen van een ander Leef.  Me teveel aanpas.

Wist ik in oktober 2016 al. Is een goeie reminder om weer even terug te lezen.

Deel ik graag met jou. Omdat het zomaar eens zou  kunnen zijn dat jij ook opmerkt dat jij leuker, vlotter, grappiger, vrijer, liever of wat dan ook bent als je weer even weet dat alles draait om ‘Jij in het midden van Jouw Leven!’.

 

En nee! Dat heeft niets te maken met egoïsme. Dat maakt niet dat je met niemand anders rekening hoeft te houden. Arrogant hoeft te doen.

Maar ja! Dat betekent wel dat je wat vaker stil staat bij wat jij wilt, wat jij nodig hebt, wat jou blij maakt. En dat je zonder schuldgevoel of verplichting bewust keuzes durft te maken die daarbij aansluiten.

Doen!

Jouw Leven! Jouw geluk!

Doe lekker je eigen ding en Leef!

Denk jij: Ja lekker makkelijk, maar m’n eigen ding doen.. Geen idee waar ik moet beginnen? Vraag dan een gratis Nieuwe Kijk-sessie aan (t.w.v. €197), dan spreken we elkaar binnenkort hier even over en geef ik je meteen wat tips! Want ik heb daar gelukkig heel veel manieren voor die ik graag met je deel ?!

En vind jij het leuk mijn mails te ontvangen net zoals honderden anderen? Schrijf je dan hier in

Tijd om dat zoekende gevoel achter je te laten!

Je kent dat wel.. Al een tijdje zoekende. Het gevoel op een kruispunt te staan. Niet goed weten wat je wilt. Of juist wel een idee hebben, maar moeilijk écht die stap zetten. Is het onzekerheid of is het gewoon écht geen goed plan?! Kortom: twijfel!

Als jij net als heel veel anderen, ook voelt dat het tijd is dat achter je te laten en nu écht te gaan voor wat jou blij maakt.. Klik dan op de link hieronder en bekijk wat het 9 weekse, superleuke én intensieve coachingstraject voor jou kan betekenen!

Dankzij jou voel ik weer meer die dankbaarheid voor wat er allemaal is en kan ik vanuit daar verder groeien! Nogmaals: Bedankt Lanne!

Claudia

0 reacties