De Zweef

Blije muziek, ondergaande avondzon, een mooie grote boom, heel veel enthousiaste kinderen en nog wat ‘grote kinderen’ met een biertje of wijntje in de hand langs de kant.
Herrie, veel mensen, drukte. En toch is het rustig.
De Zweef.
Samen met mijn neefje, nichtje en Allerliefste lief sta ik te wachten tot we als gelukkigen een rietje ontvangen. Want een rietje betekent een ritje.

Na een paar rondes wachten krijgen mijn neefje en nichtje een rietje!

“Yes we kunnen!!”

Wijze les

Mijn neefje op schoot, goed vast maken en gáán! Steeds harder en steeds hoger! Langs de kant is de sfeer goed en wij hebben de grootste lol. Ik voldoe aan wat verzoekjes van mijn neefje, ik strek mijn benen, vouw ze weer terug, laat hem even los en we  doen een poging tot dansen terwijl we rond worden gezwaaid.
Opeens hoor ik ‘m zeggen:

“Zweven is Leven!”

Een wijsheid die hij vast niet zelf bedacht heeft, maar het klinkt wel leuk uit zijn mond.

Stof tot nadenken

Zweven is leven. Die zoemt nog een tijdje door mijn hoofd. Ik had ‘t nog niet eerder gehoord (nou zit ik ook niet heel vaak in een zweefmolen..), maar vind ‘m zelfs buiten ‘De Zweef’ super toepasselijk.
Voor mij betekent ‘Zweven is Leven!’ namelijk: durven los te laten. Controle laten varen en je mee durven laten nemen door (het) Leven!

Daarmee bedoel ik niet passief afwachten tot het allemaal vanzelf gebeurt. Maar wel wat meer mee varen op de golven van het Leven! Meegaan in wat er is, wat zich voordoet en wat ontstaat. Dat geeft meer opties, meer mogelijkheden en dus meer kansen. Én meer vrijheid.

Dat is fijn, toch?! ‘Zweven is Leven!’ voor mij betekent dat de focus die ik voor de vakantie vormde, na wat chaos in mijn hoofd, in de praktijk brengen en ondertussen vooral veel doen van wat mij blij maakt!

Zweef en Leef!

Vraag nu een Nieuwe Kijk-sessie aan als ‘Zweven is Leven!’ jou aanspreekt en je daar werk van wilt maken ;-).
Heb jij al een tijdje het gevoel er meer uit te willen halen, omdat je voelt dat er meer in zit? Of voel jij dat het tijd is meer te gaan ‘doen wat jou écht blij maakt’, kom op en ga voor die gratis sessie (t.w.v. €197,-). 

En vind jij het leuk mijn mails te ontvangen net zoals honderden anderen? Schrijf je dan hier in