In gesprek met anderen ontstaan vaak de mooiste dingen. Daarom vind ik het ook zo belangrijk regelmatig te kunnen sparren met anderen over wat ik doe, hoe ik me voel, hoe ik over iets denk of wat dan ook. Zo had ik laatst dus ook een mooi gesprek met iemand die dezelfde training/opleiding volgt als ik. Opeens stelde ik mezelf hardop de vraag: “Wat zou ik nu doen als het leven echt bedoeld is om leuk te zijn?”. Een vraag die ik op dat moment meer retorisch stelde, dan serieus. Toch schreef ik ‘m direct op en nu hangt ‘ie op een post it aan mijn inspiratiebord boven mijn bureau. Een vraag die me niet losliet.

Een beetje een gekke vraag misschien, maar wel een vraag die me aan het denken zette. In verschillende boeken die ik heb gelezen wordt dat namelijk benoemt. Dat het Leven bedacht is als paradijs, om leuk te zijn, om lief te hebben, om blij te zijn en te kunnen doen wat goed voelt. Of hoe dit ook door verschillende auteurs beschreven wordt.. 
Ergens geloof ik het direct, ondanks dat onze maatschappij daar totaal niet op ingericht is en het toch ook wel ongeloofwaardig klinkt ofzo. Niet?!
Maar ja.. Even het voordeel van de twijfel geven en dromen. Hoe dan? Of eigenlijk beter.. Wat dan?

Stel je eens voor

Later dacht ik over deze vraag na.Ik zag ‘m hangen op mijn bord, als kladpapiertje, maar hij hield me bezig.
Stel dat het Leven inderdaad alleen bedoeld is om leuk te zijn, hoe ziet jouw Leven er dan uit? Ik merkte dat die vraag best lastig te beantwoorden is zonder allerlei ‘maar-en’ op te werpen. Het lukte me wel de vraag letterlijk te beantwoorden voor mezelf:

“Wat zou ik nú doen als het leven echt bedoeld is om leuk te zijn?”

Dan zou ik niet moeilijk doen over of ik de juiste Facebook posts plaatste op het juiste moment. Dan zou ik niet als maar na blijven denken over een nieuw project opzetten. Dan zou ik niet… Dan zou ik niet..

Focus op wat je wél wilt

Hmm.. lekker dan. Dat was het nog steeds niet echt. Ik beantwoorde nu de vraag alleen maar met wat ik allemaal niet zou doen. Daar kom ik niet echt verder mee. Want dat is precies wat ik altijd tegen anderen zeg: Focus op wat je wél wilt.
Dus opnieuw:

“Wat zou ik nu wél doen als het Leven echt bedoeld is om leuk te zijn?”

Ik zou posten op Facebook wat ik wilde en wanneer ik wilde. Precies zoals het goed voelt voor mij (Ja.. inderdaad, de Facebook posts zaten me hoog op dat moment..). Ik zou mails versturen aan mensen die het leuk vinden mijn mails te lezen, ongeacht wanneer ik ze stuur. Ik zou me vrij voelen te zijn wie ik ben, ongeacht het moment. Ik zou nóg meer mezelf zijn, mijn kennis en ervaring delen met wie daarin geïnteresseerd is. Anderen meenemen in de veranderingen die zij aan willen gaan in hun Leven! Dat soort dingen.

Blijmaker

Dat was wat ik noem een blijmaker! Nu ik het zo uit typ, krijg ik weer een lach op mijn gezicht. Want mijn belangrijkste conclusie was: Soms maak ik me gewoon even veel te druk om allerlei kleine dingen. Dingen die te maken hebben met verwachtingen, vergelijken, presteren, ‘moeten’. En eigenlijk.., als ik kijk naar wat ik zou doen als het Leven écht bedoeld is om alleen maar leuk te zijn; dan is mijn Leven best wel leuk! 🙂 Meer dan best wel, eigenlijk! Het komt best overeen met elkaar, namelijk!
Door deze vraag voor mezelf te beantwoorden besefte ik weer meer waar mijn kracht zit. Het doen op míjn manier, met mijn eigen creativiteit, spontaniteit, impulsiviteit en door te ontdekken.

Friendly Reminder

Ik laat mijn briefje nog even hangen op mijn inspiratiebord. Als reminder. Voor als ik weer even teveel nadenk over alles wat moet, hoort, anders kan, anderen doen of wat dan ook. Dan stel ik mezelf gewoon weer deze vraag, lach en ga lekker door met wat goed voelt voor mij! 🙂 Wat jij??

Doe wat goed voelt en Leef!

Vraag nu een Nieuwe Kijk-sessie aan als jij deze vraag ook écht wilt beantwoorden. Heb jij al een tijdje het gevoel er meer uit te willen halen, omdat je voelt dat er meer in zit? Of voel jij dat het tijd is meer te gaan ‘doen wat jou écht blij maakt’, kom op en ga voor die gratis sessie (t.w.v. €197,-). 

En vind jij het leuk mijn mails te ontvangen net zoals honderden anderen? Schrijf je dan hier in