Voor wie mij kent gaat dit niets nieuws zijn, voor wie mij nog niet zo goed kent is dit misschien een beetje een vreemde kennismaking.
Iedere dag een paar keer, valt mijn oog op een bordje dat ik een paar jaar geleden maakte voor in de keuken. De tekst op dit bordje is: “Keep exploring”.
Het bordje hangt niet in onze Zweedse keuken. Het hangt eigenlijk op een heel vreemde, onlogische plek. Maar met mijn ‘rare gewoonte’ valt dit bordje me nu eigenlijk meer op dan ooit.
Ik geloof dat dit ook te maken heeft met de ‘fase’ waarin ik zit.
Herken je dat? Dat je altijd als er een bepaald ‘thema’ in jouw leven is, je dit op heel veel plekken terug ziet? Bijvoorbeeld als je gaat trouwen, lijkt opeens iedereen te gaan trouwen. Of als je heel graag langer haar wilt, lijkt het alsof iedereen langer heeft dan jij en niemand zulk ‘kort’ haar heeft!
Ik geloof dat ‘ontdekken’ nu zo’n thema in mijn leven is.


Dit bordje hangt in de hal nu, aan een kledingrekje.. Heel rare plek, en ik moet eerlijk zeggen dat ik ‘m daar ooit gewoon gehangen heb toen we net verhuisden naar Stockholm, omdat ik er even geen betere plek voor had.
Dat bordje zie ik daar dus meerdere keren per dag hangen omdat ik altijd met de deur open op de wc zit. Tot zover deze intieme kennismaking ?.

Waarschijnlijk was dit helemaal niet zo’n ‘random’ plek als ik dacht toen ik ‘m snel even ophing. Waarschijnlijk is het gewoon belangrijk voor me dat ik mezelf herinner aan het ‘blijven ontdekken’.

Blijven ontdekken geeft mij voldoening. Het geeft mij de ruimte nieuwe dingen te blijven doen en niet op de automatische piloot te leven. Door te blijven ontdekken geef ik uiting aan mijn eeuwige nieuwsgierigheid en wil om te blijven groeien en ontwikkelen.
Door te blijven ontdekken sta ik mezelf ook toe ‘fouten’ te maken en te experimenteren. Het helpt mij dat gezoem van de ‘perfectionistische Lanne’ wat vaker te negeren en gewoon te doen wat goed voelt op dat moment. Het geeft mij ruimte om ‘te laten ontstaan’ en niet altijd alles helemaal te willen uitdenken en maar te blijven analyseren, waardoor ik anders veel meer dingen uit zou stellen.

Want weet je.., één ding heb ik de afgelopen tijd wel gemerkt. Zodra ik ga pushen en mezelf druk op leg en ik ‘moet’ van mezelf, blokkeer ik. Of in ieder geval, dan voel ik dat ik meer bezig ben met mijn hoofd dan met mijn hart. En dat zie ik dan ook terug in het resultaat. De dingen die ik gewoon maak en creëer vanuit mijn enthousiasme en impulsiviteit zijn voor mij vaak zoveel meer waard dan de dingen die ik doe, omdat ik denk dat ik ze moet doen, volgens mijzelf of wie dan ook. Herkenbaar?

Dus.. Ik laat het bordje lekker hangen, laat de deur gewoon open en bekijk regelmatig dat bordje, gewoon als reminder. En dat werkt!

Blijf ontdekken en Leef!

Vraag nu een Nieuwe Kijk-sessie aan als jij ook wat meer in die ‘ontdek-modus’ wilt leven, maar je nog niet zo goed weet hoe eigenlijk. Heb jij al een tijdje het gevoel er meer uit te willen halen, omdat je voelt dat er meer in zit? Of voel jij dat het tijd is meer te gaan ‘doen wat jou écht blij maakt’, kom op en ga voor die gratis sessie (t.w.v. €197,-).

En vind jij het leuk mijn mails ook te ontvangen? Schrijf je dan hier in