Zo.. zit ik dan aan mijn keukentafel. Ik kijk om me heen en zie mezelf in verschillende situaties en omgevingen voor me.
Geraakt door al mijn mogelijkheden, geraakt door al mijn vragen, geraakt door alle antwoorden die in die vragen verscholen zitten. 

Want hè,  baan opgezegd, vrij om te doen wat ik wil. ECHT doen wat ik wil. Zoals ik al wel vaker beschreven heb, voelt dit als een vet avontuur. Want hoe gaaf is het om rond je dertigste opnieuw te kunnen kiezen wat je wordt.
Ik vind dat echt gaaf. Keigaaf! Maar ook verdomd moeilijk. Want geef me de draaischijf van PimPamPet en het kaartje met “Wat kan Lanne doen in Stockholm” ik kan allerlei mogelijke beroepen of bedrijven noemen die ikzelf ooit geroepen heb, of een ander perfect bij mij vind passen.
A = Aloëvera producten verkopen (Tja.. iets verkopen en het zelf ook nog iets goedkoper krijgen)
B = Barista, Blogger, Bijles Nederlands geven (Koffiezetten is hip; bloggen doe ik al op Linkedin heb ik mezelf maar Blogger genoemd, maar eigenlijk is mijn blog groot maken niet mijn grootste doel, zoals ik eerder al schreef; bijles is lekker logisch, ik kom uit het onderwijs en heb een diploma als logopedist..)
C = Coach (Leuk om mensen verder te helpen en iedereen lijkt coach te worden)
D = Dichter (Leek me vroeger wel leuk, maar is natuurlijk geen beroep, niet?)
E = Expatbegeleider (“…want pas als je zoiets hebt meegemaakt snap je echt waar anderen tegen aanlopen natuulijk..!”)
F = Freelancer (… in wat dan ook ;-))
I = Interieurstylist (Simpele thuiscursus doen, gevoel voor interieur heb ik best, of ligt het zo simpel niet?!)
J = Journalist (Leek me vroeger al leuk, maar dat vond ik toen ook geen echt beroep, hoor!)
L = Leraar Nederlands, Logopedist (No explenation needed)
O = Onderwijsassistent, Oppas (Dat kan altijd wel met mijn achtergrond)
P = Persoonlijk begeleider (Past goed binnen het Zweedse onderwijs, een leerling met ‘special needs’ begeleiden en sluit aan bij mijn achtergrond)
R = iets bij een Reclamebureau (Via de juiste boodschap iemand iets aansmeren, leek me ook vroeger al leuk, al is het vast een heel beperkt idee van wat een reclamebureau doet)
S = Sieradenwebshop, Schrijver (Armbandjes maken verder uitbreiden en schrijven kan overal, toch!)
T = Trendspotter, Tour guide (Ik heb oog voor detail en klinkt gewoon wel leuk; Stockholm showen aan alle Nederlandse toeristen, wie wil dat nou niet?)
V = Vaposect verkopen, Vlogger, Vrijwilliger in een bejaardentehuis (Wie wil er nou vliegjes en andere insecten in zijn Zweeds zomer huis? Dus dat kan overal; bloggen, vloggen, wie doet het niet? En bejaarden zijn natuurlijk overal :-))
Y = Yogadocent (Ik vind yoga leuk, dus…)

Oke, ik weet dat PimPamPet precies anders werkt, één letter, zoveel mogelijk woorden, maar ik kon ff niets anders verzinnen.
Allerlei beroepen, dingen die ik zou kunnen gaan doen, sommige lijken me echt wel wat, anderen lijken ‘lekker makkelijk’, terwijl ik ook heus wel weet dat dat allemaal zo simpel niet ligt, maar spreken me sowieso niet aan.

Dus.. Dan is de vraag wat dan wel? Of misschien nog meer hoe dan?
Wie mij kent weet dat ik heel enthousiast ben, dat ik goed anderen kan aansteken en meenemen in mijn enthousiasme, maar dat ik ook een tijd later gemakkelijk weer iets anders net zo leuk kan vinden, of leuker nog. Brede interesse, is het ‘mooie woord’. ‘Snel afgeleid’ het iets minder mooie ;-). Maar gedrevenheid is er altijd wel bij!
Ik weet het even niet. En ik laat het even lekker zo zijn. Voorlopig waai ik met alle winden mee, vind ik leuk wat ik leuk vind en doe dat dan ook vooral en ik vertrouw er op dat langzaam steeds meer antwoorden tevoorschijn zullen komen. Eens kijken of ik het alfabet nog verder vol kan maken 😉

Verwonder en Leef!