“Toeval bestaat niet” Ik wist eigenlijk nooit zo heel erg goed wat daarmee gezegd werd, ondanks dat ik het zelf ook wel eens zei. Ik lees er steeds meer over, ik ervaar het steeds meer en ik geloof het nog meer.

Want toeval bestaat niet, als alles in elkaar past en ‘klopt’.

Werkend achter mijn computer, komt een collega binnen met de vraag of ik zou willen helpen zoeken naar een hoortoestel. Huidskleurig, tussen de houtsnippers. “Hmm.. dat is lastig, maar ik help wel!”. Zonder iets te vragen of weten begint mijn zoektocht linksvoor  tussen de houtsnippers. Die zoektocht daar wordt al snel afgekapt door mijn collega: “Daar kan ‘ie niet liggen, daar is hij niet geweest”. Ik staak mijn zoektocht volgzaam en zoek verder op de plek die mijn collega aanwijst. Niets te vinden. Ik wordt toch weer naar die plek linksvoor getrokken en besluit nu mijn intuïtie te volgen. Jaa hoor.., Bingo! Gevonden! Is het toevallig dat ik vanaf het begin daar zocht?

Na de lunch klets ik nog even bij met een collega, we hebben het over alles dat nog geregeld moet worden voordat we naar Stockholm vertrekken. Eén ding zit me niet helemaal lekker, het is bijna rond, maar ik zie het eigenlijk liever anders voor me. Gedetailleerd vertel ik hoe ik die situatie eigenlijk liever zou zien en spreek daarbij hard op uit, dat ik geloof dat ook dít wel goed zal komen.
Diezelfde avond krijg ik een whatsappje, van mijn beste vriendin, dat ze een oplossing weet voor een probleem dat ze nooit van mij gehoord heeft. Precies díe oplossing, die ik besprak met mijn collega. Toeval?

Zo kan ik nog wel meer grote en kleine voorvallen beschrijven, waarvan ik er heilig van overtuigd ben dat dergelijke dingen niet ‘zomaar’ ontstaan/gebeuren.

De maakbare wereld, daar heb ik al eens eerder iets over geschreven geloof ik. Ik geloof dat dingen gebeuren met een reden en dat we daar zelf invloed op hebben, vanuit vertrouwen, positiviteit en liefde. Wat mij betreft zorgt dat voor al die toevalligheden.

‘Toeval bestaat niet’, is de ondertitel van het boek dat ik gisteren van een collega te leen kreeg. Toevallig, hè?! Ik ga er eens voor zitten, kijken wat dat boek me brengt.

Ik Lees en Leef!