#Lifegoals

Eén van mijn lifegoals is nooit meer hoeven koken. Dat mag inmijn geval twee dingen betekenen: Iemand anders die thuis voor me kookt of gewoon vaak uit eten. Oké, drie dingen: Want afhalen, of beter nog, laten bezorgen, mag ook zeker!

Wel gezond. Gezond gemak zeg maar. Ideaal! #kommaardoor #wiemeldtzichaan?

Niet dat ik koken zo vreselijk vind, maar gewoon.. wel fijn als het  niet hoeft, de koelkast toch altijd gevuld is én er meer dan genoeg lekker en gezond te eten is.

Geen grote kookfan dus, mijn Allerliefste lief ook niet trouwens. Al heeft hij dit jaar, jaa al zijn we net pas begonnen.., al vaker gekookt dan dat hij in heel 2017 heeft gedaan 😉 Lifegoals in progress zeg maar!

 

Filosofische chefs

We kijken wel graag naar Chef’s table. Een serie over chef-koks over de hele wereld. De mooiste restaurants, de meest bijzondere gerechten en de mooiste filosofieën komen naar voren in deze serie. Zo gaaf! Ik had nooit verwacht dat chef-koks van die inspirerende mensen zouden zijn. Filosofen. Sommigen althans. Heel gaaf!

We keken laatst een aflevering over een chef in Barzilië, Alex Atala. Mooie vent, stoer om te zien en met een heel klein hart. In ieder geval…, heel erg in verbinding met de natuur. Zijn kijk op- en liefde voor de natuur is zijn inspiratie voor de gerechten die hij maakt.

Een van de uitspraken die hij deed is mij heel erg bijgebleven:

 

“De eerste keer dat ik tucupi at dacht ik: “Ik weet niet of ik dit lekker vind..”
De eerste keer dat ik kaviaar at, dacht ik: “Ik weet niet of ik dit lekker vind..”

Als kaviaar chique is en tucupi niet, is dat alleen omdat iemand me dat ooit verteld heeft..”

 

Wat tucupi is, doet er niet toe en of je kaviaar lekker vindt of niet maakt ook niet uit. Maar wat ik zo mooi vind is dat deze chef-kok zichzelf echt afvraagt wat hij ergens van vindt. Hij beseft zich dat sommige dingen bijvoorbeeld cultureel bepaald of gevormd zijn, en hij trekt zo’n oordeel in twijfel.

Het mooie is dat hij hierdoor in staat is ‘the beauty of life’ meer te zien. Vanuit die ‘oordeelloosheid’ die heel erg naar voren komt. Zijn blik is open, hij leeft vanuit respect voor wat de natuur te bieden heeft en trekt zijn eigen conclusies. Ik hou daar van. Het helpt mij weer wat vaker stil te staan bij de oordelen die ik aanneem als ‘waar’, zonder me af te vragen of ik dat ook écht zo vind/ voel/ ervaar of leef. Want één ding heb ik in de afgelopen jaren wel ontdekt: Wat vaker m’n oordeel achterwegen laten en mezelf wat vaker afvragen of een oordeel wel echt van mij is, geeft zoveel rust, ontspanning en nieuwe inzichten.

Deze chef herinnert mij daar weer even aan en ik hoop door dit te delen, jou ook even bewust te laten worden van het mooie van je oordelen in twijfel trekken.

 

Durf vragen te stellen bij wat je als ‘waar’ aanneemt en Leef!

 

Denk jij: Ja lekker makkelijk, maar m’n eigen ding doen.. Geen idee waar ik moet beginnen? Dan is het tijd om te gaan ontdekken wat jou blij maakt!! Vraag meteen een gratis Nieuwe Kijk-sessie aan (t.w.v. €197), dan spreken we elkaar binnenkort hier even over en geef ik je meteen wat tips! Want ik heb daar gelukkig heel veel manieren voor die ik graag met je deel ?!

En vind jij het leuk mijn mails te ontvangen net zoals honderden anderen? Schrijf je dan hier in

Ik zat muurvast!  Uit angst om stappen te zetten, bleef ik zitten op een plek die me ongelukkig maakte.
Lanne heeft me geleerd om te kiezen voor de dingen waar mijn hart ligt.

Jennifer

0 reacties