De eerste maand van 2017 zit er al weer op. Een frisse start, goede voornemens en leuke plannen. Hoe ver ben jij met die goede voornemens en leuke plannen, eigenlijk? Nu een maand later? Weet je jouw goede voornemens eigenlijk nog? Heb je er misschien al één vervuld? Ik ben benieuwd.
Laat je niet ontmoedigen als dit niet het geval is. Gebruik onderstaande tips om je juist te inspireren en bemoedigen, omdat alles mogelijk is.

 • Start vandaag nog!
  Zeker, 31 december is een supermooi moment om ‘af te sluiten’ en januari is een uitgesproken mooi moment om nieuwe dingen te starten. Maar dat het nu ‘al’ februari is, doet niets af aan dat juiste moment..  vergeet niet dat iedere dag, ieder moment, het juiste is om dát wat jij anders wil, te veranderen.
  Go for it! Maar….. – en lees nu vooral verder!! – …..
 • Richt je aandacht niet langer op wat je wilt veranderen, maar focus op jouw verlangen
  Door je te richten op wat je allemaal ‘anders’ wilt, bevestig je dat dat wat je nu doet of diegene wie je nu bent niet goed is. Dat lijkt misschien op het eerste gezicht een positieve focus. Maar nee.
  Je richt je namelijk niet op waar je zijn wilt, maar op dat ‘het anders moet’. Tjah.. en dat werkt dus niet. Ik durf zelfs te zeggen dat dit wel eens een van de redenen zou kunnen zijn waarom jouw voornemen, maar een voornemen blijft.
  Pas dat goede voornemen niet toe, omdat je vindt dat ‘het anders moet’. Pas het toe omdat dat voornemen, het gedrag en de keuzes die daarbij horen, beter aansluiten bij jouw verlangen. Dat wat je eigenlijk écht wilt.
  Daarmee stop je jezelf af te straffen voor wat tot op heden niet gelukt is of wat je tot dan toe gedaan hebt. En roep je niet langer ‘meer van hetzelfde’ over je af, door je te focussen op wat je vooral niet meer wilt (al verwoord je dat voor jouw idee positief..).
 • Kies jouw weg naar jouw verlangen
  Wil jij je fit voelen? Hoort daar voor jou gezond eten bij? Top! Doen!
  Vergeet vooral niet dat wat voor een ander werkt, niet jouw manier hoeft te zijn. Als alleen groene smoothies eten niet bij jou past, doe dat dan niet. Dat is oké! Kies dan gewoon jouw weg naar dat energieke leven. Eet jij nog steeds dolgraag dat heerlijke stuk chocola? Doe dat dan en geniet ervan! Zonder te oordelen.
  Om jouw weg te kiezen is het handig jezelf te kennen. Weet jij van jezelf dat het beter werkt te sporten in een groep, vanwege je motivatie, dan alleen? Doe dat dan!
  Heb jij eigenlijk helemaal niet zo’n goed beeld van wat je nog meer allemaal kunt doen om je energieker te voelen én wat bij jou past? Lees dan een boek dat jou inspireert of schakel iemands kennis en ervaring in om jouw manier te vinden om jouw verlangen te bereiken.
 • Hou vol, weet dat jij het kunt én weet waarvoor je het doet!
  Je kunt meer dan je denkt. Soms is het moeilijker dan je denkt en soms ook gemakkelijker. Hou vol, geef niet op, zorg voor die motivatie van binnenuit, door vanuit je verlangen te kiezen.

Voor je het weet is 2017 voorbij. Dan heb jij misschien al lang al je voornemens volbracht en genoeg inspiratie voor weer een heel tof jaar in 2018!

Leef!

Voel jij dat het tijd is voor actie in jouw Leven! Wil jij nu écht aan de bak? Vraag dan nu een Nieuwe Kijk-sessie aan (t.w.v. €197,-).

En vind jij het leuk mijn mails ook te ontvangen? Schrijf je dan hier in