Als ik alle keren dat ik een uitspraak van een ander letterlijk nam, als reactie daarop bewust een grapje maakte, zou ik het niet slecht doen als stand-up comedian op de plaatselijke theateravond voor amateurs.

Ik denk in beelden geloof ik. Ik ben een kei in visualiseren. Dat zorgt er regelmatig voor dat ik opgelucht terugdenk aan de IQ-test, waarop ik toch in ieder geval gemiddeld scoorde.

“Ah, zo’n binnen skihal, daar is zeker alleen een blauwe piste?”, zegt mijn collega, waarop ik antwoord: “Uh nee, toen ik er vorig jaar was, was alles gewoon wit!”

of

Mijn zus die me vraagt of ik nog iemand ken die de badkamer bij haar zou kunnen verbouwen en vraagt: “.. ja, die doet het zeker alleen wit?”, en ik reageer met: “Uh nee, bij die vrienden van ons is de badkamer zwart volgens mij”.

of

Hardop lezend in een kookboek: “…200 gram kipfiletblokjes, 1 avocado, 80 gram ongekookte rijst.., ieuw.. ik hoor het al knarsen tussen m’n tanden”…

of

Kijkend naar een vrachtwagen die regelmatig bij ons door de straat rijdt: “Dat vraag ik me nou elke keer af, wat zouden die vrachtwagens van Bax toch altijd vervoeren?” … (Bax is een rijschool…, wist ik heus wel, maar toch..!)

Dat soort dingen. Stand-up comedian? Misschien solliciteer ik hiermee eerder naar een rol in de nieuwe reclame van Andrelon Extra Blond.

Van deze ‘grapjes’ ben ik me altijd nét iets te laat bewust. En maak ik bewust een grapje, dan hoort iedereen ‘m al aankomen:

“Ohh, ik weet iets grappigs..!” gevolgd door mijn grap…

of: Ik lig zelf al dubbel, voordat ik het grapje deel met de buitenwereld. En als afsluiting hoor ik mezelf maar al te vaak zeggen:

“Haha, dat was grappig hè?!”

Ach hè, een carrière als stand-up comedian of een rol in een reclame ambieer ik gelukkig niet…
Maar ik schrijf dit stuk in ieder geval met een lach op mijn gezicht en hoor mezelf zelfs een keer hardop lachen. Misschien dat m’n zelfspot me wel verder brengt. 🙂

Lach en Leef!