Het is dinsdagochtend. Het regent en het is grijs.
Ik lig lekker in een warm bed. Vergeet de tijd en blijf liggen. Wordt weer wakker en bedenk me dat ik nu toch nog maar weinig tijd heb om me klaar te maken. Ik sta onder de douche, drink thee, eet yoghurt. Ik kijk op de klok. Shit, tijd. Oké, dat ga ik nooit meer op tijd halen. Dan maar niet gaan? Nee, natuurlijk, ik ga wel, dan maar wat later. Is niet erg.

Ik heb iets gehoord en gelezen over tijd. Tijd is een illusie. Tijd is van mij. Leven in het nu.
Laat tijd je niet leiden, lijd niet onder tijd, maar gebruik tijd puur voor praktische doeleinden.

Tjah.. Laat dat precies zijn waar het bij mij misgaat.
Ik vertrek regelmatig te laat om op tijd te komen, ik neem weleens (te?) weinig tijd te bedenken wat doe en ik vergeet de tijd soms totaal.
Tijd is iets geks.
Aan de ene kant kan het lijken alsof de tijd voorbij kruipt. Wachtend in de ‘verkeerde’ rij bij de kassa, wachtend op een uitslag van een onderzoek of sollicitatiegesprek of wachtend tot je weg ‘kunt’ tijdens een saaie feestje bijvoorbeeld. Aan de andere kant lijkt de tijd soms voorbij te vliegen. Lekker lezend in een goed boek, een lekker kopje verse thee drinkend op een fijne bank of terugdenkend aan de jaren die voorbij zijn en nooit meer terugkomen.

Tijd is iets wat ik graag onder controle heb. Maar hoe kan dat nou eigenlijk? Je hebt geen grip op tijd, ik in ieder geval niet. Ik kan de tijd bijhouden, maar in de meeste gevallen word ik daar niet gelukkig van, want vaak gaat dan óf te snel óf te langzaam. Ik kan de tijd proberen terug te draaien, maar ook dat is mij nog nooit gelukt. Net zo min als de tijd vooruit spoelen, even door naar een uurtje verder, het kan maar voorbij zijn ;-). Nee.., ook nooit gelukt.
En ondanks dat, kijk ik retevaak op de klok, mijn horloge of mijn telefoon om de tijd te zien. Zelfs als de tijd er helemaal niet toe doet. Steeds weer weten hoe laat het is, hoe lang het nog duurt, hoe lang iets anders geleden is, hoe lang iets al bezig is of hoe lang ik nog heb. Maar heel soms écht als nuttige info, vaker als gewoonte. Want niet voor niets bestaat de uitdrukking “Tijd is geld”. Voor mij legt die uitdrukking of overtuiging een negatieve lading over ‘tijd’. Natuurlijk, ik wil ook het beste maken van mijn Leef tijd, maar dat neemt niet weg dat mijn voornemen is er het beste van te maken, er het mooiste uit te halen en het meest te delen met een ander, ongeacht hoe lang of hoe kort het duurt.

Geen idee of je tijd hebt of maakt, krijgt, neemt of geeft.
Misschien is het beste wat ik kan doen, de tijd nemen die ik krijg, ervan geven wat kan, er van hebben door te ervaren en er van te maken wat ik wil. Nu. Niet morgen, volgend jaar of over 30 jaar. Nu.
De kracht van het Nu. Ik snap wat daarmee bedoeld wordt. Nu alleen nog voelen, alTijd?!

Vraag nu een Nieuwe Kijk-sessie aan als jij ook meer vanuit je hart wilt Leven!.
Heb jij al een tijdje het gevoel er meer uit te willen halen, omdat je voelt dat er meer in zit? Of voel jij dat het tijd is meer te gaan ‘doen wat jou écht blij maakt’, kom op en ga voor die gratis sessie (t.w.v. €197,-). 

En vind jij het leuk mijn mails te ontvangen net zoals honderden anderen? Schrijf je dan hier in