Dat moest anders!

Na mijn blog ‘Huilend in de sportschool’ kreeg ik superveel lieve reacties. Gelukkig heb ik na die keer veel positievere ervaringen opgedaan in, precies diezelfde, sportschool.

Want laat ik eerlijk zijn.. dat ik daar stond te huilen voor de spiegel had niets te maken met de omgeving maar met mij..

Toch merkte ik dat ik soms op zag tegen het gaan sporten. Aan de ene kant vind ik het superfijn om een sportschema te hebben. Met al die oefeningen hoef ik in ieder geval niet verloren in de sportschool rond te lopen en zelf te bedenken wat ik ga doen.

 

Met deze gedachte maakte ik het moeilijk

En tuurlijk komt er ook een ‘andere kant’. Want aan de andere kant merk ik juist dat dat schema me soms blokkeert. Ik ga namelijk voor m’n plezier naar de sportschool. Niet om in een vast stramien dezelfde oefeningen zoveel keer te herhalen voor zo goed(?) mogelijk resultaat. En toch speelt de hele tijd de gedachte:

 

“Je moet het wel volgens dat schema doen, anders kun je net zo goed niet gaan..!
Doe het goed of doe het niet!”

 

Die gedachte hielp zeg maar niet echt. Of eigenlijk gewoon ‘echt niet!’.
Dus had soms gewoon geen zin. En dat is stom! Dus dat wilde ik anders!
Heel simpel eigenlijk! Voor m’n lief een beetje onduidelijk, want die houdt van structuur en overzicht, maar ik ging het anders doen!

In onze gezamenlijke agenda zag ik ‘Couple goals; get fit’ staan. Hihi Leuk om te zien! Maar ik merkte dus ook dat ik niet zo’n zin had.

Zo maakte ik het verschil

Lang verhaal kort: Ik vertelde van te voren dat ik weinig zin had, maar dat ik dat wilde doorbreken.

 

“Ik ga mee, maar ga het op mijn manier doen, gewoon wat ik 

leuk vind!”

 

Dus dat deed ik! Warming up door een beetje te hupsen gek doen op de muziek. Even touwtjespringen, paar jumpin’ jacks, beetje dansen en paar keer springen.

Niks officieels… Wel leuk. Nuttig? Ik kreeg het er warm van Dus ja!

Daarna de rest.. Ik moet zeggen dat ik echt niet meer precies weet wat ik allemaal heb gedaan, wat ik wel weet is dat ik ‘gewoon maar wat deed’. Ik deed oefeningen volgens m’n schema, ik deed oefeningen na van anderen die ik er leuk uit vond zien. Ik had lol. Danste af en toe een beetje. Ik had lol…

En is dat niet gewoon het doel van bewegen? Van sporten? Misschien niet voor iedereen, besef ik me. Maar ik ben geen topsporter, ik heb geen specifiek lichaamsdoel in gedachten buiten me fit voelen.. Nou dat voel ik me!

Cooling down met een mix van yoga en ballethoudingen en ik was klaar!

 

Een spelletje

Niks ‘geen zin’! Ik zag gewoon op tegen het ‘moeten doen zoals… Dat is namelijk gewoon niet zo mijn ding. Ik hou van het gewoon doen, op mijn manier… Zonder doel. Of nou ja.. Met plezier.

Best goed om af en toe eens bij stil te staan, wat jouw doel is, niet alleen van sporten, maar gewoon helemaal. En dan wat vaker dingen doen, gewoon omdat het leuk is. Zoals jij het leuk vindt.

Doe jij dat vaak? Wat zou jij graag anders willen doen? Meer op jouw manier? Met meer plezier? Meer spelend misschien?
Mail het me of laat hieronder een reactie achter, ben benieuwd!

 

Heb plezier en Leef!

En je kunt je nu nog steeds inschrijven voor de challenge Meer jezelf die 19 februari start! In die week ontvang je iedere dag een mail met een opdracht. Superleuk als jij ook meedoet!!
Ik start het liefst met zoveel mogelijk leuke mensen, dus sluit aan! Meld je HIER aan!
Wat het jou oplevert?
– Ontdekken wat jou écht blij maakt
– Stop uitstellen met deze truc!
– Laat perfectionisme los
– Plezier en heel veel positieve energie!

 

En vind jij het leuk mijn mails te ontvangen net zoals honderden anderen? Schrijf je dan hier in

0 reacties