Soms heb je dat gevoel op een splitsing te staan. Of misschien is het eerder een rotonde. Zo’n grote, met heel veel mogelijkheden om af te slaan. 
Superhandig, want het is een heerlijk centraal punt van waaruit je alle kanten op kunt. Maar laat je nou op die rotonde staan zonder duidelijke richting. Zonder duidelijk gevoel van waar ik heen moet. 
Geef mij dan maar gewoon die rechte weg. Gewoon, gaan en doen! Niet na hoeven denken, niet twijfelen of ik wel de goede weg pak, of ik in de goede richting zit. 
Het liefst storm ik die rotonde op en GA! precies wetend waarheen ik wil, welke richting past en waar dit toe leidt. Herkenbaar?
Als ik dat gevoel heb weet ik dat het tijd is voor focus!

Slow down

Soms weet je het gewoon even niet precies.
Waar ik dan toe geneigd ben??
Alles helemaal uit gaan zoeken, geforceerd willen weten hoe iets zit en hoe ik het snelst daar kan zijn waar ik wil.
Terwijl soms.. Soms is ‘het even laten’ het enige wat nodig is. Het enige dat helpt, misschien ook.

Dan bedoel ik niet alleen ‘loslaten’ en het laten gebeuren, maar ook de rust voelen om het misschien iets langzamer te laten gebeuren.
Herken jij dat?
Grote stappen, snel thuis. Controle houden, het liefst alles zelf doen. Doelgericht en effectief te werk gaan. Dat is wat we allemaal het liefst willen, toch? Ik in ieder geval wel.

Tijd

Iemand zei eens tegen mij:

“Tijd is van jou.”

Tijd is sowieso iets wat mij bezighoudt, van tijd lijk je nooit genoeg te hebben. Maar zodra je dat zo voelt, bevestig je dat idee alleen maar en krijg je nog meer dat gevoel van ‘tijd tekort’. Want ik geloof dat je altijd meer krijgt van wat er is.
Beter voel je dus ‘genoeg tijd!’, door jouw tijd te nemen.
Tijd dus om dat einddoel inzicht te hebben, zodat die rotonde overzichtelijker wordt. Tijd ook om mezelf een rondje extra op die rotonde te gunnen, of gewoon stil te staan en te zien wat er gebeurt.
Misschien wordt er vanzelf al een weg afgesloten, hoef je daar niet meer over na te denken. Misschien zie je opeens dat je die richting in ieder geval niet op hoeft. En die drukke weg? Daar heb je geen zin in, dat wordt ‘m dus ook niet.
Nou dat zijn al drie wegen minder, zonder al te veel te hoeven doen.

De gunfactor en weten wat je wilt

Stilstaand gebeurt er vaak een hele hoop. Onverwachts. Dat merk ik iedere keer weer. Door even te wachten en dingen te laten voor wat het is lost veel zich vanzelf op.
Wat wel geldt.., althans voor mij… is dat focus en een richting in denken, een einddoel voor ogen hebben, je hierbij helpt.
Zonder forceren en het gevoel van ‘moeten‘ en ‘nu!’.
Het is belangrijk dat je jezelf goed kent, blij dus met de zelfkennis die ik heb opgedaan en dat ik daar nog steeds in groei!
Het is belangrijk dat je weet waar je blij van wordt, heel chill dat ik weet welke zonnen ik graag ophang!
Zodra ik me daar op richt, daar aan denk, als ik durf te dansen – vaak letterlijk –  en als ik durf te voelen, dan zijn dingen er opeens. Dan heb ik dat overzicht, een briljante ingeving en gewoon een leuk idee. Dan durf ik daarvoor te kiezen. Dan GA! ik zonder twijfel. Dan voelt het als die rechte weg, omdat iets anders nou eenmaal niet meer past, maar wel ruimte is voor een nieuwe zijweg. Gewoon, omdat ik van vernieuwing, verandering en uitdaging houd!
Als tijd van mij is, is rustig aan doen ook niet erg, maar juist fijn. Gun jezelf die tijd en ruimte, heb het leuk, geniet, weet waar jij blij van wordt, Leef! dat. Het wordt er dan alleen nog maar leuker op!

Durf te wachten en Leef!

Vraag nu een Nieuwe Kijk-sessie aan als jij ook meer vanuit je hart wilt Leven!.
Heb jij al een tijdje het gevoel er meer uit te willen halen, omdat je voelt dat er meer in zit? Of voel jij dat het tijd is meer te gaan ‘doen wat jou écht blij maakt’, kom op en ga voor die gratis sessie (t.w.v. €197,-). 

En vind jij het leuk mijn mails te ontvangen net zoals honderden anderen? Schrijf je dan hier in