Urenlang nadenken, wat zeg ik?! Dagenlang nadenken. Soms doe ik dat. Over van alles en over niets. Nadenken om maar geen beslissing te hoeven maken. Heel irritant en vooral heel onnuttig. Want let’s be honest: Meestal weet je in een split second al wat je wilt. Welke keuze je wilt maken. Als je écht durft te voelen in ieder geval. 
En natuurlijk, er zijn beslissingen waar je zeker wel wat langer de tijd voor wilt nemen, maar vaak nemen we ook heel veel tijd voor dingen die helemaal niet zoveel tijd zouden hoeven kosten! En aangezien iedereen het altijd druk heeft, en je tijd dus kostbaar is, daag ik jou vandaag uit!

Twijfelkont

Ik kwam tot deze blog doordat mijn Allerliefste Lief een cadeau aan het kopen was. Althans, hij was aan het scrollen en switchen tussen verschillende tabbladen. Nog geen beslissing genomen. Weet je..: Ik herken dat! Dat eeuwige wikken en wegen om iets simpels als een cadeautje. Natuurlijk, je wilt graag dat die ander jouw cadeau leuk vindt, je wil het op tijd binnen hebben, je vergelijkt even wat prijzen en checkt de kwaliteit via een recensie. Kost tijd. Eventjes.
Maar veel mensen kost zoiets vaak veel meer tijd. “Zou ze het wel leuk vinden?”, “Is dit wel de goede maat?”, “Is dit niet te duur/goedkoop?”, “Zou die website wel te vertrouwen zijn?”. Of welk stemmetje jij dan ook in je hoofd hoort, dat je aan het twijfelen maakt! En twijfelen kost tijd. Of het nou om een cadeautje gaat (voor jezelf of een ander), een vakantie of een auto. Het kost soms zoveel tijd.

Als je niets doet

“Als je niets doet, verandert er ook niets”

Logisch toch? Tuurlijk, de regen gaat wel voorbij als jij niets doet en zo kun je er vast nog wel meer bedenken, maar je snapt m’n punt. Als je niets doet, blijft het over het algemeen hetzelfde. Dat is niet erg, als je het oké vindt hoe het is. Wil je het anders, dan zul je in actie moeten komen! En ik bedacht me: “Hoeveel tijd en/of energie zou ik kunnen besparen als ik NU die beslissing neem?”
Mijn conclusie: Ik kan daar best wel wat tijd mee besparen, geloof ik! En energie!

Keuzestress, ik herken het! Ik kan zolang nadenken over de kleinste dingen. Zeker als ik moe ben of honger heb.. Not the right time to let me decide! Dat moet ik op dit soort momenten ook echt niet van mezelf verwachten.. Mensen die me kennen weten wel waarom ;-). #ikhouvanzelfkenniseneenbeetjezelfspot
Dus voor mij geldt dan: of geen grote beslissingen nemen of  gewoon impulsief doen wat in me opkomt én daarna opnieuw bekijken wat te doen. Actie dus!

Nu ben jij aan zet!

Herken jij dat? Twijfelen, moeilijk beslissingen nemen en uitstellen? Dan stel ik jou nu de vraag:

“Hoeveel tijd en/of energie kun jij besparen als jij NU besluit sneller knopen door te hakken en je niet aan het twijfelen te laten brengen door allerlei gedachten die er misschien helemaal niet toe doen?”

Dus dat!
Twijfel niet zoveel. Hak knopen door. Zeg “ja” als het goed voelt en “nee” als het niet goed voelt. Handel en kom in actie! You can do this!
Ik doe het ook!
Sinds een tijd gaat het me ook echt steeds beter af. Het werkt voor mij in ieder geval echt zo. Deze vraag en dit besef heeft voor mij zoveel betekend. Dat twijfelen en die keuzestress is namelijk helemaal niet nodig. Niet als je weet waar jij naartoe wilt, niet als je meer zicht hebt op wat jou blij maakt. Niet als je durft te vertrouwen dan met een juiste mindset je de dingen kunt laten ontstaan die mogen ontstaan. Dat kun jij ook!

Ga jij de uitdaging aan? Durf jij dit besluit vandaag nog te nemen??

Kom in beweging en Leef!

Vraag nu een Nieuwe Kijk-sessie aan als jij die vicieuze cirkel van twijfel en uitstellen nu écht wilt doorbreken. Is het voor jou tijd om nu écht eens wat vaker te luisteren naar wat je eigenlijk stiekem al lang weet, maar wat je vaak negeert? Wil jij dat nu eindelijk anders? Ik geef je daar de juiste tools voor als jij je aanmeldt voor die gratis sessie (t.w.v. €197,-).

En vind jij het leuk mijn mails met nog meer inspiratie en herkenning te ontvangen? Schrijf je dan net als honderden anderen hier in