Over energie en keuzes maken gesproken. Daar kan ik het nog wel even over hebben en dat deel ik graag met jou!

Met een andere vriendin had ik tijdje geleden een gesprek over het feit dat alles een keuze is, dat je altijd kunt kiezen. Ze vertelde dat ze tijdens een familieweekend durfde weg te lopen uit een gesprek dat haar negatieve energie gaf. Ze koos ervoor het gesprek af te ronden en zich te (laten) omringen door een andere energie. Op een vriendelijke manier, maar wel door te kiezen voor zichzelf. Hiermee voorkwam ze een blokkade van haar energiestroom en liet ze deze niet beïnvloeden door een ander. Een keuze die mij inspireert. Het besef dat je ook in een situatie als deze een keuze hebt, voelt zo verlichtend.
Niet met iedereen is een lang gesprek nodig, soms is een groet meer dan genoeg. Vaak geldt dat dan voor beiden. Of de keuze om aan te geven dat je liever iets anders bespreekt, geen antwoord wil geven op een vraag of geen reactie op een opmerking. Ik had het laatst nog, toen ik iets op Facebook had geplaatst. Ik kreeg een reactie van een onbekende, die mijn reactie op iemand anders niet helemaal begrepen leek te hebben, zoals door mij bedoeld. Zijn reactie gaf mij niet bepaald een fijne energie. Voorheen zou ik snel gereageerd hebben, me willen verantwoorden. Maar waarom? I’m fine with it. Ik koos ervoor het te laten voor wat het is en me te richten op reacties die me een positief gevoel geven. Nice!

Mooi om te zien dat zo steeds meer stukjes in elkaar lijken te passen, hoe alles samenkomt, hoe ik steeds meer inzicht krijg in wat ik wil, waar ik energie van krijg, met wie ik deze energie wil delen en wanneer ik ervoor kies het even bij mezelf te houden. Belangrijk om te weten en hiernaar te handelen, los van oordelen en kijkend vanuit wat iets voor mij oplevert zonder egoïsme, maar wel een duidelijke keuze vanuit mijzelf.

Kies en Leef!