Kun jij jezelf soms ook zo ontzettend gek maken met nadenken en twijfelen over een bepaalde keuze?

Ik kan me oprecht verbazen over hoe gemakkelijk anderen soms (voor mij?!) grote keuzes lijken te kunnen maken. En soms verbaas ik mezelf ook hoor. Want soms ben ik super besluitvaardig. Zelfs als het over grotere dingen gaat.. en andere keren blijf ik maar bezig met twijfelen.

Gelukkig is die besluitvaardige kant van me wel toegenomen, waar ‘vroeger’ juist die twijfelaar het meest aan zet was.
Weet je wat ik heb ontdekt? Het moeilijk keuzes maken heeft vaak met twee vragen te maken.


 

 

Wat vinden anderen ervan? of
Wat verwachten anderen van mij?

of

Wat nou als ik dit straks (als in: over een jaar
(of 10)?) geen goede keuze meer vind?

Herkenbaar?! Ik herken ze sowieso en ik hoor ze ook heel vaak terug van de meiden die ik train/ coach.

Die eerste vraag is vrij bekend. Het meer bezig zijn met wat anderen denken en vooral niet willen opvallen of het willen voldoen aan verwachtingen en niemand willen teleurstellen.

En die tweede? Net zo bekend voor je? Misschien stel je jezelf die vraag niet zo letterlijk, maar ik weet eigenlijk zeker dat die vraag jou ook bezighoudt, als je dit nog steeds leest ;-).

En weetje.. Die vraag heeft alles te maken met het feit dat we het liefst alles eerst willen kunnen overzien, voordat we een keuze maken. Eerst willen we alles weten en onder controle hebben. Je raadt het al… Die glazen bol heb je niet. Dus weten wat je er over een tijd van vindt kun je toch (nog!) niet.

Het enige dat je nu weet is wat NU goed voelt. Toen ik me dat besefte, dat dat ver vooruit (proberen te) kijken helemaal niet werkt, toen ik die controle losliet, toen werd keuzes maken veel gemakkelijker voor mij.

Alles is namelijk veranderlijk. Niets is wat het blijft. Je kunt niet verder vooruit kijken dan wat je nu ziet. Dus vertrouw op jezelf. Durf beslissingen te maken op basis van de kennis die je nu hebt, de ervaring die je op dit moment bij je draagt en het ‘zicht’ op de toekomst dat je nu hebt.

Dat is alles wat er is en alles wat er hoeft te zijn. Jouw keuze is namelijk (bijna!) nooit zo definitief als dat ‘ie lijkt. Alles is veranderlijk.. De tijd zal het leren. Komt tijd komt raad. Toeval bestaat niet. En zo kan ik nog wel ff doorgaan.. je snapt m’n punt.

Waar het om draait is:

“Hak knopen door! Blijf in beweging en heb vertrouwen!”

Hou jezelf niet langer vast op een plek waar je helemaal niet wilt zijn!

 

Beweeg mee en Leef!

 

Denk jij: Ja lekker makkelijk, maar heb je geen idee waar te beginnen? Vraag dan een gratis Nieuwe Kijk-sessie aan (t.w.v. €197), dan spreken we elkaar binnenkort hier even over en geef ik je meteen wat tips! Want ik heb daar gelukkig heel veel manieren voor die ik graag met je deel ?! Dan bekijken we ook meteen of er een klik is en of ik verder nog wat voor je kan betekenen!

En vind jij het leuk mijn mails te ontvangen net zoals honderden anderen? Schrijf je dan hier in

Over keuzes maken gesproken!

Stel jij echt keuzes maken ook maar uit? Ben jij stiekem onzekerder dan je zou willen en ben je eigenlijk wél veel bezig met wat anderen denken dat goed voor je is?
Ben jij daar ook klaar mee? Weet je dat het tijd is om gewoon écht je eigen ding te gaan doen, je eigen keuzes te maken en veel meer te vertrouwen op jezelf? Maar lukt het je nog niet echt om dat te doen???

Dan is het online coachingstraject van 9 weken, dat ik ontwikkelt heb, waarschijnlijk wat voor jou! Er is maar plek voor maximaal 5 personen… Dus… Be quick! Meld je aan voor 4 juni en ontvang gratis de kaartenset met 55 intenties om je mindset en focus te trainen!

"Had ik deze training niet gedaan, dan was een en ander heus wel 'vanzelf opgelost'.., maar niet die negativiteit en die hoge verwachtingen van mezelf die me tot nu toe steeds zo tegenhielden in mijn dagelijks leven! Ik voel me nu zoveel lichter en vrijer! Dat was nooit zo snel en fijn weggegaan als na deze training met Lanne!"

Lees hier meer ervaringen

Elsemieke

Doorzetter & Duurzaamheidsspecialist

0 reacties