Eerder schreef ik over het verder komen door dichtbij jezelf te zijn. En ik kan niet ontkennen: de ‘Blijf vooral dichtbij jezelf-adviezen’ wekte bij mij vaak veel onduidelijkheid en zelfs weerstand op. Maar écht. Voor mij heeft dat advies nu wel een belangrijke waarde. Doordat ik steeds vaker merk dat de keuzes die ík echt zelf maak, die echt vanuit mijn hart komen, vaak de beste keuzes zijn. Keuzes die mij een goed gevoel geven, ook al is het soms spannend.

Ik geloof zelfs dat door vanuit je hart te leven, waarbij je dus – ja hier komt ‘ie – dichtbij jezelf blijft, jij jouw leven iedere dag wat mooier kan maken als jij daarvoor kiest.
Los van overtuigingen die je dwars zitten en tegenhouden te doen wat je eigenlijk het liefst wilt doen. Ik leer en lees hier steeds meer over en merk ook echt dat het zo werkt.

Tuurlijk, het is niet dat als ik bedenk dat ik een rode Ferrari wil hebben en ik daarvoor kies, dat die er dan op een dag ‘opeens’ is. Maar ik geloof wel dat als ik me dit voorneem en hier helemaal in geloof en dit blijf voelen en ervaren en daarnaar handel er een dag gaat zijn waarop die rode Ferrari er is.
En nee, ik wil geen rode Ferrari, dus ga niet wachten op die dag als bewijs 🙂
Maar ja, ik wil wel genieten van mijn Leven, ik wil iedere dag opstaan met enthousiasme voor die dag, ik wil leren en creëren, ik wil me gezond en energiek voelen en ik wil mijn kennis en ervaring delen met mensen die ook zo’n mooi Leven willen leiden. Zelf de touwtjes in handen nemen, niet het leven je laten overkomen, maar kiezen en doen, gaan!
Het grappige is dat ik al maanden lang een tekstslinger heb hangen in ons huis. De tekst heb ik ooit bedacht en in Nederland opgehangen in de kleedkamer, nu hangt ‘ie in de gang. De tekst is:

Believe, Feel, Trust.

Het verbaasde me laatst hoeveel die woorden eigenlijk echt voor mij betekenen. Door te voelen, vertrouwen en geloven ben je in staat je eigen Leven vorm te geven. Keuzes te maken die bij jouw doelen passen en kun je jouw mindset ‘bepalen’, waardoor het leven direct nóg leuker wordt!
Zo ga ik ook Kerst in trouwens. Want Kerst komt, naast alle gezelligheid, vaak ook met zoveel verwachtingen, negatieve gevoelens en negatieve energie. Verwachtingen en gedachten gebaseerd op andere jaren. Kerstavonden die helemaal niet zoals de romantische avonden in films verlopen, maar waar alcohol of het gevoel van ‘verplichtingen’ de sfeer bepalen. Familieleden die hun ‘oude’ rollen van vroeger aannemen, en die van hun ‘eigen-ik’ lijken te vergeten in deze samenstelling. Alsof iedereen een oude jas aantrekt die ruikt naar herkenning en voelt alsof ‘ie nooit te klein is geworden. Terwijl als we heel eerlijk naar onszelf kijken in de spiegel, met deze oude jas, we allemaal weten dat we die jas al lang ontgroeid zijn.
Ik laat het los dit jaar. Ik verheug me op het lekkere eten, de heerlijke wijntjes en heb zin in gezelligheid. Ik bekijk die dagen zelf wel hoe dit werkelijk uitpakt, zonder verwachtingen en negatieve gedachten.
Het belangrijkste is voor mij om steeds vanuit positiviteit te kijken naar wat is, is geweest en nog gaat komen. Laten we eens zien hoe leuk ik het zelf weer kan maken dit jaar, samen met alle anderen! Ik neem mijn nieuwe jas mee en gun het iedereen ook zijn nieuwe jas te behouden, zelfs als we naar binnen gaan in ons ouderlijk huis, waarbij normaal gesproken die oude jas juist zo goed lijkt te passen…

Leef!

Vraag nu een Nieuwe Kijk-sessie aan als jij ook voelt dat vertrouwen jou meer gaat brengen, maar je nog niet weet hoe dan precies..! Of heb jij al een tijdje het gevoel er meer uit te willen halen, omdat je voelt dat er meer in zit? Of voel jij dat het tijd is meer te gaan ‘doen wat jou écht blij maakt’, kom op en ga voor die gratis sessie (t.w.v. €197,-).

En vind jij het leuk mijn mails te ontvangen net zoals honderden anderen? Schrijf je dan hier in