Vanochtend las ik tijdens mijn ontbijt verder in het boek, mijn bijbel ‘Een ongewoon gesprek met God’.

Bijbel klinkt in dit geval natuurlijk heel religieus, gecombineerd met de titel. Maar dat bedoel ik niet. Al staat het wel vol met dingen waar ik in geloof… Nja.. Maakt ook eigenlijk niets uit.

Hete thee met sinaasappel, paar plakjes gember en steranijs, sneeuw die naar beneden valt, ontbijt erbij. Ik in m’n element! Deze keer heb ik een roze pen gepakt om mijn aantekeningen in het boek te maken. Die verschillende kleuren staan voor de verschillende keren dat ik het boek gelezen heb :-). Weet ik in welke tijd in welke teksten het meest interessant vond. Vind ik leuk.

 

Op sommige bladzijden staan opeens alleen maar met roze onderstreepte zinnen, tekeningen en woorden in de kantlijn. Laat weer zien dat de inhoud van hetzelfde boek op andere momenten compleet anders binnen kan komen.

“It’s all about perspective”

De onderstreepte zinnen gaan over het luisteren naar je binnenste. Naar je intuïtie (zo interpreteer ik het in ieder geval). Om inzichten te krijgen moet je naar de binnenkant gaan, ‘in-zicht’. Ik  hou daar van, dit soort woorden met zo’n mooie betekenis.

Wat indruk maakt is:

Wanneer ik niet naar de binnenkant ga,
ga ik naar de buitenkant. 

Ik ben benieuwd wat jij leest als, als je dit ziet. De eerste keren dat ik het boek las, heb ik het denk ik niet echt in me opgenomen. Nu wel. Ik besef me dat het feit dat wij ‘standaard’ op de buitenkant gericht zijn, eigenlijk net zo vreemd is als de moeite die wij ‘moeten’ doen om naar binnen te keren.

Doe lekker je eigen ding en Leef!

Denk jij: Ja lekker makkelijk, maar m’n eigen ding doen.. Geen idee waar ik moet beginnen? Vraag dan een gratis Nieuwe Kijk-sessie aan (t.w.v. €197), dan spreken we elkaar binnenkort hier even over en geef ik je meteen wat tips! Want ik heb daar gelukkig heel veel manieren voor die ik graag met je deel ?!

En vind jij het leuk mijn mails te ontvangen net zoals honderden anderen? Schrijf je dan hier in

"Met Lanne ging ik op zoek naar manieren waarop ik meer rust kan nemen. Lanne begrijpt dat tot rust komen niet voor iedereen hetzelfde werkt en geen kwestie is van op de bank gaan zitten. Zij gaf mij handvatten om deze verandering stapje voor stapje in te bouwen in mijn dagelijks leven."

Lees hier meer ervaringen.

Allysia

Vraag meteen een gratis gesprek aan

0 reacties